Сегашната цена (към 2000 лв) + "подаръците" е добра , все пак ако имаш възможност виж LM765 . :Drinks:
SteveHG - Сони 55HX850
Преглед за печат
Сегашната цена (към 2000 лв) + "подаръците" е добра , все пак ако имаш възможност виж LM765 . :Drinks:
SteveHG - Сони 55HX850
Не знам дали си се замислял за вариант плазма, но ето един от хитовите ТВ за тази година (аз лично си взех такъв и накратко бих казал, че е уникално добър) : http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E
Поразгледай за отзиви за телевизора тук и по външни сайтове, за да видиш дали ще ти пасне!
За мен си е отличен вариант, ако си фен на спорта и HD изобщо. Добре се справя и с SD сигнал.
Ще ти останат и средства за очила за 3D-то (в комплекта на телвизора не са включени).
Много благодаря на всички за съветите.
Утре отивам по магазините да обикалям, гледам и тествам :)
Здравейте колеги.
Изправен съм пред дилема за избор на нов телевизор. Размера трябва да е 40-42 инча. Ще се гледа от 1,5 до 2 метра, главно цифрова телевизия и от време на време 3д. Държа на добра картина и цветове. Ще се връзва с рутер през 300Mbit връзка. В момента съм се спрял на LG 42LM765S от техномаркета с камерата, допълнителните очила и гаранцията за 2099 лв. Тук нямаме кой знае какъв избор от телевизори, но гледах и PANASONIC TX-L42DT50E и SAMSUNG UE-40ES7000. SONY KDL-40HX850B вече ми идва малко над заделения бюджет.
Моля за вашето мнение и препоръки?
Malkia@
Преди да купиш телевизор направи следното:
1. Прочети 1 стр. на темите за съответните марки лсд-та/ + и -/, за да се ориентираш каква матрица ти допада - VA - Сони и Самсунг илли IPS - ЛГ и Панасоник.
2. Прочети 1стр. на темата за избор на 3Д тв, относно пасивното и активното 3Д.
3. Качваш на една флашка мач+филм с тъмни сцени и отиваш в магазина за сравнение. Пробвай и 3Д-то.
4. Накрая, като знаеш какво търсиш и предпочиташ, купуваш.
П.С. Моят глас е за Sony HX850, но и ти трябва да си убеден че ти харесва, а не да се доверяваш сляпо.
Здравейте,
Моля за помощ при избора на телевизор. След като преди седмица почти бях купил лед телевизор 40" LG 40LM669S или Samsung UE40ES6710 (единствената ми уговорка с женското тяло е да е със светъл панел ;-) ) и попаднах на Philips PFL5507 и от там след четене и на този форум... Правя бърза забележка, че не съм много по технологиите въпреки че изчетох цялата тази тема и темата за Филипс, пак се чувствам доста бос в това отношение...
Както и да е, от 40" минах в избора на 46", който ще се гледа монтиран на стена от 2.5-3м. във сравнително добре осветена стая, но на място до колона, която до голяма степен ще блокира директна слънчева/дневна светлина да пада директо в/у телевизора. За по голям размер (Панасоник плазма 50") за съжаление нямам място. Гледаме основно БГ цифрова (доставчик Мегалан), а аз лично - най-вече футбол/спорт. По някое време ще се сдобия и с блурей и т.н., затова ми трябва телевизор като функции/параметри (хд, 3Д, ...), които да са с достатъчно добри за следващите 2-5 години така че да не ме е яд за избора и да са ми достатъчни в перспектива за нуждите като любител, които гледа рядко и основно спорт и някои и друг филм
Спрял съм се на Philips 46PFL5507 или като второ предпочитание Samsung UE46ES6100 като бюджета фиксирам на 1700лв.+/- главно защото на тази цена мога да намеря Филипса, от който ще бъда напълно доволен (освен ако не предложите нещо по-добро до тази цена ;-) ) Основен приоритет ми е картината в 2Д разбира се. Въпросите са ми следните: Бихте ли ме посъветвали и за други 46" модели за моите нужди или да взимам Филипса и да съм спокоен? За тези които следят движението на цените и прИмоциите в търговските вериги - покрай новогодишните празници пускат ли по-добри оферти, за да изчакам? (Още една забележка: За мен споменатите проблеми със субтитри при гореспоменатия модел на Филипс и по-тромаво меню не ме притесняват ни най-малко. Отвново - искам възможно най-добра картина на най-приемлива цена като ще се гледа на първо време основно обиквновена цифрова телевизия и тук там някой и друг филм хд.)
Ще оценя всякакви съвети и коментари, защото искам да взема добър тв за нуждите си и повече да не се занимавам поне 2г. Благодаря предварително!
Н.
- - - Обновено - - -
Последно обещавам - другият вариант е Panasonic 50ST50E, но ме притеснява, че разстоятнието на гледане ще е малко (2.5-3м.) и основното, че колоната зад него е само 117см, а чета че тел. е широк малко повече от 118... Труден избор...
Здравейте на всички !!! Първо искам да благодаря на всички специалисти за отделеното време и усилие да помагат със съвети на такива като мен,нуждаещи се от помощ !:help
Въпроса ми е към hristoslav2 и към всички,които желаят да помагат.Днес получих протокол от сервиза за смяна на старата ми гаранционна плазма PANASONIC TX-P50G20E /5 год.гаранция/ с нов TV продукт ,поради невъзможност за отремонтиране! Вариантите,които си избирам са 3 и искам съвет от вас. Вариант №1: Заменят ми я с модел PANASONIC TX-P50GT50E -2499 лв. - без да доплащам,защото най-много се доближава до моята и е G серия. Към нея няма подарък очила !!! Продължавам гаранцията на старата плазма,което значи още 3 год. Вариант №2: Купувам PANASONIC TX-P50VT50E - 3299 лв.,като плащам за него само 1500 лв./ върнатата плазма я оценят на 1800 лв.- /на тази стойност,последно са продавали модела,а аз го купих на 01.2011 г. за 2000 лв./ Към нея вървят и 2 бр. очила подарък !!! Ясна ми е тази серия какво представлява в общи линии,но се чудя дали да не сменя марката PANASONIC защото през последните 7-8 години сменям вече 3 плазми от този модел с един и същи дефект - вертикални линии на панела !?!? Мисля за LED ...:ole. Вариант №3: Купувам SONY-KDL-55HX850 -3799 лв. Плащам за него 2000 лв. Тук вече сменям технологията към LCD ! В момента е на промоция в ТП и върви с 22 бр. Blu-ray филма за Джеймс Бонд + 2 чифта очила. Мисълта ми е,че ако взема пак плазма....200 часа разработка,заливки,калибровка и т.н.Не че досега съм ги правил. С LED така ли е ??? Другото нещо е,че минавам вече на 55" инча ! Хола ми го позволява,защото е дълъг 6.30 м.и аз гледам TV реално от 5 м.и то фронтално!!! В помещението влиза много светлина,защото е южно,а телевизора е точно отсреща. Това е плюс за LCD-то,защото работи по-добре в такава среда,но ще загубя дълбокото черно,каквото дава плазмата и по реалистичните цветове!?!? Със цифров приемник съм на Близу. Ще го ползваме за телевизия денем/нощем - 50/50,филми и децата ще играят PS3 игри на него. Помагайте,че утре отивам в ТП и трябва да съм наясно с избора си !!! Предварително благодаря !
Аз бих взел Вариант №2.
От почти година съм с миналогодишният модел TX-P50VT30E и до днес за мен, като геймър и кино маниак, е перфектен.
Никакво шумене на вентилатори, бръмчене на картината и прочие чудесии, за които съм чел във форума не е имало.
Ползвам два доставчика на цифрова телевизия, по коаксиален кабел и чрез оптика. Картината на HD каналите е просто прелест! През уикендите се ползва и за 3D монитор за игрите. Новата "Call of Duty Black Ops 2", например, на екстра настройки в стерескопичен 3D режим е почти като на кино! :rolleyes:Кристална ясна картина и при филмите.
Това, че новият модел е с подобрени възможности, а на по-ниска цена от старият - въобще няма да коментирам.
Ако все пак решиш да правиш компромиси с качеството на картината и избереш с LED екран, хвърли един поглед на върховата серия на Филипс. Поне миналогодишните от 8-ма серия бяха най-близо до плазмите, според моите разбирания за качествена картина в 3D.
Успех! :Drinks:
МИК66@
Аз бих избрал вариант 1. Получавш добър телевизор без да доплащаш+3г. гаранция и реално по-скъп и хубав от стария. Ако купиш друг получаваш 2г. гаранция.+ 1500-2000лв. доплащане:rolleyes: Разликата в картината между GT50 и VT50 e незначителна. Сонито е ЛСД и след плазма не знам дали ще ти хареса.
Като гледам нивото на сегашната техника и аз бих избрал вариант 1, че даже бих доплатил за още 2 год. гаранция . Очила може да ползваш и от комплектите на Самсунг - 2бр за 70лв .
Благодаря момчета за бързите отговори ! Притеснението ми е,че с Панасониците ми до сега,все съм имал проблеми с изгорели пиксели.Като питах в ТМ и ТП и в двете вериги са имали рекламации за моделите GT50 и VT50 на Panasonic за същия дефект като моя !!! Толкова ли е зле картината при LED спрямо плазмата.Обадих се в Близу и от там казаха че цифровия тунер на Сонито DVB-C е съвместим с КА модула им.Срещу 19 лв.еднократно ми го поставят на мястото на приемника.Това е максимума за добро качество на картината.Не знам момчета,но вие ме объркахте още повече в избора ми....:081: Да речем,че няма ограничения на бюджета....,ако е само това причината да се връщам към Panasonic !?!?
То гаранция, че няма да даде дефект няма при никоя марка. Пък за изгорели пиксели да не говорим. Панасоникът е по-добър откъм ъгъл на виждане, цветове, бързи сцени. Малко по-капризен е от гледна точка на продължително гледане на тв, трептене/ аз лично го виждам, други не/, както и 50Хц бъг, но трябва да знаеш, че го има за да го видиш/ главно на футбол/.
Това Сони за мен е най-доброто ЛСД за 2012г. от досега представените модели, така че не е лош избор след известна калибрация и приемане на малките ъгли на виждане/ на по-голям диагонал, лично мен ме дразнят доста/. Между другото 55" не съм го заглеждал много обстойно за разлика от 46", да няма някои изненади с матриците.
Здравейте и от мен ! Решил съм , че е време да сменя стария си телевизор -/ LCD 32" модел на LG от 2009 г / с нещо по-съвременно . Като цяло съм се ориентирал към три модела / не изключвам и друг вариант / :
- PANASONIC TX-L47ET5E - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E
- SAMSUNG UE-46ES6100 - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-46ES6100
- LG 47LM640S - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-47LM640S
т.е. става въпрос за 47" за около 1800 лв . Ще изчакам края на годината и коледните промоции , за да отида в магазина и да вида с очите си как са като картина и т.н. Но това което бих искал да попитам предполагам , че там няма как да го разбера и затова разчитам на вашите съвети , като особенно ценни ще са ми от вече притежатели на тези модели .
Основното което гледам на телевизора са спортни канали / предимно HD / и филми в mkv формат и HD резолюция от PC свъзан с ТВ чрез HDMI . И като говорим за 3D телевизор и на практика при липсата на 3D канали въпросът ми е до каква степен е сполучливо ковертирането към 3D на ТВ каналите и доколко филмите от PC-то / да речем 3D mkv файлове или 3D Blu-Ray под формата на имидж / ще изглеждат на телевизора наистина 3D .
Ще се радвам да чуя и като цяло мнения за тези три модела от хора , които вече ги притежават