ЗДР.
Някой знае ли с каква матрица са LG 32LD650?
Преглед за печат
ЗДР.
Някой знае ли с каква матрица са LG 32LD650?
Здравейте и от мен, не разбирам много от tv,някои може ли да ми каже + и - на LG LD750?Докато не прочетох форума мислех, че знам какво искам 100Hz,USB,LED, а сега съм малко объркана .Моля за помощ искам 32"TV -за светла стая,основно за гледане на филми-до 1500лв. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Херците на Panasocnic-a се изключват от Intelligent Frame Creation Pro.Цитат:
Първоначално публикувано от RIPSTER
Бученето при 42G20 в къщи не го усещам. Нов ми е и не знам как ще е след няколко месеца...
Сперед мен филми и гейминг само плазмата ще те задоволи! Аз също го ползвам затова и имах 2 седмици безсънни нощи докато избера тв-то си...
От приблизително една седмица го имам и съм много доволен. Менюто е лесно и много добре структурирано, има много настройки, дистанционното също е много добро. Картината е супер, през флашката ми тръгват всякакви формати, връзвах го и с лаптопа през HDMI. Netcast е голяма зарибявка, гледам си клипчета в youtube и т.н. За първи път си купувам техника, на която още не съм и намерил кусур, всичко е много добре изпипано. Единственият минус е че са вдигнали цената със 100 лева от миналата седмица.Цитат:
Първоначално публикувано от lubopitka*
Този модел е много добър и е подходящ за светло помещение поради матовия панел. За тези пари можеш да вземеш 42" размер ако разстоянието ти е над 2.5м . Като минус може да се посочи липсата на подръжка на DTS звук от вградения медия плеър(съдържание с такъв звук трябва да се конвертира в друг стандарт предварително) , но иначе плеъра е достатъчно добър и само тези в Самсунг ги превъзхождат именно заради DTS.Цитат:
Първоначално публикувано от lubopitka*
Изпиши в гугъл за живота на телевизори с LED u CCFL подсветка като зададеш превод на чуждестранни страници и ти излилза всичко както за самата технология, така и за продължителността им на живот.Цитат:
kiko1975
Здравейте. Имам питане относно "живота" на LG32LE5300,SAMSUNG UE- 32C5000 и PHILIPS32PFL5625H. Доста рових в интернет и рабрах че зависи от матрицата, но за съжаление само това. Ако някой знае моля за информация. LSD без лед подсветка на цена около 1000 лв. по-дълъг живот ли имат от 30000 ч.
Живота на видеопанела /матрица с подсветка/ зависи от живота на подсветката/матрицата може да изкара и 50-60 години/. LED подсветката има различна продължителност според производителите. Миналата година изписваха между 30000 и 50000 часа. Тази година гледам че Sharp пишат 100 000 часа живот. Но какво означават тези 100 000 часа ?? Продължителност на светене ?? Като се има в предвид ,че с течение на времето яркоста им пада ,едва ли ще имаш добра картина след изтичането на 50000 часа.Цитат:
Първоначално публикувано от kiko1975
Това ,разбира се не трябва да те тревожи ,50000 часа живот са си 17 години работа на телевизора...Едва ли ще го ползваш толкова. След 7-8 години ще го смениш с нов. Освен ако не смяташ да те погребват с него... :)
Здравейте! Предстои ми закупуване на нов телевизор на цена около 1000-1200 лева . Ще се гледа от 2.5 метра в стая без много светлина. Ще се гледа на него много футбол от кабелната и нета , доста филми от лаптопа и от време на време игра на Pro Evolution Soccer за по 2-3 часа.
За сега клоня леко към плазма или по-конкретно съм се спрял на следните модели :
PANASONIC TX-P42S20E - 1349лв - надхвърля бюджета но е първия ми избор поне за сега
PANASONIC TX-P42U20E - 1149лв - идентичен но с 400 Hz , заслужава ли си да дам 200лв отгоре само за 600Hz
За тези пари които мога да отделя избора ми за LCD е следния :
SAMSUNG UE-37C5000 - 1199лв - 37" LED LCD на добра цена
PHILIPS 42PFL5405H - 1199лв - LCD 42'' на прилична цена
Не знам какви са матриците и кои модели са сполучливи, и кое като технология ще е най-добре спрямо бъдещата екплоатация , затова моля някои от иначе доста знаещите хора във форума каквито виждам че има да коментира и помогне в избора.
Погледнете какво значат коледните оферти-остъпки http://www.wen-store.net/
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате телевизор до към 600лв - 26".
Телевизора ще се ползва в кухня окачен високо на стената, почти залепен за тавана, така че за предпочитане е ъгъла на гледане да е добър, ще е почти срещу прозореца. За момента ще се използва с Булсатком, ако това има значение. Чета че е хубаво да има цифров тунер,но не държа да има USB.
Мерси предварително!
Да опитам и аз!
Иска ми се едно ново TV, но не мога да избера. Парите са до 2300лв.
Ще се гледа основно SD TV/булсатком, в бъдеще може да се включим и във HD пакета им/заради NG и Discovery/, филми DVD&Divx от home cinema Philips скарт/HMDI. Държа за мрежова свързаност и добър плеер със BG субтитри. Мисля да го включа в дом. мрежа и да закача един външен хард. Отделно и компа ще е в мрежата.
Ще се гледа от около 2.5м до 2.8м.-мерено от стената зад TV-то. проблем е, че отстеща точно има голям прозорец и осветява цялата стая. Така, че не съм сигурен за плазма. Иначе едни приятел ми препоръчва плазма: http://www.technomarket.bg/products/...ic-tx-p42g20e. Прочетох за минусите му: DTS, слаб плеер и т.н. и съм разколебах.
от Samsung:
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6000 : не мога да разбера дали е 100Hz или не.
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6500
Каква е разликата? Първия е на шаси на 5 серия, а втория на 6, т.е. по- висок клас, така ли е?
Кой да вземем? Първия е 1800лв. на промоция, а втория е 2160лв. За още 40лв: http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-40c7000.
Направо съм разтроен..........
Ivantt, Моделите на които си се спрял са с гланцов панел ,та не знам как ще е през деня с отраженията от този прозорец.Прецени добре !
А има ли от този клас TV със матов?Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
погледни последната колонка от таблицатаЦитат:
Първоначално публикувано от b_i_l
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456649
Нивото на сигнала на техните Делти /имам2 бр./ варира на различните транспондери от 45-9 до 59% на единия тунер /сплитери и дълъг кабел , ще го оправям скоро/ и от 65 до 79% на другия , а C/N е около 39dB .Подобрение може да има ако вдигнат битрейда - сега варира от 1.900 до 6.000 ,което не е добре.Цитат:
Първоначално публикувано от ivbel