Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
beron,вземаш лсд модел без оглед на показателите защото при различните производители са различни и нямаш база за сравнение.За тази сума може да вземеш нещо по марково дори.С оглед на по дългата му експлоатация.Не е гаранция че ще пострада нещо от слънцегреенето нали няма да е постоянно изложено на директни лъчи а по няколко часа на ден примерно.Аз бих взел модел на Панасоник заради матрицата-картината ще е ярка без промяна на цветовете под всякакъв ъгъл на гледане а ти точно това търсиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от beron
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ.
Тьрся 37ца за витрина на магазин,която най вероятно ще бьде огрявана чат пат от сльнце и ще работи 24 часа.
Някави идеи за тези неприатни условия на работа(някой модел който е по идиото устоичив)
Или да взимам най-евтиния и колкото изкара.
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от prince
Има специални дисплеи за твоята цел. SONY, NEC ...Обърни се към компютърните фирми. Първите ги внасят Солитрон, а вторите Вали. Поразрови се в нета. Наричат ги публични дисплеи.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
beron,вземаш лсд модел без оглед на показателите защото при различните производители са различни и нямаш база за сравнение.За тази сума може да вземеш нещо по марково дори.С оглед на по дългата му експлоатация.Не е гаранция че ще пострада нещо от слънцегреенето нали няма да е постоянно изложено на директни лъчи а по няколко часа на ден примерно.Аз бих взел модел на Панасоник заради матрицата-картината ще е ярка без промяна на цветовете под всякакъв ъгъл на гледане а ти точно това търсиш.
Публичните дисплеи са предназначени за летища,жп гари,молове.....тоест за затворени помещения без да попада върху тях пряка слънчева светлина.За външни реклами има специални LED дисплеи-като тези на Бродуей и 61 улица в Ню-Йорк-виждали сте ги по филмите.
В твоя случай подкрепям предложението на granity с едно допълнение.Вземи един ултравиолетов филтър и го постави пред екрана на телевизора. Виждал си такива за компютърни монитори прозрачна пластмаса във рамка закачена пред монитора. По този начин ще предпазиш дисплея от напукването на цветните филтри и разтичането на течните кристали причинено от ръзкъсването на междумолекулярните връзки от ултравиолетовите лъчи. Ако го оставиш без филтър на слънце - вероятно ще изтрае година-година и половина преди да дефектира картината.Също така ,ако се нагрява много от слънцето помисли и за някакво принудително охлаждане.
Извинявам се за офтопика, но ще може ли някой от модераторите да подреди темите.
Това е може би най-активната тема, а тя е някъде на 8-9 позиция след незнам защо качените на първи места теми за 3 определени марки /все едно се рекламират/ и теми от миналата година.
Благодаря!
Ако искаш лично мнение , а то в случая е такова , аз съм за Панасоника ! Иначе за Самсунг с този размер поне модела 40В650 .
От утре ще стана собственик на Panasonic L42S10E, исках плазма, но явно ми е било писано да си взема ЛСД :) Благодаря на всички във форума за мненията и напътствията. Днес го разгледах по-подробно и ги накарах да ми пуснат мач. Сигнала на телевизията не бепе добър, но въпреки това топката не оставяше следа при движение (не беше и перфектно), но за толкова пари - толкова :) Като го настроя ще кажа повече впечатления
Незнам как ги гледате тези ЛЦД-та много мажат това много ме дразни и цветовете им са малко електронни.
Здавейте, купих си и аз телевизор най-накрая, но взех плазма в крайна сметка, спестих 300лв. и съм много доволен. С цифровия тунер си гледам всички канали, купих си модул и карта за 104лв. общо, даже за сега ми орваря НВО и подобни, гледах финала на тениса Мъри-Федерер и даже тенис топката не мажеше :) Съветвам всеки който тръгне да си купува телевизор да има в предвид,че това все пак е само телевизор и да не се вманячавя толкова :) Благодаря на всички за съветите и мненията
П.С. Модела е P42X10Y :)
В такъв случай , честито ! Безаварийна и дългогодишна експлоатация !
Ех, хора, хора
в цяла България има 3 бройки филипс 37 инча 8404
2 мотри и една с фабричен дефект. А внос защо няма- не знам. Някой да има инфо по темата???
Възможно е да са ги спрели ог производство или в момента да нямат на склад.
Според вас 25 кадара в секунда може ли да възпроизвете ЛЦД като му знаем с каква скорост му реагира матрицата?
Здравейте, прочетох цялата тема, но не мога да намеря отговор на дилемата си. Търся си телевизор в диапазона 37-42 инча. Цена - около 1500 лв, но спокойно мога да лавирам с около 500 лв, стига да си заслужава. Проблемът е, че отивам в магазина и всички ми изглеждат еднакви. Пуснали са някакво HD демо, едни красоти, едни цветове, можеш цял ден да стоиш и да зяпаш. И има 1-2 бройки в някой ъгъл, на които е пусната телевизия и се вижда някакъв кошмарен образ. Телевизорът ще се ползва главно за гледане на Булсатком, веднъж месечно да поискам да му пъхна флашка с някакъв HD филм (ако поддържа такава екстра). И е хубаво да има живот поне 10-на години. Та какво ще ми препоръчате? Има ли нещо на пазара, което да ми свърши работа? Заслужава ли си да изчакам няколко месеца за новите модели? И какво е по-добро за Булсатком - LCD или плазма?
Ей на това му се вика въпрос с повишена трудност !Сума ти народ питаше за това и накрая си направи съответния избор , а при теб от всичката тази информация неможа да си направиш никакви изводи , камо ли поне да се спреш на даден модел ! Ако не ти е спешно , изчакай до лятото , тогава новите модели ще са вече тук !
Ами повечето хора се колебаят между 2-3 модела, на мен всички са ми еднакви.