Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
може и от това да е не знам. знаеш че ти за мен си гурoто в този форум. лошото е че нямам време сега за опити и настроики. дано другата седмица да съм вече по свободен да пиша впечатления за всичко ново което съм купил.а това с настроиките на WD TV Live ще пробвам до утре наи късно и ще пиша.
Цитат:
Първоначално публикувано от ROBOTA
ОК - 50 инча на
SONY KDL-52W5500
цена с ДДС 3,999.00 лв.
Вече 4000лв ми е малко в повече - а и е 52 инча.
Тая Тошиба 55цата - е по добрият избор - по голяма е и е по-нескъпа :)
---------
нещо което мернах из нета: Дали Световното тази година няма да има ефект на цените ?
Manufacturers really hold back the technology to make you buy again. Tv's like this top end one nowadays should be coming with Freeview HD (due next month), or Freesat HD (which will have BBC I Player in HD this month ) built in. Why not, because they know there will be a big push for the world cup in HD so we will be buying another box to watch it in HD. What a con!
ади за нас простосмъртните пишете на български моля
Ето малко повече подробности и обяснение за judder ,ако ви се чете де :)
A subtle stuttering effect that occurs most noticeably during pans and other camera movement with 24-frame sources, such as most Hollywood films and many network TV programs. Can be caused by the native 24-frame rate of film itself, where the stuttering is relatively smooth and regular, or by the 2:3 pull-down conversion process used to convert film to video, where the stuttering is more jerky and irregular.
http://www.hd24.com/dont_shudder_at_the_judder.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Judder#Telecine_judder
http://reviews.cnet.com/4520-6449_7-6792632-1.html
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
venci79, това, което казваш се дължи на неправилни настройки на плеъра ти. Ако си задал изходна резолюция 1080р 24Hz това няма как е така както го описваш. Пробвал съм го десетки пъти с различни плеъри - няма никакъв проблем.
Това, което ти описваш се нарича judder И се получава при телевизори, които не поддържат правилно 24 кад/сек. материал. Мога да гарантирам, че от W2000 насам това не е проблем.
Проблема ви е някъде другаде.
тази изходна резолюция неможе ли да се направи автоматична да си се настроива в зависимост от подаденият сигнал
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
тази изходна резолюция неможе ли да се направи автоматична да си се настроива в зависимост от подаденият сигнал
Мисля че не, но и то няма смисъл. Плеъра ще ти прескалира всичко към 1080р и това е добър вариант.
а ако гледам цифрова телевизия не трябва да го има това тресене така ли излиза.
Цитат:
а ако гледам цифрова телевизия не трябва да го има това тресене така ли излиза.
Да.Няма да го има това "тресене на картината" .
Никъде не трябва да го има.
Докато гледаш телевизия, но без филми, може да пускаш 100Hz.
И при мен го има това същото нещо, но по скоро е насичане на картината, получава се само на HD каналите но без евроспорт, нешънъл джеографик и филм плюс,става когато камерата се върти и обхожда примерно един блок от първия до последният етаж,предполагам го излъчват във формат 24р , накрая при надписите също има спиране на движението на буквите за момент,тв-то е плазма.
Не го излъчват във 24р. Кажи модела на телевизора.
Относно проблема с "тресенето" - Аз съм с Philips и също го наблюдавах в началото преди да направя коректните настройки.
е какви коректни настроика да направя на сонито аз тогава
Цитат:
е какви коректни настроика да направя на сонито аз тогава
Според мен трябва да направиш настройки на плеъра или видео картата на пс-то. не съм забелязвал тресене при гледане на цифрова тв.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
venci79, това, което казваш се дължи на неправилни настройки на плеъра ти. Ако си задал изходна резолюция 1080р 24Hz това няма как е така както го описваш. Пробвал съм го десетки пъти с различни плеъри - няма никакъв проблем.
Това, което ти описваш се нарича judder И се получава при телевизори, които не поддържат правилно 24 кад/сек. материал. Мога да гарантирам, че от W2000 насам това не е проблем.
Проблема ви е някъде другаде.
Няма връзка кой плеър се използва и на каква резолюция,
а какво опресняване е настроено от видео картата на компютъра на телевизора.
Проблем е, че повечето рипове са на 23,976.
Ако някой си е настроил опресняването на ТВ-то на 24 или 25 Hz доста ще му насича.
Най-добре е на 29Hz, сравнително добре е и на 30Hz.
Т.е. като си свалиш някой филм, го пускаш примерно през mediainfo
за да му видиш FPS и после сменяш опресняването на ТВ-то съответно:
24FPS - 24 Hz, 23,976 - 29 Hz, 25 - 25 Hz, 29,97 - 29 или 30 Hz.
Или си оставяш опресняване на 29 или 30Hz и гледаш сравнително добре всичко.
Аз не знам телевизор, който да приема 29Hz и изобщо какъв е тоя сигнал. Да нямаш предвид 29.976?
Дори и файла да е 23,976 /както са реално всички филми/ ако зададеш изходна честота 24Hz не би трябвало да има проблем.
И аз изобщо не говоря за видео карти и компютри, а за видео плеъри.