Soon къде има 46C650 с S-pva?
Преглед за печат
Soon къде има 46C650 с S-pva?
Според мен Самсунга е най-добрия избор. Във всички ревюта които съм чел за него му дават почти максимални оценки. Също така казват че качеството на картината е едно от най-добрите които са виждали. В ТМ силно препоръчват Тошибата. И аз се бях навил на нея обаче прочетох тук там и въпреки че матрицата е на Самсунг и процесора е добър имаше средни резултати. Сонито е много добър избор. Той използва същата матрица като на Самсунга и качеството на картината е идентично, само че Сонито има матов дисплей, а Самсунга огледален, гланцов. Ако стаята е много светла вземи Сонито, а ако не взимай Самсунга - най-добрия избор е.Цитат:
Първоначално публикувано от misho74
C650Цитат:
Първоначално публикувано от trax
* 32" (32C650) : PVA (ref. 32A1AF0C, Samsung) + MVA (AA01 - AUO)
* 37" (37C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T370HW03)
* 40" (40C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T400HW03) + PVA (Samsung, panel LTF400HF15) + MVA (CMO, panel V400H1-LH9)
* 46" (46C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T460HW03) + PVA (SQ01 - Samsung, LTF460HJ01)
* 55" (55C650) : PVA (SQ01 - Samsung, panel LTF550HJ01) + MVA (AUO, panel T546HW01)
* 60" (60C650) : ASV (Sharp, panel LK600D3LA3K)
37-цата на Тошибата е с матрица на LGЦитат:
Първоначално публикувано от doberman
37-цата на Самсунг е с матрица на AUO
40-ката на Тошиба е с матрица на Самсунг
Аз лично ти препоръчвам Samsung 40c530 или 40с550
До скоро в Метро имаше промоция на Samsung 40c550 - 1 114лв с ДДС. Не знам дали още е валидна, иначе под 1400лв трудно ще го намериш.
Малко ме обърка съсЦитат:
Първоначално публикувано от kirilkach
37-цата на Самсунг е с матрица на AUO
40-ката на Тошиба е с матрица на Самсунг, па що самсунг не си слагат собствените матрици?
А за тоя Philips 37PFL5405H/12 какви са Ви мненията?
На живо виждал ли си 46'' и 55'' с матрица на самсунг и в кой магазин?
Прочети във форума за всяка марка на първа страница хората са се постарали да напишат почти всичко за различните марки, включително и за матриците.Цитат:
Първоначално публикувано от doberman
Остави ги тези 37-ци вземи си 40 инча. Филипса е с матрица на LG - ако е по-скъп от LG-то не си заслужава
НЕ пускай 2 поредни поста, а редактирай горния си!
Крис
Хайде и аз да се обадя за 1299лв. поне за мен на пазара най добър модел е Panasonic L37S20E,модела е с IPS Alpha панел,който представя доста по добре от гореспоменатите,поне на 37"
Няма! Но за цена от 639 лв според мен това може да се преглътне.Цитат:
Първоначално публикувано от Emiliyan
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Благодаря ти за мнението...към него мисля да се насоча :) , особено щом казваш ,че е добър и за SD/HD, което за мен е идеалния вариант!
демек installer ready, лошо няма, макар за първи път да чувам техник да инсталира изначално RPTV (впоследствие isf калибриране, да).Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
знаейки, че честно няма перфектен телевизор, дори като не съм гледал конкретния апарат, се опитвам да си представя недостатъците. DLP и rainbows, вървят ръка за ръка, но с три източника в основните цветове, не няма нужда от color wheel, демек няма rainbows. логически все пак остава друг проблем convergence, упоментаия 48" Philips очевадно страда от това в десния долен ъгъл при все да прави много добър бял кръст, но само в центъра на екрана. Понеже няма сервизна книжка, и понеже нямах успех звънейки на местния офис на Philips да получа такава, така че сравнително грамотен техник по CRT да вземе да си поиграе с осцилоскопа, и по-необичайното механическия тунинг на трите CRT, така си и остана (предполагам в не-малка степен същото е валидно и за DLP базираните RPTV на Samsung които продаваха тук допреди шест-седем години по спомен). С един чип, на пръв поглед мицито не би трябвало да има проблем с convergence, но трите независими източника предоставят предизвикателство донякъде подобно, дали се казва convergence или друг термин типичен за три цвята свтоизточник/един DLP чип в сравнение в светоизточник/color wheel/един, или три DLP чипа.
Сигурно е едно, това Мици е прекрасен телевизор, но си има своите терзания предизвикани от самата технология която ползва.
Сигурно е и друго, че това Мици е повече RPTV, отколкото flat panel display (ако и да го описват с този термин отразяващите последния CEATEC) наложило се като събирателно на LCD/PDP които са във фокуса на този форум.
Може би ще бъде уместно да се отвори различен thread който да бъде посветен на другите, може би и недотам наложени на местна почва технологии D-ILA/SXRD (иначе все LCoS), RPTV минал набързо оттук и не оставил значителна следа в масовия потребител, FPJ за който може да се каже че го имаше от края на 70-те тук като CRT, но можем да предположим, че разцвета му предстои като съперник на 60"+ телевизорите.
Цитат:
Пред мен отвориха кашон със този Самсунг и се оказа че и там е с панел на тайванската AUO - MVA панел който е с по-ниско качество от оригиналния S-PVA панел на Samsung. Иначе съм съгласен че за цената на която го продават - (хората задължително трябва да търсят SQ - /панел S-PVA на Самсунг/ етикетчето отстрани -което пак не е гаранция защото нашенските мошеници може да сменят етикета, или да го махнат)....
Ами ще гледам етикета вътре на телевизора, надявам се там всичко да е точно...
Аз обиколих доста магазини в София и в Плевен , никъде не намерих Samsung LE-46C650 с матрица SQ01 . Почти всички бяха с АА01 . За това се спрях на друга марка .Цитат:
На Цариградско гледах 40C650 (SQ01) до него 46C650 (AA01) демото беше на Самсунг ,нищо общо в картината от каквото и разстояние да го гледах (изключваме разликата в диагонала). Мисля че за тази цена на LE-46C650 (АА01 ......) изобщо не си заслужава Поне за мен !!!