Кажи ми няколко причини да се откажа от Сонито, че ме е прехванала Сони манията пак. Имам доста уреди сони и съм доволен, но все ми се струва че изостават нещо.Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Преглед за печат
Кажи ми няколко причини да се откажа от Сонито, че ме е прехванала Сони манията пак. Имам доста уреди сони и съм доволен, но все ми се струва че изостават нещо.Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
ivbel
Аз също съм на Скат и с външен цифров приемник. Телевизора ми е 26LGLE5500 и въпреки че е с малък диагонал доста се порових в настроиките му и достигнах до по-качествена картина от заводските настройки. Какво имам впредвид: Отиваш в настройка на картината, влизаш в меню експерт където можеш сам да си настройваш картината, в смисъл извън основните параметри яркорст, контраст и т.н.т има настройка на два вида острота Х и В и там задаваш по-високи стойности и на двете и картината става далеч по-добра и изчистена за гледане.При гледане на спорт изключваш динамичния контраст за по малко мазане.Моят ТВ да ти кажа няма никакво мазане при спорт, но това най вероятно е заради по малкия диагонал.Всичко това го казвам разбира се с една голяма условност имайки впредвид, че не познавам менюто на твоя модел и различните му настройки и екстри.Надявам се да съм ти помогнал. Все пак виж какво ще ти отговори и Христослав който е доста по напред с материята от мен. :)
При 200Hz - ти се включва 100hz -ово опресняване на картината + сканираща подсветка. Различно е от Тrue motion.Цитат:
Първоначално публикувано от ivbel
При Тrue motion -процесора на телевизора като взема предвид последният кадър - генерира нови междинни кадри. /вместо 50 кадъра в секунда имаш 100 кадъра в секунда/По този начин картината става по-плавна.
Самсунг LE-32C650 - има по-добър плейър и повече екстри.Цитат:
Първоначално публикувано от vancho20
В този форумhttp://forum.digitalhow.com/bravia-3...y-88138-2.html има коментари за bravia-3-vs-hyperreal-engine sd сигнал samsung-vs-sony . И повечето пишат че сони има по добра обработка на sd , докато в бг. е обратно сони не се слави с добро sd предаване.
Пуснаха в продажба първия 3D телевизор без очила
Тошиба пусна в Япония първия в света телевизор, който позволява на зрителите да виждат триизмерни образи, без да е необходимо да слагат специални очила. Любопитни купувачи спираха, за да гледат екрана в електронния магазин на компанията в центъра на Токио, където беше пуснат в продажба 12-инчовият модел Regza GL1 Series. Новият модел с дисплей с течни кристали е на цена от 119,800 йени (1400 долара). 20-инчови телевизори се очаква да бъдат пуснати в продажба в събота. Новият 3D телевизор не изисква носенето на специални очила, докато за други подобни модели са необходими очила, които действат като филтри за разделянето на образите от очите, създавайки илюзия за дълбочина. Магазините за електроника се надяват появата на новия телевизор да помогне за компенсиране на намаляващите продажби, тъй като правителствените инициативи за закупуване на екологично чисти домашни уреди бяха намалени този месец. Изключително конкурентният пазар на телевизори е предизвикателство за много компании за електроника, тъй като клиентите все повече свикват с намаляващите цени, което затруднява постигането на печалби. /АФП /
Най-добрите телевизори според FullHD Greece
http://www.fullhd.gr/index.php?start=17
Моят избор се сведе до Samsung LE-46C650 или Panasonic TX-P50G20E, но съм доста раздвоен по-скоро заради минусите им. Първо Самсунга е със 100 лв по-скъп, има доста лаг (а по някое време ще го ползвам за гейминг), също така доколкото четох образът не е шарпнат на 100% и по-лошото няма опция. Като най-голям минус ми се сториха настройките на Motion Plus. В магазина ги помолих да изключат 100-те херца, защото при филм не ми трябва. Изключиха въпросния Motion Plus и картината стана ок, но при много бързи карди се наблюдаваше frame dropping. После в няколко ревюта четох за този проблем, но въпреки това казват, че е най-доброто, което може да се предложи и това ме озадачи. Може би с по-финна настройка нещата се оправят? За Panasonic-a също имам една-две тревоги. Първо, като се доближих до него в магазина от задната страна се чуваше леко бучене, къде от самия ТВ, къде от вентилаторите. В магазина е шумно и въпреки това го чувах, а какво остава за вкъщи? Второ, да очаквам ли тези перки отзад скоро да започнат да скърцат заради праха, както редовно се случва при PC-тата. Трето, там изобщо не успяхме да намерим опция за смяна на херците. Тествах го с филм и го нямаше ефекта "теленовела", но въпреки това не съм възхитен от факта, че няма опция за промяна (или има, но не я открих).
Като цяло прочтох доста ревюта и двата телевизора яко ги препоръчват, но поне за мен тези особености са доста важни и някак изпадам в още по-голяма дилема. Кое според вас би бил по-добрият избор, като пак казвам - ще се ползва само за HD филми и гейминг?
RIPSTER
Прочете ли това ревю за Sony EX500: http://www.hdtvtest.co.uk/news/index...40EX503+review
Там пишат че Сонито специално за HD филми се справя по-добре от Самсунга.
Пишеш добре, знаеш къде да четеш, имаш някаква техническа грамотност! Какво се чудиш? Реални натурални цветове, в които, убеден съм че ще се влюбиш, и от ден на ден любовта ти ще се засилва! Плазма!
Вземи си по-добър скарт ,има значение ,но не очаквай подобрение при телевизиите ,които излъчват мачове-при Скат всики са много зле .Особено Диема ,когато предават мач терена става на зелeни квадрати с различна плътност :-memnon ,на по-голям от 21" ТВ няма как да не го забелязваш, най-добре е ТВ+ особено на мачовете от испанското първенство .ПроБг и Нова Спорт също са зле ,явно от тъпите им канали с камери смачкват други и то не които трябва за съжаление.За харда пробвай да го форматираш наново /аз ползвам Partition_Magic_v8.05_(Portable) / и нямам проблеми.Цитат:
Първоначално публикувано от ivbel
Мерси за съвета.Аз вече влизах в меню експерт и промених рязкостта от 50 на 65 по H и V.Остава да изкл.динамичния контраст.Цитат:
Първоначално публикувано от pesho 11
svetlio1
Ще го смена тоя скарт и ще видя дали има промяна.Интересува ме какво е нивото на сигнала при теб?При мен е 66dBm.Ako ги викна да го усилят малко дали ще има подобрение?
hristoslav2
Тези 200Hz могат ли да се изключват от някъде?Не го видях никъде из менютата.Иначе True motion ми е вкл.на макс.
А за харда какво ще ме посъветваш?На самсунг ц630 тръгна без проблем в магазина,а на lg 5300 и на моя не иска.Ако го форматирам отново дали ще помогне?Иначе флашката ми я разпознава и чете всичко,но за съжаление е само 1Gb...
Здравейте. Имам питане относно "живота" на LG32LE5300,SAMSUNG UE- 32C5000 и PHILIPS32PFL5625H. Доста рових в интернет и рабрах че зависи от матрицата, но за съжаление само това. Ако някой знае моля за информация. LSD без лед подсветка на цена около 1000 лв. по-дълъг живот ли имат от 30000 ч.
Пичове, моля кажете кой от следните модели ще се предстваи по-добре на аналогов сигнал и като цяло кое е по-добър избор: PANASONIC TX-L32C20E/A или SAMSUNG LE-32C450