Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

40" LED телевизор за 1400-1700лв с много качествена матрица/подсветка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2011

Re:40" LED телевизор за 1400-1700лв с много качествена матрица/подсветка

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    всички панасоници го имат това ,но мен лично не ми се струва чак толкова необходима екстра
    Забравих да напиша,че и аз очаквах да го има и на съвременните модели,но в технополис пробвах на Панасоник TX L42E30E И го имаше в менюто и го сложих на АУТО,но не сработи
    Иначе нямаше да пиша в темата,а щях да съм го купил,така ми беше писнало от обикаляне и пробване,знаете в магазините има само демо видео и не ти пускат телевизия на мострите....тъпо...

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Точно при Панасоник обикновено работи ,че чак дразнещо ,но зависи и от подавания сигнал.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от garo
    Забравих да напиша,че и аз очаквах да го има и на съвременните модели,но в технополис пробвах на Панасоник TX L42E30E И го имаше в менюто и го сложих на АУТО,но не сработи
    Работи си, трябва му малко време да реши какво точно да пусне. За мен лично, хем върши донякъде работа, хем му се дразня. Нереално тъпо е след като ми е мащабирал автоматично картината горе-долу сносно и след 15 минути решава да я разшири вертикално и ми изпраща субтитрите в небитието. Предпочитам ръчната настройка, както например е при Самсунг. Впрочем, напоследък си гледам телевизия с ASPECT MODE 14:9, точно защото тези промени, които си ги измисля "в движение" ме дразнят.
    Говоря за по-стар модел Панасоник, но съм убеден че и при новите е абсолютно същото (имам и 32C2E).

А покрай въпроса ти реших да видя упътването на посоченото LG. И се шокирах като видях, че не само няма AUTO (което не е фатално), но няма И ръчна настройка. Освен ако някой от режимите, изброени в упътването, не е много по-интелигентен, отколкото мога да проумея, този телевизор би ме нервирал доста.

Последно по въпроса - на Панасоник AUTO режима понякога ми задава точно това, за което винаги съм си мечтал - разширява картината по вертикалата и я избутва нагоре, субтитрите остават отдолу и съответно пропорцията се подобрява. Само дето това не може нито да се зададе ръчно, нито да се "стопира" след като го е избрал. Тоест чакам да ми излезе късмета... Тъпичко...

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

При ЛГ в режимите увеличение може да си я разпънеш точно ,колкото трябва и да я качиш ,колкото трябва нагоре -аз когато се налага да гледам мач по БНТ1 ,го гледам на ЛГ точно затова.

6. Тук е от
    Jul 2011

А какво ще кажете за SONY KDL 40EX710.Чета,че има голям контраст,мн добро предаване на цветовете.Но пише,че има автоматично мащабиране на картината ,но ДАЛИ РАБОТИ както съм описал по-горе???

7. Тук е от
    May 2011

В крайна сметка телевизорът беше купен. Samsung UE-40D6510. Накратко - уникален е. Невероятна картина, страхотен дизайн, супер 3D, вграден Wi-Fi (още нямаме кабелна, но гледаме онлайн телевизия :D ). Дадоха го с 2 безплатни броя 3D очила даже. Бе всичко ОСВЕН, че има неравномерна подсветка или така наречения clouding. Забелязва се само при превключване между менютата и много тъмна част на видео. Основно има голямо петно в горния десен ъгъл. Въпроса е има ли изобщо някакъв смисъл да се занимавам да връщам телевизора и да искам друга бройка? В ревютата в интернет дори на D7000 се вижда, че и той е така. Всичките ли LED от новата серия на самсунг са такива или да тръгвам по дългия път на разправии с отдел рекламации?

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Честито ! Дълго и безаварийно ползване !

За спорта може и да се пробваш да вземеш нова бройка / но с този цвят дали имат много ? / , но нали четеш в форума , че това е най-голямата особеност на LED технологията , а и задължително се проверява на място за това преди да се купи ! Та така , бил си предупреден , но се пробвай и внимавай повече втория път ! Иначе ТВ-то си го бива и то-доста !

10. Тук е от
    May 2011

Хех, повярвай ми едно 15 минути ги мотах в магазина опитвайки се да немеря неравномерната подсветка в конкретната бройка която купувах. Не успях при тяхното ужасно силно осветление в магазина. В къщи го забелязах чак след 2 часа играене, после като знаеш, че е там се вижда по-лесно. Явно просто е такава технологията, не знам дали има смисъл да връщам ако просто и др бройка ще е такава, пък и при гледане на каквото и да е освен черния екран при превключване на менютата не се забелязва.

Иначе от друга страна шапка им свалям на Самсунг, просто няма такава машина. Ето малко впечатления:
    Невероятни цветове просто, Смарт ТВ то е нещо страхотно с огромния брой Apps, които може да си свали човек. Имаш на разположение около 1GB за такави, като първоначално то само се ъпдейтва и ти сваля най-важните (те заемат към 100мб). Има си и браузър, може да влизаш в който сайт искаш. Няма нужда от донгъл приставка за 100 лв за да хванеш Wi-Fi. Засече всички мрежи в блока. Също 3D-то ме впечатли, за разлика от някои глупости, които съм виждал по магазините. В онлайн услугите има безплатни 3D филмчета, с който може да тестваш. Дори има за дечица. Пък и гаждето се накефи на белия цвят, колко е тънък и лек и вградения фейсбук Като недостатък бих посочил, че колонките и звука не са нищо особено, но си стават, мисля да вържа едни др колони logitec с бас, които само се размотават.

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , това се проверява само на тъмно , в тъмно помещение , иначе няма как да стане ! Ако не те дразни , знам че винаги ще го виждаш , сипи си едно и не му мисли повече !

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

twinfs, първо Честито! После да ти кажа ,че до сега не съм видял Edge LED със съвсем равномерна подсветка, все има нещо малко или в повече. Лошото е ,че като го знаеш погледът ти все натам отива. Равномерността до някаква степен може да се подобри , ако се отвори задния капак и си поиграеш с болтовете ,които стягат панела , разбира се на твоя отговорност, другия вариант е да го замениш с нов с по-малко "облаци".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. избор на телевизор до 1300-1400 лв
    От niki2013 във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-14, 20:07
  2. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  3. Отговори: 0
    Последно: 04-06-12, 18:03
  4. лед подсветка 3D Телевизор SAMSUNG UE-32D6000
    От tanito1886 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 29-11-11, 00:00
  5. Продавам лаптоп IBM Thinkpad T60 с IPS матрица 15'' (1400-1050)
    От icolev във форум Приключили продажби
    Отговори: 10
    Последно: 04-08-11, 19:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе