Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Няма начин говорители с тези размери и разположение в плоските ТВ-та да дадат качествен саунд.Въпреки това има модели ,в които са постигнали отличен резултат / при тези обстоятелства/ ,който задоволява масовият потребител.Виждал съм хора дали хиляди за качествена звукова система ,които после намаляват басите, отрязват високите и оставят средните да те убият ...Е за този потребител звука на плоския телевизор е перфектен.
ivodivo,защо закачваш и откачваш PC oт TV ми е много интересно ?
Свържеш ли го един път и настроиш всичко добре ,няма какво да пипаш !!
А относно аудиото : Страхотен саунд имаха хубавите кинескопни и особено прожекционните телевизори защото имаше място за големи качествени високоговорители !!
Колкото по-тънки стават телевизорите толкова нещата все повече се влошават и единствения начин е външна озвучителна система !!!
Lazarus 18 e прав ! В ТМ продават от години едни дървени колонки 2.0 без субуфер за 49 лева / напромоция са на 39 лева /.
Купил съм поне на десетина приятели и роднини такива !!!
Резултатът е ....перфектен саунд /за цената разбира се /. Повечето вече не ги изключват защото звукът на телевизора им се струва трагичен !
Sony BRAVIA KDL-40EX700
http://www.fullhd.gr/images/stories/...0/SG203394.JPG
Няма как говорители от този тип да изкарат хубав звук /5см на 2см/
Сони, Панасоник, LG -поставят такива в долната част на моделоте си-насочени надолу
Най-добрият звук сред телевизорите имат Philips 9-та серия /8 и 7 също/
погледнете отзад на гърба им -имат пo 2 броя кръгли по 8см /в 9-та са 4 броя -2 средни и 2 нискочестотни/
проблема че ако е монтиран на стена звука бие директно в стената
Аз съм си пуснал звука през стерео усилвател, колоните са ми правени, като аз си ги доработвах едно време по собствен вкус. Сигнал получавам по НЧ от тунера на Stereo VCR. Трябва да ви кажа, че звукът от ефирната телевизия е ужасен! Изключение правят само новините...
Gena_bs , явно има нещо да куца в системата ,или е от сигнала или от свързването !!!
Преди 5 години гледах по-същият начин като теб и всичко си беше ОК !
Между другото на Panasonic 42PV80 ,звукът е приличен ,говорителите са насочени напред ,има си бас и високи ,за телевизия става !!!
За филми система с DTS декодер минимум !!!
мерси за полезната информация , разгледах ги тв'тата и си харесах 1 SONY : http://electra.bg/?act=show_prod&id=4386 ,
Само звукът на HD каналите го бива и то през външна озвучителна система - на останалите програми е трагедия.
Звукът на SD програмите е орязан от към високи и ниски /както при радиостанциите/.
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
ivodivo,защо закачваш и откачваш PC oт TV ми е много интересно ?
Свържеш ли го един път и настроиш всичко добре ,няма какво да пипаш !!
Грешката е моя понеже не уточних, че имах предвид лаптоп а не десктоп ПС! В случаи със стационарно ПС и не се налага да се отсъединява HDMI кабел няма нищо против ако и не се пипа да се прецакват драйвери...
Какво ще кажете за sony KDL-46V5500 да го купувам ли става ли за кабелна тв през двб-ц тунера коя година е модел някой знае ли ?
Цитат:
Първоначално публикувано от speka
Какво ще кажете за sony KDL-46V5500 да го купувам ли става ли за кабелна тв през двб-ц тунера коя година е модел някой знае ли ?
Модела е на година и нещо и става за кабелна през DVB-C. Пак зависи и от оператора ти защото понякога се налагат разни врътки да се хванат всички канали.
какво имаш впредвид накой врътки да се бара по тв то нещо ли?
Не, просто се налага сканиране по отделни честоти, но има и шанс да не хванеш някои канали. Това обаче важи за почти всички модели ТВ. Зависи много от оператора.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Не, просто се налага сканиране по отделни честоти, но има и шанс да не хванеш някои канали. Това обаче важи за почти всички модели ТВ. Зависи много от оператора.
добре защото гледам в метро го пуснали тоя модел на добра цена и мисля да го вземам пък квото стане :)
Цитат:
Първоначално публикувано от benedict
А нима за 2 години качеството на дисплеите не се е подобрило? В общия случай, сравнявайки модели от една и съща серия, винаги има някакъв напредък в образа от година на година. Така че ако не продаваш нещо от сорта на Pioneer Kuro, не очаквай да вземеш за него пари като за нов телевизор.
Привет :)
Първо - не очаквам да взема пари за него като за нов телевизор. Ама никак даже. И никога не съм си правил подобни илюзии. Тъй като отложих продажбата на сегашния си модел за още една година, поради липса на подходящ заместител с диагонал поне 60 инча, ми е ясно, че подлежи на подаряване (ще е излязъл от гаранция с няколко месеца). Е, ще го подаря на някой роднина, който поне истински ще му се зарадва :) Откалибриран, с повишен контраст, въопште... друг телевизор, различен от това, което виждаш в магазина. Но... трябва да се съобразяваме с реалностите :)
Колкото до напредъка на картината (специално при LCD), това, което наблюдавам е твъъъърде бавен реален прогрес, дължащ се колкото на по-новите матрици, толкова и на по-нови видеопроцесори. Това, което наистина се вижда, е декларативна цифромания от производителите в гигантски мащаби - "Мега контраст, 100000:1 динамичен... " и други тем подобни зелени хайверчета в лъскави опаковки. Като поставиш уреда и измериш, особено при модели със стандартна подсветка - се вижда реалната ситуация - съвсем малък прогрес от степен, неприлично непокриваща се с декларациите. Известни очаквания се възлагат на UV2A, но мога да взема отношение едва след като имам възможност да проведа замервания.
А какво да кажем за един от особено важните показатели - вид на картината (контраст, цветопредаване) при гледане от ъгъл, различен от перпендикуляра към панела? Като изключим IPS-Pro, която извърши известен пробив в това направление, всички основни производители - Samsung, Sharp, AUO, CMO, LG засега сериозно се дънят в тази област спрямо очакванията.
Та такива ми ти работи с картината. Съжалявам, че плазмите не ми допадат поради някои свои особености, иначе, що се отнася до картина, бих си взел един Панасоник... Тъй като нямам възможност да си взема лазерно Мицубиши... :)
:Drinks:
P.S. Забравих да добавя (за кой ли път), че най-добрият телевизионен плеър на всякакви формати (надлежно свързан към Интернет), който познавам, е персоналния ми компютър, с добра HD видеокарта подключен през HDMI вход в телевизора... :-memnon :Drinks: