Отговор: Помощ за избор на 3D телевизор / ръководство на първа страница
Здравейте, колебая се между тези два модела SAMSUNG 55f6500 или LG 55LA690S, ходих в магазина общо взето и двата ми харесаха, като че ли картината на LG-то беше малко по добра, но може и да е било от настройките, а на Самсунга като че ли на 3Д режим ефекта беше по-голям.Моля, помогнете със някакви съвети.
Moля кажете как да разбера дали това което ще взема в кашона е било работеща (дълго) мостра ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
limonchesled
Moля кажете как да разбера дали това което ще взема в кашона е било работеща (дълго) мостра ?
Най-лесно можете да разберете дали е бил мостра и е работил по следното:
- батериите са винаги в дистанционното ако е бил мостра. И плика с инструкциите е разкъсан за да извадят батериите от там.
- като видите кашона от който го вадят - гледайте да няма двойно тиксо (т.е. да е бил ваден, а после прибиран обратно)
- по стойката му - дали има следи от пръсти, бърсано с парцалче, а такива винаги остават при мострите,
- при първо подкарване на ТВ в началото има настройка в която му се задава страна и ПИН!!! (ако не я видитe, сещайте се)
Някои по разумни консултанти ползват едно и също дистанционно за всички мостри - настройват телевизора от бутоните на него и така не ползват дистанционото - или друго дистанционно извадено от предходен модел. Поради това плика остава неразпечатан.
- с проверка в сервизното меню на телевизора, но това може да напхравите само у дома си. На консултантите е забранено да го правят.
Здравейте!!! Предстои ми да си закупя нов 3D телевизор и търся вашето мнение и препоръки.Телевизорът ще се използва предимно за гледане на спорт(футбол най-вече),филми(3D по-рядко) и Bulsat. Спрял сам се на няколко модела по 40-42 инча и бюджет до 1300 лв.Държа най-вече на качеството на картината ,разбира се съобразено с цената която съм си поставил , а до това какво 3D да бъде активно или пасивно нямам впечатление, явно ще трябва да отскоча до някой магазин но като чели клоня по към пасивното 3D.Ето ги и моделите:
PHILIPS 42PFL6008K :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SAMSUNG UE-40F6400 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...42ET60E-3D-LED
https://www.technomarket.bg/products...62/lg-42la691s
Ще се радвам и Вие ако препоръчате някакви модели и предварително Благодаря!
здравейте приятели
моля помагайте да направя по добрият избор :)
LG 47 LA660 , 690 или panasonic TX ET60E -1500ЛВ
или по високият клас
LG 47 LA740 ...PANASONIC FT60Е- 1800ЛВ.
всякакви мнения ще са ми от полза ..благодаря ви предварително !
с пасивно 3д са всичките ..главно ще се гледат филми на телевизора кой според вас трябва да е моят избор..?
Съветвам те да прочетеш последните 3-4 страници от темите за марките на които си се спрял, доста полезно ще ти бъде. Ще видиш какви проблеми можеш да очакваш.
Моля за помощ при избора м/у тези два телевизора:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-42W805-3D-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40F6400-3D-LED
Размерът на екрана ми е достатъчен за разстоянието от което ще се гледа. Спрял съм се точно на тези два модела, така че моля ви за съпоставка единствено между тях - предимства и недостатъци. Главно ще се гледа IPTV, ще се играе на XBox и филми от преносим диск или от компа по мрежата. 3D-то ще се гледа от децата по рядко, футбол също рядко (ШЛ и ВЛ). Предварително благодаря, преди това бях писал по темата, но тогава ми бяха препоръчали повече модели, след пресяване се спрях на тези двата и се двоумя много между тях.
Аз не мога да ги разбера нашите търговци. По празниците хората по цял свят пазаруват на по-ниски цени по Коледа, а тук цените се вдигат мощно. Пак ден година храни...
Цитат:
sarabernar
Моля за помощ при избора м/у тези два телевизора:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-42W805-3D-LED http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40F6400-3D-LED
Размерът на екрана ми е достатъчен за разстоянието от което ще се гледа. Спрял съм се точно на тези два модела, така че моля ви за съпоставка единствено между тях - предимства и недостатъци. Главно ще се гледа IPTV, ще се играе на XBox и филми от преносим диск или от компа по мрежата. 3D-то ще се гледа от децата по рядко, футбол също рядко (ШЛ и ВЛ). Предварително благодаря, преди това бях писал по темата, но тогава ми бяха препоръчали повече модели, след пресяване се спрях на тези двата и се двоумя много между тях.
Щом ще се играят и игри, то Sony-то е по-подходящият модел, поради много по-ниския input lag. А и като цяло бих го препоръчал него.
Цитат:
sarabernar
Мисля, че е редно да се сравняват равностойни модели - тук имаме 300 лв (е, днес са 200) разлика, пасивна срещу активна матрици, 100 Хц срещу 50 Хц. Коя е базата за сравнение?
Категоричен глас в полза на W805.
Цитат:
Peter Radev
Sony W805/7. А иначе ще помоля някой от хората които работят в тази сфера, да помогнат с настройката, че откакто го изнесох от магазина картината няма нищо, общо, лицата на хората са като от восък и все едно има пелена пред картината.
Какво става оправи ли се картината или...? Че и аз се замислих дали си заслужава този телевизор но ако маже на SD качество няма смисъл.
От къде мога да си сваля някое клипче със SD качество - футбол или ски за да тествам телевизорите които смятам да си купя?
Цитат:
L1892
Мисля, че е редно да се сравняват равностойни модели - тук имаме 300 лв (е, днес са 200) разлика, пасивна срещу активна матрици, 100 Хц срещу 50 Хц. Коя е базата за сравнение?
Категоричен глас в полза на W805.
Благодаря за отговора. Аз назад в темата на няколко места прочетох, че Samsunga е със 100 Hz. Дори имаше и малък спор там, но в крайна сметка останах с впечетлението, че е 100 Hz. На Sony-то някой спомена, че матрицата е производство на LG, което ме притеснява. Да си призная, малко съм почитател на Sony, затова съм го сложил за сравнение, и защото сега видях, че е намален в ТП, иначе се бях насочил към Samsunga (почти го бях купил). Май ще променям намеренията си :) и ще се насоча към любимата си марка.
Цитат:
sarabernar
Благодаря за отговора. Аз назад в темата на няколко места прочетох, че Samsunga е със 100 Hz...
В таблицата са посочени 50 Хц, а W805 е с пасивна IPS матрица на AUO.
Цитат:
L1892
..а W805 е с пасивна IPS матрица на AUO.
W805 по принцип е с 2 разновидности матрици:
LC550EUF-FFP2 LGD IPS
T550HQF03 AUO A-MVA
LC470EUF-FFP2 LGD IPS
T470HQF01 AUO A-MVA
LC420EUF-FFP2 LGD IPS
T420HQF04 AUO A-MVA
Първите модели са с IPS на ЛГ( LGD), последните бройки писаха че ще са с AUO A-MVA матрица.
Моят е с матрица на LG, има как да проверите вашият с каква е.
Цената на този 46W905 май е доста прилична, въпреки общата тенденция за предколедно увеличение?