Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Сегашният ми телевизор е на въртяща се стенна стойка - точно срещу дивана и с възможност да го насочвам навсякъде из стаята, т.е. ъгълът ми е последна грижа.
Повече ме интересува контраста и "shadow details", както и обработката на SD сигнал, подаден през композитен вход от дриймбокс.
За съжаление условията в ТМ не позволяват спокойно тестване и предпочитам да се доверя на хора, имащи такива телевизори в къщи.
Като начало не ползвай композитен сигнал. каквото и да вземеш ще изглежда зле. Помисли да смениш приемника с такъв с HDMI.
Една от причините да сменям телевизора е, че независимо, че е HDReady - няма цифрови входове. Иска допълнителни платки, които не се предлагат на пазара.
Чакам Септември да излязат новите TBS тунери и ако отзивите са положителни ще сложа един такъв - тогава вече само HDMI.
Сега грижата ми е да купя "матов" телевизор с "нормална" подсветка, преди да са изчезнали окончателно от пазара.
Цитат:
Първоначално публикувано от robobug
...Сега грижата ми е да купя "матов" телевизор с "нормална" подсветка, преди да са изчезнали окончателно от пазара.
Странна цел... Що е то: "нормална" подсветка?
:)
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg311581
:) :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от piksi
Значи да разбирам че разликата между S20 и G20 не си заслужава 300-400 лв отгоре при еднаква големина
Разликата си заслужава отвсякъде погледнато.Като притежател на S20 50" ти казвам ,че сложени един до друг с G20 веднага се вижда по малко отразяващия екран на по скъпия,и по доброто черно и липсата на най-дразнещия ефект при плазмите-двойните субтитри гледани отстрани.При g20 корпуса е по тънък има usb входове,с възможност за запис на hdd, thx режим и профил за калибриране и други настройки за напреднали потребители.
Шегувам се. Затова използвам кавички. Просто повечето телевизори, които имах в списъка са CCFL.
Разбрах, че матрицата в 46xv733 е LTA460 HJ04. Има ли някакви публикувани данни за нея?
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Ти си решаваш. Имат почти еднакви панели и шасита. S20 е леко поорязана версия на G20. Няма ги някои функции като 24p Smooth Film , DLNA , DivX и VIERA Cast.
Иначе S20 бие по продажби G20.
А тези неща важни ли са за гледането на филми,, 24p Smooth Film , DLNA , DivX и VIERA Cast'' защото 90% от времето ще гледам филми на него от компютърът.Взех си си 1 брошура където ги има 2 та модела G20 и S20 и гледам че при по ефтиният липсва THX кино .И малко повече информациа ако може за тази функция на G20която позволява да се записва на преносим хард диск.Телевизорът може ли да записва ако е изключен,и примерно 1 мач какво място заема като гигабайти в харда
hristoslav2
отново изпревари и даде гластност на голямата новина идваща от AOU за новите им матрици.
Ще очакваме с огромен интерес прилагането им в бъдещите модели телевизори. Изключително интригуващо постижение.
Когато имах модела 7603, който беше с тяхна матрица винаги ми е било интересно от къде вади този контраст, черно, много подробните детайли в черното (shadow details) и верен цвят пък на всякъде го даваха, че контраста му бил 700:1 и с уж с калпаво черно? Нямаше такива работи! Контрастта спрямо това което виждат очите ми на модели с обявен уж реален от 2500:1, при 7603 тога видимо сигурно е бил към 3000:1. Много интересна работа е тази с разиграването на кливнтите с тези стойности.
Някой може ли да каже този led телевизор LG 32LE7500 наистина ли е с local dimming и дали си заслужава?Благодаря!
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
Цитат:
Първоначално публикувано от piksi
А тези неща важни ли са за гледането на филми,, 24p Smooth Film , DLNA , DivX и VIERA Cast'' защото 90% от времето ще гледам филми на него от компютърът.Взех си си 1 брошура където ги има 2 та модела G20 и S20 и гледам че при по ефтиният липсва THX кино .И малко повече информациа ако може за тази функция на G20която позволява да се записва на преносим хард диск.Телевизорът може ли да записва ако е изключен,и примерно 1 мач какво място заема като гигабайти в харда
Само - 24p Smooth Film и THX настройките са важни за гледане на филми. За подробности попитай колегата lazruss18
от Faq
PVR функцията - рекордера няма таймер само запис 60,120,180 минути.
Хард диска го забравяте за други цели ,защото се форматира /система tdm/ от самото ТV и записите могат да се четат единствено на него !!!
При закачането му на външен хард диск ви изписва съобщение открито е ново устройство желаете ли да го форматирате при потвърждение изписва друго че след форматирането харда няма да може да се чете от други устройства дори и от друга бройка от същия модел тв и ако телевизора отиде на сервиз и след това има вероятност същия да не може да чете закачения му преди това хард .
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
hristoslav2
отново изпревари и даде гластност на голямата новина идваща от AOU за новите им матрици.
Ще очакваме с огромен интерес прилагането им в бъдещите модели телевизори. Изключително интригуващо постижение.
Когато имах модела 7603, който беше с тяхна матрица винаги ми е било интересно от къде вади този контраст, черно, много подробните детайли в черното (shadow details) и верен цвят пък на всякъде го даваха, че контраста му бил 700:1 и с уж с калпаво черно? Нямаше такива работи! Контрастта спрямо това което виждат очите ми на модели с обявен уж реален от 2500:1, при 7603 тога видимо сигурно е бил към 3000:1. Много интересна работа е тази с разиграването на кливнтите с тези стойности.
Пак се оливаш......Пишеш глупости човече. 7603 черното сивее повече от на мнозина други модели.
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_
Разликата е в дизайна и цвета на корпуса. Отиди и ги сравни на място.
Цитат:
Първоначално публикувано от drniki
Не - не е с local dimming.
Тези LG LE8500 & LE9500 са с local dimming.
Да -модела си заслужава.
Цитат:
Първоначално публикувано от drniki
Led Plus... Tove e mejdinno... Tova sa oznacheniata na LG:
LED= * Edge-lit LEDs - LEDs are positioned around the TV frame top and bottom edges and use a special diffusion panel to spread light evenly behind the screen. This technology typically allows designs to be ultra slim.
LED Plus = * Edge-lit LEDs with Local Dimming – LEDs also positioned around the TV frame top and bottom edges with added benefit of local dimming to allow for deeper blacks, whiter whites and greater contrasts.
Full LED Slim = * Full Back-lit LEDs (also called Full-Array) – LEDs are positioned in clusters across the entire back of the panel with local dimming* to deliver even greater control over light and dark colour levels.
Хмм... на първо четене по-скоро разликите му са само дизайнерски спрямо 5500 (също с лед плюс)... дано не греша и да те вкарвам в заблуждение:)
http://yahoo.shoptoit.ca/library/led...lcd-tv/1083#LG
Моля, спазвайте добрия тон и тематиката.
Лични оценки ако държите да разменяте - моля на ЛС
Крис
7603 черното сивее повече от на мнозина други модели.
P.S. hristoslav2-е запомни нещо от мен - идеалното черно в екрана неопределя с нищо идеалното черно в общата картината!
Доказано практическо правило в образуването на нюанса в палитрата на яркостта м/у най-светли и най-тъмно.
ЗДРАВЕЙТЕ ! Спрял съм се на toshiba 26av734g за 600лв в Техномаркет за спалня някой ако има мнение за този модел ще съм благодарен да го прочета . Мерси предварително http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09078659