Не те отказваме ! Ценово са много близки 37" и 40 " телевизори !
Не те отказваме ! Ценово са много близки 37" и 40 " телевизори !
Кажи го това разстояние ! Според мен понеже си се спрял на Самсунг ,ако е само заради плеъра няма смисъл да си ограничаваш избора има такива външни с по-добри възможности за 129лв., та в 37" матриците са задължително на AUO или CMI Тайван/Китай с видимо по-слаб ъгъл на гледане . За това като ще е Самсунг вземай 40" , но със собствена матрица . Аз не бих правил и компромис със 100-те херца в името на вграден плеър.Първоначално публикувано от Georgi Penchev
http://www.technomarket.bg/products/...ever-cineo-100
Добре дайте идея за 40 ка тогава каква да бъде 1000-1200лв ще се гледа от околу 3 метра ???
От утре в промоция Toshiba 40VL748 999 лв.(предишна цена 1699лв) има вградени WIFI адаптер и DVB-S сателитен тунер , матрица на Самсунг ,интернет TV , DLNA тънък дизайн ,за тази цена е супер предложение.
ето и това:
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d5003
Не е ясно с каква матрица е обаче .
А тошибата чете ли през УСБ филми,че доколкото разбрах не чете.А само тези от по-горната серия четат
.
По-горната серия е WL и се различава само с т.н. 200хц . Чете през USB видео , но май само SD , за БГсубтитрите не ги чете , ако не греша . Абе за 1000 лева това си е направо подарък .Първоначално публикувано от Gorelek
Днес го гледах в техномаркет и ми казаха,че не четял флашка.Пробвали,но не четял.A под SD имаш предвид такава карта ли http://www.technomarket.bg/browse/123 ? Или може би някакъв видео формат,че не съм чак толкова навътре в нещата.
Открих това в сайта :
VL748 през USB плейва
AV-Wiedergabe (USB) - Containerformate MP4, AVI, ASF, MPEG-2-PS, MPEG2-TS, RMVB, MKV
AV-Wiedergabe (USB) - Dateiformate MP3, MP4, WAV, XVID, AVI, MPEG, TRP, TS, MPG, DIVX 2.2, DIVX 3.0, MKV, WMV
AV-Wiedergabe (USB) - Video Codecs H.264 (HD/SD), MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, DIVX 3.x, DIVX 4.x, DIVX 5.x, DIVX 6.0, WM9, MPEG1 (SD), MPEG2 (HD/SD), VC-1
AV-Wiedergabe (USB) - Audio Codecs MP3, AAC, HE-AAC, AC3, LPCM, ADPCM, WMA, MPEG1, MPEG2
А и в сайта на тошиба пише,че чете .Немога да разбера тия от техномаркет лъжат ли или какво.Даже звънях в още един от магазинитге им и там ми казаха,че не четял...объркан съм.Моля някой,които знае със сигурност да помогне моля ви![]()
![]()
.
Имах предвид SD сигнал , но всъщност поддържа и HD ето :
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...Specifications
Телевизора има и сателитен тунер DVB-S2 , според мен си заслужава всеки лев .
Не знам какво са пробвали , но модела VL733G си чете видео през USB , този 748 има един тунер в плюс .
Взимай една флашка и пробвай лично в някой магазин !
ПП. Може да са имали пред вид ,че не чете субтитри на български.
Какво се чудиш -това е ТВ за 1700лв ,а ти го дават за 1000 ,за остатъка ще си вземеш плеър ,който ще е в пъти по-добър от всеки вграден такъв.Тв е трепач
на цена трепач
/сетиха се накрая/ и с много красив дизайн. И по темата -няма 37" ТВ от тоя клас на такава цена ,ако все пак е наложително 37" /макар и да имам 2 такива не виждам смисъл от закупуването на 37" в момента/ ,то само Панасоник .
![]()
Тошиба добра марка ли е според вас можели да се сравнява като качество на СОНИ,ПАНАСОНИК,САМСУНГ ???
Тошиба е японска компания с огромен опит в разработването и производството и на телевизори от времена когато Самсунг не съществуваше. В ерата на CRT беше световен лидер в прозводството на кинескопи До преди само 3год. цените на техните LCD модели бяха доста скъпи и това отблъскваше средния потребител. В последните две години имат амбицията да си върнат поизгубените позиции на европейския пазар като водят агресивна моделна и ценова политика , което може би неправилно се тълкува у нас като евтина марка. Обръщат внимание на обработката на SD сигнала , защото според тях, а то си е така , за момента това е преобладаващия в света стандарт . Като качество(дефекти) нивото е сравнимо с другите японски марки . Имат лесно за работа меню , но големи възможности за настройки на картината. За разлика от другите марки,( освен Панасоник) изписват на видно място каква матрица се влага в телевизора. Някои забележки има към DVB-C тунера , който не е толерантен към ужасните настройки на цифровите пакети на родните ,мили кабелни оператори . Хаоса и липса на всякакъв стандарт у нас пречи на марките да заложат "страна България" при цифровото сканиране и това създава определени проблеми и при другите марки . Моделите ,които са за Европа и у нас се сглобяват в Полша .
Не го умувай много, 40VL748 е изгоден модел с някои много особени екстри (сателитен тунер). Иди го виж и ако ти харесва картината го купувай.
И обратното - ако не ти харесва картината не го купувай само защото е изгоден. Не се шегувам.
Единствена забележка може да е, че не ми е ясно как ще изкарва субтитрите и dts през медиа плейъра си.
За телевизор с относително нормален медиа плейър при тия цени се купуват Samsung 40C550 (900 лв.) 40C650 (1100 лв.) 40C5000 (1100 лв.)
Имайки предвид някои забележки към медиа плейъра на Самсунг, Тошиба 40VL768 + външен плейър за общо 1200 лв. е добра алтернатива.
Ами вече доста го обсъждахме и мнението на всички е ,че си заслужава . Това е дизайнерски модел и трябва да се знае , че панела има отпред "стъкло" , което е с много добро антиотразително покритие , но все пак има по-големи отражения от полуматовите панели. Трябва на място да решиш при директните сравнения ,кой модел ще те "грабне".Първоначално публикувано от Georgi Penchev
Ще ме извинява Георги, че му ползвам темата, но го правя за да не пускам нова. Оглеждам се за нещо около 1 500 лв. и 40 инча. От тази тема научих за въпросната тошиба. Днес ходих и я гледах, И не ми се стори никак зле. Не ми хареса само факта, че един консултант се бори около 10 минути като прасе с тиква да пусне една камера за други потенциални клиенти и накрая махна с ръка и отиде на друг телевизор. Като се разрових обаче видях, че има проблеми с цифровия тунер, че звука е кофти и други такива дреболии. Дали има тук реален ползвател да каже какъв е случая. И какво друго бихте препоръчали?