Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Еми да речем така - Ако ще гледаш главно ТВ то 32ка стига.Ако си киноман и мислиш да сваляш редовно ХД филми от торрентите - взимай по-голям.Аз съм с 42ка от 2.5-3 м и ми е малък.Но зависи какво гледаш.В 90% от времето гледам мачове,музикални програми,ХД клипове и филми-все предавания които си струва да се гледат на голям екран.
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
Айде,пак се почна.Не се ли замисляте,че не калкулатора ще гледа телевизия,а окото,което при всеки е различно?Както се е тръгнало при някоя нова супер HD резолюция,ще гледате 50 инча от 20 сантиметра ли?Прав е biro,като ще допълня,че съвет за качествена техника/телевизори,плеъри и т.н/ доста хора могат да дадат,но за индивидуалния комфорт от ползването й, няма как да стане. :Drinks:
Работата на там върви, защото при 3D разстоянието рязко се намалява и 55" се гледат нормално от под 1,8м.
Иначе си прав , че има голяма доза субективизъм при изборът на размер ,имам познат , който гледа 32" от 7м. и му бил много голям екрана?!?!
Цитат:
Първоначално публикувано от valcosel
Направо ме разбихте :081:Май ще си гледам тринитрончето още дълго време!
Ако тринитрончето е 29" разлика от тези 32" няма да видиш особено при 4:3
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
...Както се е тръгнало при някоя нова супер HD резолюция,ще гледате 50 инча от 20 сантиметра ли?...
Не.:)) Много по-вероятно е да се увеличи диагонала на панела, който хората (средностатистически) ще купуват в бъдеще. Както всъщност и става. Напълно в реда на нещата си е. Наблюдавайки световните тенденции в развитието на телевизионните сигнали и цифровите формати за видеосигнал... Мда.
:) :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
http://dalincom.ru/article-22.html
- Z - Europa
- U - Asia
- T - Miedlle East, Africa
- N - North America
- A - Australia
- S -South America
А - дизайн на корпуса
А- място на производство на печатната платка
- А - LGElectronics KR
- В - LGElectronics RA
RU - къде е произведен
- RU - *****
- ЕU - Полша
- MF - Malaisia
R - поставената в модела матрица
- R - LG Display Co. Ltd. TN
- Y - LG Display Co. Ltd.
- U - LG Display Co. Ltd. WUN
- P - LG Display Co. Ltd. WXN
- Q - LG Display Co. Ltd. WXN
- V - LG Display Co. Ltd. WUD
- G - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP TN
- H - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP S-MVA FullHD
- D - AU OPTRONICS CORP
- T - AU OPTRONICS CORP HD Ready
- M - SHARP CORPORATION.
- S - SHARP CORPORATION
- W -
L - тип подсветка
BU - вида подсветка /или захранване/
- BU - LIPS ??
- JU - CCFL, EEFL ??
- LH - Edge Led ??
На стикера на моя пише 42LD550-ZN.AEUWLJG...Интересно ми е каква е матрицата на моя след като е W....а гледам,че hristoslav не е дал инфо за нея.А какво ли означават последните две букви.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
За сега HD телевизиите предават в следните стандарти:
1080p - /p прогресив/ имаме едновременно изобразяване на 1080 хоризонтални линии . . .
А това Native HD на Eurosport какво трябва да представлява?
Най-вероятно - 1080i. За транслиране в 1080р им трябва такъв поток /техника, трасета, спътници и т.н/, че не искат да си го позволяват - засега... Твърде мн. разходи би им коствало, каквито и рекламодатели да имат. Рано или късно /криза е все пак.../ ще се случи, но се замислете какъв процент зрители притежават способността /чисто физиологично/ да го оценят, независимо, че /да кажем.../ притежават подходящата техника...
Цитат:
Първоначално публикувано от schumisv
На стикера на моя пише 42LD550-ZN.AEUWLJG...Интересно ми е каква е матрицата на моя след като е W....а гледам,че hristoslav не е дал инфо за нея.А какво ли означават последните две букви.
Напиши модела ,продуктовият код и серииният номер.
Защо SAMSUMG LE32C650 в Метро е 1199 лв., а в Техномаркет 1359 лв? Има ли уловка?
Цитат:
Първоначално публикувано от schumisv
Типът на матрицата ти е S-IPS. hristoslav2 публикува само това, в което е сигурен. Този, който може повече, нека пръв хвърли камък....
:)) :) :Drinks:
P.S. "Този, който може повече," означава този, който може да намери по-пълна и адекватна информация, НАВРЕМЕ, от вече съществуващата :) Толкова е просто...
:))
Всъщност, Крис, с риск да ми забраниш ВЪОПШТЕ да влизам В ТВОЯ форум, искам да кажа, че разбирам ЗАЩО изтри моите постове. Та така... А дали трябва да го сведа на всички други, на општа???
:))
Не знам за какво говориш - до момента не съм трил никакви твои постове, сега ще затрия част от тях, които си написал след този.
Крис
Здравейте,ще помоля и аз за малко помощ.Спрял съм се на няколко модела тв ,като ще ви помоля да ми препоръчате един.Естествено може и някои друг модел ,но държа на следното да е лсд ,42'',И ЦЕНА ДО 1300 ЛВ,ще се използва за тв-Булсатком и hd филми от лаптоп-а.А ето и какво си харесах http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09040326: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053324 ; http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09054134: и моя фаворит заради подаръка прахосмукачка :) http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09078525 Благодаря предварително !
Цитат:
Първоначално публикувано от daradon
Вземи LG42LH5000 не се подлъгвай с тази прахосмукачка
Здравейте, търся си телевизорче за спалнята. Мисля че по-голям от 32" не ми е необходим. Предубеден съм, че трябва да е японски. Засега съм се спрял на този Шарп, но ми грабва окото и това Сони. Sharp имат сякаш по-добра репутация за производител на телевизори. Какво в повече може да ми даде Сонито? Имали смисъл да дам два пъти повече пари за LED телевизор при положение, че там ще се гледа Булсат.
Цитат:
Първоначално публикувано от martony
Здравейте, търся си телевизорче за спалнята. Мисля че по-голям от 32" не ми е необходим. Предубеден съм, че трябва да е японски.
Ами, щом си предубеден, че ти трябва японски, неясно защо, то избора ти се свежда само до Шарп.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Вземи LG42LH5000 не се подлъгвай с тази прахосмукачка
Това ли е най-удачния вариант от изброените? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от daradon
Това ли е най-удачния вариант от изброените? :)
Въпреки, че е модел от 2009г. е много добър има и медия плеър , който върши работа ,200хц. много добра обработка на SD сигнала,бърза матрица с добър ъгъл на гледане,отлични цветове, единствено трябва да се внимава да не ти набутат дълго/малко не е проблем/ работила мостра . Въпросния Филипс е ниска серия от 2010г. -50хц.