Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
sviden
Изключи динамичният контраст. Ако пак не ти харесва -върни го и го смени със Panasonic.
_________________________________________________ Цитат:
Първоначално публикувано от iceberg
Благодаря за мнението колега, но докато се наумувам хората пазарували и модела бе свършил. Ходих в друг магазин там също го нямаше, че и Филипса бе свършил, върнах се в първия колебаех се между шарпа LE600E и филипса и избрах втория. Вече съм собственик на 32" PHILIPS 9604H. Дано не съм сгрешил в избора си, впечатленията ми за момента са добри. Искам да попитам дали си заслужава на този размер да се прави т.н. калибрация за да се подобри картината?
Не си сгрешил. PHILIPS 9604H има по-добра оБработка на сигнала и кабелен тунер ,докато Sharp LE600E няма такъв тунер.
Здравей Hristoslav2,
би ли ми препоръчал тв лцд или плазма около 100см екран за гледане на филми и телевизия от около 2 метра разстояние в светъл хол. Бюджет около 1500лв. Предварително ти благодаря.
PANASONIC TX-L42S20E
LG 42LD650
SAMSUNG LE-40C650
Моля ви кой от трите е за предпочитане ,ако изклучим плейърите единствено само по качествотона картината за кабелна цифрова тв..
SAMSUNG - най-доброто черно, което можеш да получиш от LCD.
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ !ЗА ПРЪВИ ПЪТ ПИША ,НО СЪМ ИЗЧЕЛ ПОВЕЧЕТО ТЕМИ !ДО ДВА ДЕНА ЩЕ СИ ВЗЕМАМ LCD! АКО МОЖЕ МАЛКО ПОМОЩ ЗА ИЗБОРА НА ТВ 32" ИЛИ 37" БЮДЖЕТ ДО 1200 ЛВ. Искам full hd ,100 hz,dvb-c ,usb video със субтитри на кирица .Гледах PANASONIC TX-L32S20E ,SAMSUNG LE-32C530,LG 37LH4000,SAMSUNG LE-32B650 този го нямат наличен,.SONY KDL-32W5500K!Знам че ще ми препоръчате 37" ,но това не е важно стига да има изброените характеристики!Кои тв да взема от тези или да се насоча кам някои друг ако може предложения!Благодаря на всички!
Не е ли време да се обособи пост за подходящите за конзоли лцд/плазми.
Цитат:
Първоначално публикувано от sviden
"А и повечето матрици придобиха чудесен контраст, гледани _челно_."
да бе, масова телевизионнна лоботомия. супер 100% червено, 100% синьо, и така нататъка 6 цвята. + собствената ти физиономия и лампите в коридора.. за сметка на всички полутонове, светлосенки, нюанси, оттенъци и пр. "глупости" - ама на кой му трябват тия. Що на PVA-тата в мониторите не им потъмнява картинката като я гледаш _челно? щото нямат контраст? щото са по-скъпи? и не са лъскави? ами нека!
бюджета беше 1500+, но няма значение, явно съм тръгнал да търся под вола теле и гледам грешна продуктова линия изобщо. Светещи билбордови мигалки т.е. рекламопредаватели. Може би ще почакам някой 30" NEC да стане 2000 и ще разкарам тая лъскавина.
нейсе, сори за плюнките..
Нещо не става ясно от какво точно си недоволен ,от конкретният модел , от LCD технологията , от изобщо плоските ТВ-та , от доставчика на сигнала ? Каква според теб ще е разликата между модели с еднакви матрици , огромна ? Не ! Дискутираните модели ползват няколко типа има разлики и то не малки между моделите , но чак такава трагедия която ни описваш не съм виждал освен ако не се касае за дефект.
Цитат:
Първоначално публикувано от sviden
..бюджета беше 1500+, но няма значение, явно съм тръгнал да търся под вола теле и гледам грешна продуктова линия изобщо...
За плазма могат да ти се препоръчат 2 модела, единият от които надвишава бюджета ти, но пък е с NeoPDP панел.
TX-P42S20E
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070419
TX-P42G10E
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052292
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от vet_voychev
Здравей Hristoslav2,
би ли ми препоръчал тв лцд или плазма около 100см екран за гледане на филми и телевизия от около 2 метра разстояние в светъл хол. Бюджет около 1500лв. Предварително ти благодаря.
PANASONIC TX-P42S20E 1499лв
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070419
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Здравей Христослав,
спрял съм се на този модел: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
Основната причина е че е с 5 гпдини гаранция
Заслужава ли си според теб
Здравейте, накой може ли да ми каже какъв е смисъла от черните линии отгоре и отдолу по-време на мачовете по БНТ? На кого помагат, при положение, че и на обикновен телевизор и н атакъв 16:9 ти изяждат от екрана, добре че имам АРД и ЗДФ HD, да гледам на спокойствие, а какво да кажат хората, които нямат?
П.С. Панасоника ми има опция зуум 1 и тогава разпъва образа, но се губи от качеството на картината.......
Здравей hristoslav2, би ли ми препоръчал тв lcd от изброените че ми предстои покупка днес .PANASONIC TX-L32S20E ,SAMSUNG LE-32C530,37LH4000,SAMSUNG LE-32B650 този го нямат наличен,.SONY KDL-32W5500K,PHILIPS 32PFL5405H,SAMSUNG LE-32C550,LG 32LD650,бюджет около 1200 лв,ще се гледа булсатком,филми от лаптоп,но много искам да може да се гледат филми и от usb ,към кой от моделите да се насоча,или ако имаш други предложения ще се радвам да ги споделиш,и последно 50hz или 100hz.Благодаря!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от pacho_20
Здравейте, накой може ли да ми каже какъв е смисъла от черните линии отгоре и отдолу по-време на мачовете по БНТ? На кого помагат, при положение, че и на обикновен телевизор и н атакъв 16:9 ти изяждат от екрана, добре че имам АРД и ЗДФ HD, да гледам на спокойствие, а какво да кажат хората, които нямат?
П.С. Панасоника ми има опция зуум 1 и тогава разпъва образа, но се губи от качеството на картината.......
Просто "БНТ HD" реално не излъчва 16:9. Получаваш 4:3 в LetterBox и ако искаш да нямаш черти и да гледаш без изкривяване трябва да използваш Zoom1. В интерес на истината не би трябвало да се влошава качеството защото ако беше в 16:9 вертикалната резолюция щеше да е по-ниска.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Просто "БНТ HD" реално не излъчва 16:9. Получаваш 4:3 в LetterBox и ако искаш да нямаш черти и да гледаш без изкривяване трябва да използваш Zoom1. В интерес на истината не би трябвало да се влошава качеството защото ако беше в 16:9 вертикалната резолюция щеше да е по-ниска.
Най-вероятно ми се струва, че се влошило качеството след като съм превключил от ARD HD :)))
Цитат:
Първоначално публикувано от vet_voychev
LG 37LE5300 - добър е за цената си , но не забравяй ,че и Panasonic е с 5 години гаранция
Цитат:
Първоначално публикувано от santorio
Здравей hristoslav2, би ли ми препоръчал тв lcd от изброените че ми предстои покупка днес .PANASONIC TX-L32S20E ,SAMSUNG LE-32C530,37LH4000,SAMSUNG LE-32B650 този го нямат наличен,.SONY KDL-32W5500K,PHILIPS 32PFL5405H,SAMSUNG LE-32C550,LG 32LD650,бюджет около 1200 лв,ще се гледа булсатком,филми от лаптоп,но много искам да може да се гледат филми и от usb ,към кой от моделите да се насоча,или ако имаш други предложения ще се радвам да ги споделиш,и последно 50hz или 100hz.Благодаря!!!
Ето ти ги подред - както аз бих си ги взел
100Hz ,но само за спорт-при филмите ги изключваш!
1. SAMSUNG LE-32B650
2. PANASONIC TX-L32S20E
3. LG 32LD650
4. SAMSUNG LE-32C550
5. LG 37LH4000
6. SAMSUNG LE-32C530
7. PHILIPS 32PFL5405H
8. SONY KDL-32W5500K