Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от dvdo
Трудно се врачува на този фронт. Преди няколко години Toshiba показаха SED, но поради кризата сигурно са я сложили в килера. Горе долу по това време Sony показаха Grating Valve прототип, но оттогава нищо.
Миналата година вдигнаха голяма врява около 11" OLED на цени народни, тази година няма наследник май, LG показват 15" OLED, засега изглежда само по изложенията, дори не съм чувал за цена. Говори се, че все още има значителни препятствия за дълготрайността на синия компонент в OLED.
В същото време LCD/plasma са вече 'зрели' технологии, естетсвено ще бъдат наследени някой ден. Твърде е възможно да греша, но едва ли ще бъде преди следващото световно. Дано барем 3D да устиска дотогава...
Колцина си спомнят за quadro винила от първата половина на '70-те?
Toshiba и Cannon се отказаха за сега от разработката на SED телевизорите.
За Grating light valve нищо ново - застой.
Относно 15" OLED на LG поизостанал си момче :) продава се от 3 месеца
http://www.lg.com/fr/tv-audio-video/...G-15EL9500.jsp
Що се отнася до quadro винил - само съм слушал приказки.Така и нямах удоволствието да го видя и чуя.
Цитат:
Първоначално публикувано от blackSWAN
Здравейте!
Моля ви за малко помощ, голямо мислене му мислим... :help
Сони 40EX500
Lg 42LD750
Philips 42PF7404
:Drinks:
Вече сме горди притежатели на Сони 40ЕХ500, много сме доволни :bravo, на пръв поглед всичко е супер, картината е страхотна въпреки 3-те ефирни канала които хващаме дори без антена?! (това разбира се е временно положение, докато прекараме булсаткома). Малко ми се струва големичък все още, предполагам е нормално след като от 14 инча минахме на 40 :ole
Обаче нещо неможе да се свърже с лаптопа, понеже лаптопа няма HDMI му взехме VGA кабел, но РС- то не се вижда на телевизора каквото и да правим, преинсталирахме цялата операционна система - пак нищо. Или някъде грешим, или проблема е в лаптопа нещо, или в сонито?!
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Toshiba и Cannon се отказаха за сега от разработката на SED телевизорите.
За Grating light valve нищо ново - застой.
Относно 15" OLED на LG поизостанал си момче :) продава се от 3 месеца
http://www.lg.com/fr/tv-audio-video/...G-15EL9500.jsp
Що се отнася до quadro винил - само съм слушал приказки.Така и нямах удоволствието да го видя и чуя.
Prix et disponibilité
Le téléviseur à écran OLED LG 15EL9500 sait également se montrer économe puisque LG annonce une consommation inférieure d’un tiers à celle d’un téléviseur LCD de la même taille.
Ce nouveau téléviseur LG fera donc son apparition en Europe et en France dans le courant du mois de mai pour un prix pas encore très démocratique de 1 999 euros . LG ne devrait pas tarder à proposer des téléviseurs à écrans OLED d’une taille supérieure dans les mois qui viennent
http://fr.toppreise.ch/prod_197929.html
Comme on dit en francais - честито на печелившите, какво му плащаш?.
Относно quadro винила, така и не успя да стигне до кореком (това беше тукашната березка). Все пак имахме възможност да се порадваме на картинките и графиките от JEI (Japan Electronics Industry) месечен алманах който се получаваше в библиотеката на ЦИНТИ, но малцина можеха да го четат поради препятствия от филологически характер. Поради тази причина достигаше и до нас простосмъртните като макулатура, та да видим и ние предимствата на всеки един от помежду несъвместимите (като винил и иглички) quadro варианти на JVC, Technics (тогава Panasonic беше бюджетен бранд като Goldstar), и други японски великани от онези времена
Кой от следните 32 инч. LCD телевизори бихте ми препоръчали:
LCD телевизор PANASONIC TX-L32G20E
Sharp LC-32LE705EV LED TV
Благодаря предварително!
Панасоник TX-L32G20E , да няма нещо объркано с буквите на модела ?
Не, това е новият модел.В момента е на промоция в технополис.Колебая се защото Sharp е с матрица UVA, и би трябвало да е по добър!
Пичове искам и аз да ви попитам нещо.Спрях се на 2 модела SAMSUNG LE-40C650 и LE40B651 .Кажете кой ако не ви затруднява .И C650 има ли 100hz
Има , има ! И е модел 2010 , а В651 - 2009 ! Та значи , С650 ! Това е то ТВ-то !
Цитат:
Първоначално публикувано от drniki
Не, това е новият модел.В момента е на промоция в технополис.Колебая се защото Sharp е с матрица UVA, и би трябвало да е по добър!
Сори , моя грешка , но винаги съм предполагал че е приоритет на ТМ да продава Панасоник , но явно нещата са се променили ! Това , че Шарп е с новата матрица не го прави автоматично по-добър !Това че е LED има предимства , но и недостатъци ! Виж ги наживо един до друг , ако е възможно и си вземи този , който ти харесва повече !Панасоника сигурно не никак зле , но за тази цена , аз лично бих си взел 40' ТВ ! Струват ми се доста пари за 32 ' телевизор !
Много благодаря civica .Значи няма да му мисля много много SAMSUNG LE-40C650 ще е .Май е и на промоция
Цената и на двата телевизора е почти една и съща, спрял съм се на 32 инч. тъй като телевизорът ще бъде в спалнята а там разтоянието от което ще се гледа не е голямо-2,2м.Няма как да ги видя един до друг!
Цитат:
Първоначално публикувано от drniki
Кой от следните 32 инч. LCD телевизори бихте ми препоръчали:
LCD телевизор PANASONIC TX-L32G20E
Sharp LC-32LE705EV LED TV
Благодаря предварително!
За Панасоника нищо не мога да кажа, но Шарпа го видях и ми хареса много. Много добро черно, живи и приятни за окото цветове, добри ъгли на виждане и освен това не е обикновен LED телевизор, а е backlit LED, но без local dimming.
Цитат:
Първоначално публикувано от blackSWAN
Вече сме горди притежатели на Сони 40ЕХ500, много сме доволни :bravo, на пръв поглед всичко е супер, картината е страхотна въпреки 3-те ефирни канала които хващаме дори без антена?! (това разбира се е временно положение, докато прекараме булсаткома). Малко ми се струва големичък все още, предполагам е нормално след като от 14 инча минахме на 40 :ole
Обаче нещо неможе да се свърже с лаптопа, понеже лаптопа няма HDMI му взехме VGA кабел, но РС- то не се вижда на телевизора каквото и да правим, преинсталирахме цялата операционна система - пак нищо. Или някъде грешим, или проблема е в лаптопа нещо, или в сонито?!
Голяма е вероятността VGA входа на телевизора да приема до 1024 / 768 сигнал !!!
Каква резолюция подаваш от лаптопа ?
Пробвай да намалиш подаваната резолюция от лаптопа на ТV !
SAMSUNG LE-40C650 ?
Ха-ха! Доооообро моделче!!!
Колега , това пък по какъв повод ? Недей така , има хора с слаби нерви и в това топлото време ще стане някоя беля !
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
Голяма е вероятността VGA входа на телевизора да приема до 1024 / 768 сигнал !!!
Каква резолюция подаваш от лаптопа ?
Пробвай да намалиш подаваната резолюция от лаптопа на ТV !
Не, не би трябвало да е проблем. VGA входа на телевизора приема 1 280/768, 1 280/768, 1 360/768 и 1 280/1 024 при 60Hz. Все пак нека каже каква му е нативната резолюция на лаптопа.