А виж тук какво дават за 200 херца http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070242
Преглед за печат
А виж тук какво дават за 200 херца http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070242
A за Samsung? Кои от моделите им са с реални 200Хц?Цитат:
Първоначално публикувано от vadzari
А къде ли ги има по нашите магазини моделите Sony HX/NX800, HX900, с диагонал от 46 инча нагоре?? То, сайта на Сони-България - добре, ама е само инфо, без продажби... :)) Може би неадекватен "опит" за "изостряне" на интереса?
:) :Drinks:
изписват - MOTIONFLOW 200Hz ,което са реални 200HzЦитат:
Първоначално публикувано от vadzari
ако видиш обаче изписано MOTIONFLOW 200Hz Pro - вече имаш имитация на 200Hz
В следните модели от тази годинаЦитат:
Първоначално публикувано от Samisam
С750, С7000, С8000, С9000
и модели от миналата година
В750, В8000
Чакаме ги :)Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Ще се появят след 2 месеца. Засега само тези.
SONY KDL-46HX700AEP
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070242
SONY KDL-40HX700AEP
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070241
Благодаря Христослав за пояснението ще го имам предвид.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
миналата година колегата от Шумен каза че 600Hz на Panasonic и 9 серия на Philips поддържат 1080 реда видео резолюция......... но как е правил теста нямам представа :) (предполагам че сигнала е бил от генератор и не е имал проблем с ниския битрейт)
Не знабравяй обаче, че за да постигне 1080 линии Филипса или което и да е LCD трябва да са включени всичките му "екстри" - HD Natural Motion, 100Hz или там с каквото е оборудван. Това е приемливо само за телевизия, но при филми са изключени и пак си оставаш с 300-350 линии.
здравейте. след дълги размисли взех тошиба 40xv733 (200лв под LG 42ld450). за матрицата пише К (ама ми лилавее).
обаче...не съм доволен.
има някакво неприятно поляризирано покритие на екрана, при което като гледаш точно перпендикулярно (90'), всичко под 25% сиво става еднакво черно (същото е и с цветовете). Ако се изместиш и гледаш под 30-40' –отгоре, всички светлосенки се виждат (острани и отдолу също, но по-слабо). След като си поиграх малко с една таблица (HD-reference в замундата), докарах повечето сиви между 10% и 90% да се виждат. Но като резултат сега картината е доста набримчена и е доста напрягащо да се гледа. а ако гледаш острани...мани. Tам има една фотографска Макбет таблица, само си преместваш главата и цветовете сe сменят. Един вид всичко изглежда мнооого по цветно и "истинско" от истинското.. но ако е ярко.
мога да я обеся на стената да се гледа под ъгъл, ама не ми харесва тая работа. искам екран на който да могат да се гледат И Снимки, а не изкуствени стерео картички.
та въпросът ми, преди да съм се засилил да я връщам и да вземам нещо друго, има ли смисъл? по-меко ли е LGто или същата електроженистка работа? Бях ги гледал веднъж xv733, lv685 и LD450 едно до друго, и преди това xv733 и xf355 - и старите модели изглеждаха с мноого по-мека картина от новите. Само че ги няма (и са доста по-скъпи)... Въобще има ли нещо текущо дето като го гледаш от различни ъгли, не му се променят тотално цветовете/осветеността (и не блести)?
(иначе DLNA-то вижда UPNP-сървъра но не иска да показва нищо от него, докато WD-TV-LIVE няма проблем с него. Може би иска нещо повече от upnp)
аха, викат му "плазма" ;)Цитат:
Първоначално публикувано от sviden
sviden,що не хвърлиш и едно око на Панасоник,може пък и да ти харесат цветовете му гледани под ъгъл.Или послушаи колегата в горния пост.
Ммда.... Викат му "плазма", както е отбелязал нашия скъп администратор. Няма отново да се впускаме в обсъждане на предимствата и недостатъците на едната, другата и n-тата технология, важното е че доколкото виждаме, имаш нужда от плазма. Или от лазерен телевизор, който (за съжаление) засега не се доставя в България.Цитат:
Първоначално публикувано от sviden
Та, до какъв бюджет си склонен да смениш твоята Тошиба (стига да е възможно, де)?
:) :Drinks:
Не знам какво ги накара Тошиба в тазгодишните модели да сменят S-IPS на LGD в размерите над 40" , ако е само заради едното черно, плазмата няма да я стигнат никога !
sviden, за това са настройките , а в Тошиба са най-много от всички модели .
Вярно е, nkd, но към настоящия момент LCD телевизорите отнасят най-големи критики към ъгъла си на гледане, доколкото вече повечето модели имат както CMS система, така и потребителско меню за настройка на скалата на сивото. А и повечето матрици придобиха чудесен контраст, гледани челно.Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Разни хора - разни идеали, е казал дядо ми от село, в далечната 1553 година, някъде у Родопите :)) Важното е потребителят да остане доволен.
:)
Благодаря за мнението колега, но докато се наумувам хората пазарували и модела бе свършил. Ходих в друг магазин там също го нямаше, че и Филипса бе свършил, върнах се в първия колебаех се между шарпа LE600E и филипса и избрах втория. Вече съм собственик на 32" PHILIPS 9604H. Дано не съм сгрешил в избора си, впечатленията ми за момента са добри. Искам да попитам дали си заслужава на този размер да се прави т.н. калибрация за да се подобри картината?Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Моля модератора да изтрие горния ми пост.
"А и повечето матрици придобиха чудесен контраст, гледани _челно_."
да бе, масова телевизионнна лоботомия. супер 100% червено, 100% синьо, и така нататъка 6 цвята. + собствената ти физиономия и лампите в коридора.. за сметка на всички полутонове, светлосенки, нюанси, оттенъци и пр. "глупости" - ама на кой му трябват тия. Що на PVA-тата в мониторите не им потъмнява картинката като я гледаш _челно? щото нямат контраст? щото са по-скъпи? и не са лъскави? ами нека!
бюджета беше 1500+, но няма значение, явно съм тръгнал да търся под вола теле и гледам грешна продуктова линия изобщо. Светещи билбордови мигалки т.е. рекламопредаватели. Може би ще почакам някой 30" NEC да стане 2000 и ще разкарам тая лъскавина.
нейсе, сори за плюнките..