Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от kalahari
Здравейте. Имам въпрос към тези, които разбират. Става въпрос за следното нещо, как се получава така, че мониторите за компютри с дигитални тунери при все, че като монитори са с по-добри характеристики от тв са по-евтини от ЛСД телевизор със същия размер на екрана и същите дигитални тунери DVB T/C ?
Както ти писа колегата adtomov матрицата определя голяма част от цената. В телевизорите има и допълнителен видеопроцесор + повече изводи и входове.
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Много хора са се подвели!
Едва ли ни слушат на 100%. Повечето са разумни хора и отиват да гледат и сравняват на живо в магазините.Както ги и съветваме :)
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Това инфо ще трябва да го редактирам и допълня скоро ,че взе да остарява.
От 2008година е :)
Имам следния въпрос. Имам бюджет 2500 лв. Имам "стар" Samsung 32" R71 (тамън се бяха пръкнали s-PVA-тата и похарчих тогава пак същите парим с ясното съзнание че цените след месец са много надолу, но не съжалявам но и не смятам да давам повече от 2500 за TV на всеки 5 години) та искам да го заменя с 40-46" . До колкото чета като цена-качество пак Samsung са върха, но LG имат също добри решения та питанката ми е следната.
1. Скачам на ex 700 серията на Sony защото е Sony И са модел 2010 а другите се туткат още.
2. Вземам LH9000 на LG защото е LED подксведска с Local D
3. Вземам Samsung B650 защото е добър и евтин (не е нито LED нито нещо чак кой знае колко специално).
4. Чакам да дойдат новите LG-ta и Самсунги и Sony NX-i. По принцип последното е по-интересно за мен дали новите Lg-ta и Samsung-и ще са нещо голямо като крачка или да си чакам да се появят и да си взема поевтинялата класика в жанра LH900 или B650 когато се появят новите им събратя? Т.е. ровейки и във форума на Samusng и на LG не видях каква е "далаверата" от новите им серии.
Да си кажа правичката искам да е LCD и да е една от трите марки. Знам че тук има фенове на другите марки и технологии, но както се казва "всеки има право да няма вкус" (което важи за мен в случая):):) И също така може да почакам няколко месеца. Искам съвет като специалисти техноманяци а за визуално усещане на място аз си отговарям:)
Ако не гледаш от много далече /под 3 м./ взимай LH9000. Много сполучлив модел с най-добрата технология. Новите модели с local dimming със сигурност ще са по-скъпи.
Иначе 46В650 е класика в жанра и няма да съжаляваш изобщо.
Благодаря, много полезна информация. Всичко за новите модели на едно място.
:) само дет търговците никога няма да направят табличка в която сравняват два модела от гледна точка не само на брой дупки и херцове и процесор използват ами и различията от гледна точка на това какъв вид матрица използват и други важни детайли... Аз за това попитах каква е разликата например между LH9000 и LE8500 (давам пример) на LG като не ми пука дали имат медия плеър, безичен/жичен интернет, скайп или тостер за филиийки или пукат пуканки... Фен съм всяко нещо да си изпълнява фукнциите а не да е "комбайн" 3 в 1 (едно нищо)
Здравейте на всички от форума
Искам да ми помогнете при избор на телевизор 32 инча до 1400лв. :help
Спрял съм се на 3 модела: Philips 32 PFL7404; Sharp 32LE600; Sony KDL32EX500.
С какви матрици са? Плюсове-минуси?
Объркването ми дойде от т.н. продавач консултанти-единият,казва че Сони-то е с матрица на Самсунг,друг не знае,трети с матрица на Шарп ???
Други марки и модели?
Моля Ви помагайте че не съм на ти с тази сфера, и колкото повече чета, толкова повече неразбирам :081:
Благодаря Ви!
Цитат:
Първоначално публикувано от stanimir123
Объркването ми дойде от т.н. продавач консултанти-единият,казва че Сони-то е с матрица на Самсунг,друг не знае,трети с матрица на Шарп ???
Други марки и модели?
Моля Ви помагайте че не съм на ти с тази сфера, и колкото повече чета, толкова повече неразбирам :081:
Благодаря Ви!
Погледни и LG 32LH5000 и LG 32LH7000 също и Samsung 32LE B650
Цитат:
Първоначално публикувано от PlamenM
Добър вечер на всички ! Темата е страхотна , модераторите и всички участници също ! За няколко дни изчетох темата и стигнах до извода, че новият телевизор ще е плазма, марката Панасоник, тъй като нямам възможности за Пайнер ! За 3-те метра разстояние мисля, че 50 инча си е супер ! Новите модели 2010 са с индекс 20 т.е V20, G20 и т.н. ! Въпроса ми какви са разликите между G20, G15 и G10 - гледам че всички са NeoPDP , само годината на производство ли е или има и техн. разлики ??? Някой има ли наблюдение дали си заслужава парите "V" серията (от "G") - има два филтъра в повече ??? А, и отностно HD каналите - Мтел с услугата "Квадро" имат и те , как е, някой да сподели даже и само за SD каналите им !
Привет
Разликата между G20, G15 и G10 е в шаситата-електрониката.Панела си е един и същи.
V20 е съществено по добър от G20 .Разликата е в новите панели използвани в V20 с технология от Pioneer -Infinity black.Тоест пълно гасене на електрическото захранване в пикселите с черен цвят.Това повишава контраста на панела.
Цитат:
Първоначално публикувано от stanimir123
Други марки и модели?
Благодаря Ви!
От трите модела вземи
32EX500 матрица LTY 320HF01 SLCD -Самсунг
погледни и моделите предложени от toddy
дайте съвет
32" от по-скъпите или 37" от евтините?
мах. 1200-1300 лв.
ще го ползвам и за монитор/май по-често/
Аз бих ти предложил, директно да се метнеш на 40" или 42" от евтините. Колкото повече, толкова повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Привет
Разликата между G20, G15 и G10 е в шаситата-електрониката.Панела си е един и същи.
V20 е съществено по добър от G20 .Разликата е в новите панели използвани в V20 с технология от Pioneer -Infinity black.Тоест пълно гасене на електрическото захранване в пикселите с черен цвят.Това повишава контраста на панела.
Е добре де ама на страницата на Panasonic пишат, че G20 е с G13 - панел, пък G15 и G10 са с G12, незнам точно каква е разликата, но ако няма за какво да го пишат? Реклама?
А какво мислите за произведените в Китай телевизори, може ли да се разчита на китаеца, като се има в предвид, че един TX-P50G25 китаеца го дава за 500 USD...
Поздрави,
Цитат:
Първоначално публикувано от jefft
Е добре де ама на страницата на Panasonic пишат, че G20 е с G13 - панел, пък G15 и G10 са с G12, незнам точно каква е разликата, но ако няма за какво да го пишат? Реклама?
А какво мислите за произведените в Китай телевизори, може ли да се разчита на китаеца, като се има в предвид, че един TX-P50G25 китаеца го дава за 500 USD...
Поздрави,
Грешката е моя извинявай -в бързината...Да имат разлика в поколението панели-но в V20 са активирани всички хардуерни възможности на панела.Докато в G20 панела е "спънат" хардуерно и по този начин почти се изравнява с панелите на G15 и G10.
hristoslav2, G20 e с Infinity black , a V20 и VT20 са с Infinity black Pro !