Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Самсунг ЕН6030 си е 100хц - бюджетен модел с най-необходимото + 3Д и без "смарт" глупостите , като още един + е директ ЛЕД - вече колко качествено е изпълнен е друг въпрос .
Панасоник-а и Филипс-а (6 серия) са с IPS панели и имат по приятни цветове без много нужда от допълнителни настройки , но с не особено добри нива на черното , като Филипс-а има предимство с Амбилайт-а - ще е доста полезен особено на тъмно в спалня. За скалирането не мога да кажа кой е по-добре , но Филипс си бяха добри на СД . Менютата им обаче са "изпитание" ;) ... Панасоник-а поддържа DTS .
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Колебая се между LG 42LM620S и PANASONIC TX-L42ET5E. По принцип клоня към LG, но може панасоник да са подобрили панела с някой и друг филтър.
И какви са разликите между LM620, LM640 и LM660? Само в предлаганите екстри или в матрици, софтуер и т.н.
Ако може да ми дадете линк с някое кратко клипче с което да тествам телевизорите ще ми помогнете много.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Самсунг ЕН6030 си е 100хц - бюджетен модел с най-необходимото + 3Д и без "смарт" глупостите , като още един + е директ ЛЕД - вече колко качествено е изпълнен е друг въпрос .
Full HD or HD Ready е все пак? На началната страница за Самсунг тук във форума пише Ready, а по сайтовете Full, кое е вярно?
UE40EH6030W - СПЕЦИФИКАЦИИ | SAMSUNG - "Разделителна способност 1920 x 1080"
Цитат:
svetlio1
Благодаря! Това го видях, но на първа страница прочетох това: "3D Full HD - в модели ES6100, ES6500, ES6530,ES6540, ES6710, ES6800, ES6900, ES7000, ES7200, ES7500, ES8000,
3D HD Ready - в модели EH6000, EH6030
HbbTV /ES6340, ES6560, ES6570/ е активно само при настройка на една от следните страни - (DE, AT, CH, ES, NL, BE, LU, FR)
Панелите в модели ES6100, ES6300, ES65х0, ES67х0, ES68х0 - нещо средно между матов и гланцов - не е същият като миналогодишните!" и затова попитах за да съм сигурен.
3D Full HD, 3D HD Ready
Това са резолюций при 3D картина, иначе при нормална 2D картина посочения ТВ е Full HD
Цитат:
Ivantt
Панелите в модели ES6100, ES6300, ES65х0, ES67х0, ES68х0 - нещо средно между матов и гланцов - не е същият като миналогодишните!" и затова попитах за да съм сигурен.
Ultra Clear Panel за съжаление тази година е само в ES7000/8000 - най-голямата им грешка според мен .
Цитат:
saint056a
3D Full HD, 3D HD Ready
Това са резолюций при 3D картина, иначе при нормална 2D картина посочения ТВ е Full HD
Уфффф, вярно, мое недоглеждане.
Цитат:
rembo
Хммм насочи се към 40"
Иначе си вземи PHILIPS 37PFL4007H - менюто му не е интуитивно /доста тегаво.../
Цитат:
Kiril Ivanov
Здравейте,
Поздрави за прекрасната статия. Пиша Ви с молба за помощ...
Колебая се м/у два конкретни модела 3D телевизора и се надявам да ме посъветвате, кой е по-добър ( разбирам, че това е относително, но все пак имам нужда и от второ мнение ).
Конкретните модели са:
1.PANASONIC 3D TX-P42UT50E
2.SAMSUNG UE-40ES6100
Благодаря предварително за оказаната помощ
SAMSUNG UE-40ES6100 ,но ако можеш си вземи PANASONIC TX-P42ST50E
Цитат:
GeorgyK
Добър избор е.
Бял корпус ?
http://www.technomarket.bg/products/...-42pdl6907k-12
Има модели и със сребрист корпус.
LG 42LM669S
Цитат:
Stefanov737
Здравейте скоро бях пуснал в темата въпрос за избор на телевизор. Получих отговори от който се орентирах към 3D Телевизор PANASONIC TX-P42ST50E. Вчера ходих в Технополис. Бях взел с мен външен хард на който имах записан футболен мач с високо качество. Мача беше Барселона срещу РеалМадрид изтеглен от замундата. Накарах момчето да ми пусне мача първо на 3D Телевизор PANASONIC TX-P42ST50E после на 3D Телевизор PANASONIC TX-L42ET5E. Честно казано неоткрих разлика между двата. Можеби понеже е супер осветено знам ли. Почти бях на косъм да взема плазмата, но си казах, че щом имам дори и най-малки колебания е по-добре да попитам отново. Ограничил съм избора до 3 телевизора. И трите телевизора на една и съща цена. Моля кажете кой да взема и защо. Мисля да видя какво сте ме посъветвали и още днес да взема. Благодаря отново!
1. 3D Телевизор PANASONIC TX-P42ST50E
2. 3D Телевизор PANASONIC TX-L42ET5E
3. 3D Телевизор PHILIPS 40PFL5527K
Идеално си ги подредил. Вземай в същият ред.
Цитат:
pum4o
Здравейте! След обстойно четене на доста теми във форума се спрях на няколко модела телевизори. Ето моделите:
1. Panasonic TX-L42ET5E
2. PHILIPS 40PFL5507K
3. LG 42LM620S
4. SAMSUNG UE-40EH6030
Правилна ли ми е класацията? Кой модел да избера, в момента всички са на промоция в различни вериги магазини, като единствено Самсунга е по-евтин. Другите 3 са на една и съща цена. Мерси на всички отговорили!
1. Panasonic TX-L42ET5E - след него LG 42LM620S
2. PHILIPS 40PFL5507K - след него SAMSUNG UE-40EH6030
Цитат:
fantoms
Колебая се между LG 42LM620S и PANASONIC TX-L42ET5E. По принцип клоня към LG, но може панасоник да са подобрили панела с някой и друг филтър.
И какви са разликите между LM620, LM640 и LM660? Само в предлаганите екстри или в матрици, софтуер и т.н.
Ако може да ми дадете линк с някое кратко клипче с което да тествам телевизорите ще ми помогнете много.
LM611 и 615 не подържат DTS
LM620 черен цвят + смарт + DTS
LM640 черен цвят + дизайн и Wi-Fi модул / няма magic дистанционно в комплекта
LM649 черен цвят с метална лайсна + дизайн и Wi-Fi модул / няма magic дистанционно в комплекта
LM660 черен цвят + маджик дистанционно + Wi-Fi модул http://electron.bg/images/LG_42LM660S_NB2020A.jpg
LM669 същият като 660, но бял на цвят и с друг дизайн на стойката
LM670 същият като 660, но в сребрист цвят
LM671 същият като 660, нов цвят шампанско http://electron.bg/images/lg_42lm671s.jpg
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%B2%D0%B5.html
Цитат:
rembo
Хммм насочи се към 40"
Иначе си вземи PHILIPS 37PFL4007H - обаче менюто му не е интуитивно /доста тегаво.../
Цитат:
Kiril Ivanov
Здравейте,
Поздрави за прекрасната статия. Пиша Ви с молба за помощ...
Колебая се м/у два конкретни модела 3D телевизора и се надявам да ме посъветвате, кой е по-добър ( разбирам, че това е относително, но все пак имам нужда и от второ мнение ).
Конкретните модели са:
1.PANASONIC 3D TX-P42UT50E
2.SAMSUNG UE-40ES6100
Благодаря предварително за оказаната помощ
SAMSUNG UE-40ES6100 ,но ако можеш си вземи PANASONIC TX-P42ST50E
Цитат:
GeorgyK
Добър избор е.
Бял корпус ? Ето ти един дизайнерски модел с бял корпус.
PHILIPS 42PDL6907K/12 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Има модели и със сребрист корпус.
LG 42LM669S
Цитат:
Stefanov737
Здравейте скоро бях пуснал в темата въпрос за избор на телевизор. Получих отговори от който се орентирах към 3D Телевизор PANASONIC TX-P42ST50E. Вчера ходих в Технополис. Бях взел с мен външен хард на който имах записан футболен мач с високо качество. Мача беше Барселона срещу РеалМадрид изтеглен от замундата. Накарах момчето да ми пусне мача първо на 3D Телевизор PANASONIC TX-P42ST50E после на 3D Телевизор PANASONIC TX-L42ET5E. Честно казано неоткрих разлика между двата. Можеби понеже е супер осветено знам ли. Почти бях на косъм да взема плазмата, но си казах, че щом имам дори и най-малки колебания е по-добре да попитам отново. Ограничил съм избора до 3 телевизора. И трите телевизора на една и съща цена. Моля кажете кой да взема и защо. Мисля да видя какво сте ме посъветвали и още днес да взема. Благодаря отново!
1. 3D Телевизор PANASONIC TX-P42ST50E
2. 3D Телевизор PANASONIC TX-L42ET5E
3. 3D Телевизор PHILIPS 40PFL5527K
Идеално си ги подредил. Вземай в същият ред.
Цитат:
pum4o
Здравейте! След обстойно четене на доста теми във форума се спрях на няколко модела телевизори. Ето моделите:
1. Panasonic TX-L42ET5E
2. PHILIPS 40PFL5507K
3. LG 42LM620S
4. SAMSUNG UE-40EH6030
Правилна ли ми е класацията? Кой модел да избера, в момента всички са на промоция в различни вериги магазини, като единствено Самсунга е по-евтин. Другите 3 са на една и съща цена. Мерси на всички отговорили!
1. Panasonic TX-L42ET5E - след него LG 42LM620S
2. PHILIPS 40PFL5507K - след него SAMSUNG UE-40EH6030
Цитат:
fantoms
LM611 и 615 не подържат DTS
LM620 черен цвят + смарт + DTS
LM640 черен цвят + дизайн и Wi-Fi модул / няма magic дистанционно в комплекта
LM649 черен цвят с метална лайсна + дизайн и Wi-Fi модул / няма magic дистанционно в комплекта
LM660 черен цвят + маджик дистанционно + Wi-Fi модул http://electron.bg/images/LG_42LM660S_NB2020A.jpg
LM669 същият като 660, но бял на цвят и с друг дизайн на стойката
LM670 същият като 660, но в сребрист цвят
LM671 същият като 660, нов цвят шампанско http://electron.bg/images/lg_42lm671s.jpg
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%B2%D0%B5.html
-----------------
Най-добрите телевизори според различни сайтове
http://reviews.cnet.com/best-high-definition-tvs/
http://reviews.cnet.com/best-hdtvs/
http://www.avforums.com/forums/avfor...vs-2012-a.html
http://www.whathifi.com/awards/2012/televisions
http://www.pocket-lint.com/news/4843...-2012-nominees
http://www.wired.com/reviews/top-3-l...ions-11052012/
Днес ходих до ТМ и решен да пробвам няколко модела и накрая да взема тв. Носех със себе си една карта за намаление 7% от ТМ. Влизам аз със харда в ръка никакво внимание от страна на момченцата, който работят там. Накрая супер ядосан ги накарах да ми дадат по едно Филипс, ЛГ, Самсунг и Тошиба дистанционно. И с дистанционно в ръка тръгнах да гледам един по един телвизорите както следва. След около 1 час разглеждане се спрях на LG 42LM671S. Вече решен че ще го взема тези същите момченца ми съобщават, че ако искам да има отстъпка трябвало да го взема без ваучера за XBOX i soundbara. Аз им казвам че скапания XBOX не го искам , но soundbara си го искам. Онея си знаят тяхното неможело и неможело.
Сега дилемата е дали да взема това LG 42LM671S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria на цена 1440лв с отстъпката или да взема това LG 42LM660S (42-LM660, 42 LM 660 S) за 1500 лв но със soundbara.
Найстина ли няма разлика в характеристиките между LG 42LM640S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria и LG 42LM660S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria.
Ако найстина разликата е само визуална не е ли по-добре да си взема LG 42LM640S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria за 1302лв с отстъпката и да прежаля саунбара а за 300лв да си взема някакво по-качествено озучаване.
Ако някой е имал нервите да прочете всичко моля да си каже мнението. Благодаря!
Разликата е ,че ЛМ640 няма меджик дистанционно в комплекта . Панасоник 42ЕТ5 не ти ли хареса ?
Цитат:
svetlio1
Разликата е ,че ЛМ640 няма меджик дистанционно в комплекта . Панасоник 42ЕТ5 не ти ли хареса ?
Хареса ми ,но го продават в ТП, а там нямам намаление. Но дори и без намалението той е 1300лв, а с намалението ЛГ 640С е 1302. На една и съща цена са. Аз бях разбрал че Лг е по-добрия вариант. Поправи ме ако греша.
Аз имам известни забележки към представянето им на бързи сцени , но те са изградени главно от моя 47" и колкото по-голям , по-лесно се забелязват - по-сериозно внимание на 42" лм640 не съм обръщал - тествай с футбол .
днес го изпробвах .Пуснах на един LG42LM671S мач с доста добро качество. В първите няколко минути гледам и си викам нещо не е както трябва. Гледам и немога да разбера картината не ми харесва размазана и насича много рядко но насича. Вече бях готов да реша че определено няма да е ЛГ и ми просветна че сигурно е включено конвертирането от 2Д към 3Д.:D Пълна глупост е това конвертиране лично за мен (било то с очила разбирасе) . Както и да е махнах го и всичко си дойде на място не е насичало нито веднъж и картината ми хареса. Но лично според те кой е по-дория телевизор от двата.