Здравейте!

Вече цял месец преглеждам форума, гледах много теми и дойде моментът, в който твърдо съм решил да си купя нов телевизор (в момента съм с Samsung CRT Slim Fit, от тези гадните с намаления обем на корпуса и изкривяването на образа в краищата). Спирам се на 32", защото секцията която имам в стаята не ми позволява да сложа по-голям телевизор. Разстоянието от което ще гледам е около 2,5 метра. Бюджета ми е до 1200лв, като това е пълния максимум, защото ще ми трябва и някой лев за HDMI кабел. Телевизорът ще го ползвам за гледане на филми от лаптопа (главно 720p и 1080p), гледане на футболни срещи и рядко за гледане на нещо друго по телевизията (за съжаление в момента нямам цифрова кабелна, но скоро може да си прекарам). Изискванията които имам към телевизора са няколко, като за някои от тях не съм сигурен дали си заслужава да се дават повече пари:
1. Искам телевизора да може да възпроизвежда видео файлове от USB памет или диск (не знам дали от диск е възможно), прочетох че почти всички плеъри не могат да просвирват DTS (освен някои модели на Samsung), но това не би трябвало да е голям проблем, защото видях че има програма, която конвертира DTS в AC3 за кратко време. Идеята ми е, когато лаптопа е в ръцете на сестра ми да имам алтернативен вариант за гледане на филм .
2. Да има 100Hz, но не съм убеден че наистина трябва да я има тази екстра. Когато разглеждах телевизорите в един магазин ми казаха, че е задължително да я има, особено заради футбола.
3. Да е Full HD - това не знам колко е необходимо за толкова малък екран, но така или иначе тази екстра се покрива в частност с другите.
4. Дебелината не ми е от голямо значение, поради изложените по-горе причини телевизорът няма да е закачен за стена (поне за сега).

Чудя се дали е по-добре да избера нисък клас LED телевизор срещу по-висок, който не е с диодна подсветка.

Моделите на които се спрях са следните:
LG 32LD550 - знам че няма възпроизвеждане на видео от USB, но четох че може да се отключи тази опция (ако тази манипулация става трудно предпочитам да избера по-високия модел от серията).
LG 32LD565 - гледам, че не се различава от горния модел, освен че има възпроизвеждане на видео от USB.
LG 32LD650 - този модел покрива всички изисквания, но не знам дали си заслужа да се дават повече пари за него (предполагам че е със същата матрица като горните).
LG 32LE4500 - LED модел, покрива всичко, освен че няма 100Hz.

Philips 32PFL5605H/12 - също LED модел, покрива изискванията, от това което четох ме притеснява, че няма 4:3 съотношение на екрана (може да е проблем при гледане на телевизия). Гледах и в темата за Philips, че новите модели били сравнително по-добри от тези произведени през 2009.

Модели на Sony не съм посочил, защото четох че тези с Bravia Engine 2 не били хубави, а с Bravia Engine 3 надхвърлят бюджета.
Към Samsung съм малко критичен и не ми се иска да взимам телевизор пак от тази марка.
От моделите на Panasonic и Sharp не си харесах нищо за в момента (може да е мое заблуждение).
От Toshiba също не можах да си харесам нещо - липсва им USB-то, но пък имат DLNA (не съм преглеждал много по темата).
За други марки не се сещам е момента, които да си заслужават да се купуват в България (може и да греша).

Общо взето е това, което имам на ум и искам професионалния Ви съвет. LED или CCFL подсветка и кой производител и модел за посочената сума.

Дано не съм бил много дълъг в писанието си.

Благодаря предварително.

Поздрави!