напоследък постоянно гледам някаква реклама на LG FULL LED tv. въпроса ми е каква е разликата между LED и FULL LED и въобще има ли разлика или е рекламен трик на LG
напоследък постоянно гледам някаква реклама на LG FULL LED tv. въпроса ми е каква е разликата между LED и FULL LED и въобще има ли разлика или е рекламен трик на LG
Под това Full LED подсветка при LG следва да се разбира някакъв вид Local Dimming за разлика от само LED ,което при тях е LED Edge/по ръба/ подсветка .
Този въпрос можеше да го зададеш в темата за LG или в някоя от общите теми.
Идеята е да се постигне по равномерна подсветка, както и да има по-висок контраст. В една част на екрана може подсетката да е по силна, а в друга част по-слаба. По скоро виж какъв е реалния резултат. Отиди в магазина и сравянвай образа. Само със сравнение на характеристики нестава.
благодаря! въпроса ми беше продиктуван от любопистсво дали има някакво развитие в технологията. а що се отнася до сравняването на образите в магазина, да си призная аз реално не виждам разлика и между обикновен лсд и лед лсд (освен в дебелината на панела) но това явно си е проблем на мойто око...
Кой модел на LG е това, защото от доста време искам да видя тук в БГ някой TV с Local Dimming LED за да видя колко е по-добър от EDGE LED-a