Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

40" LED телевизор за 1400-1700лв с много качествена матрица/подсветка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2011

40" LED телевизор за 1400-1700лв с много качествена матрица/подсветка

Здравейте, търсим си нов телевизор и след дълго обикаляне по магазините и умуване вече е ясно, че ще е 40" като големина, ще е LED и сега целта е да се намери модел с много добра матрица и по възможност да няма ядове с неравномерни подсветки и други такива неща. Знам, че е малко на шанс, но някои модели/марки имат по-добри шансове като гледам. Като за екстри добре дошли са Internet, Wi-Fi, USB и тн. 3D хич не е задължително. Днес обиколихме много и аз лично бях харесал SAMSUNG UE40D6000. Сега чета във форума, че имал много проблеми с неравномерна подсветка и пак настава мислене. Цената е между 1400-1700лв, като най-важното е качеството на картината/матрицата/подстветката и 2рия фактор е да е сравнително тънък и да може да се закача близо до стената (самсунга гледах можеше да се сложи на милиметри от стената). Мерси предварително

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:40" LED телевизор за 1400-1700лв с много качествена матрица/подсветка

Въпреки че напоследък съм станал направо фен на Самсунг, ако искаш LED с равномерна подсветка май наистина е много непрепоръчително да се насочваш към Самсунг.

А ако говорим за телевизор за тези пари с наистина качествен екран, обърни внимание на C750 (или C650 но със Самсунг панел единствено), нищо че е CCFL - аз досега не съм видял техен LED, който да го превъзхожда. Вярно, на модели 2011 г. все още не съм имал време да обърна достатъчно внимание.

Май от Сони на форума няма сякаш толкова оплаквания от неравномерности в подсветката, макар че съм ги виждал съвсем лично, може пък да съм уцелил най-калпавите екземпляри. Щом си харесал Самсунг, може би Сони ще ти харесат - все пак са със същите панели. Просто идея. Тошиба също са със Самсунг панели (40-инчовите).

Така или иначе, съдейки по горчивия опит на хората по форумите, най-добрия вариант е сам да си провериш конкретната бройка - няма гаранция, че точно този който купиш няма да се окаже "прецедент".

4. Тук е от
    May 2011

А дали Philips 40PFL7605 ще е подходящ според изискванията в първия ми пост? Доста го хвалят в интернет, не изглежда лошо на живо, но гледам, че не използва най-добрите технологии на Philips (няма 200Hz, нито Perfect pixel HD и тн.)

5. Тук е от
    Dec 2008

Това е само мое мнение и ако предпочиташ наистина LED не ми обръщай внимание.

С риск да изляза малко от темата, убеден съм, че ето тази 42 инчова плазма ще бъде по-качествена от който и да е LED телевизор до 1700 лв:

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P42G30E

А до 1400 лв - тази:

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P42G20E

Успех с покупката, най-важно е на теб да ти харесва.

6. Тук е от
    Jan 2010

Аз имам Panasonic TX L42D25E и съм много доволен. Неравномерната подсветка може да се усети само при гледане на тестови екрани и то на тъмно. При гледане на филми или телевизия не може да се усети.
    Има и някакъв вграден плеър, но чете само AVCHD формат. Т.е. ако имаш HD видеокамера, която записва на SD карта, можеш да си свалиш картата, да я поставиш в телевизора и направо да гледаш какво си заснел без никаква допълнителна преработка.
    Искам ти обърна внимание на едно много важна (според мен) възможност на този модел. Има възможност да запишен на външен USB диск това, което гледаш в момента.
    Например гледам по Eurosport (HD излъчване) финала на тенис турнира Roland Garros и си го записвам. След това мога да си го гледам колкото пъти искам, и то с HD качество.
    Няма друг начин да си запишеш телевизионна програма с HD качество, освен този начин. Да допълня, че този запис може да се гледа само на телевизора, на който е записан. На друг не може, защото е криптиран по някакъв начин и зависи от хардуера. Смениш ли го, нямаш запис.
    Ако случайно решиш да си вземеш плазма, обърни внимание, дали не виждаш трептене на образа с периферното зрение, особено при светли екрани.
    И още нещо. Не знам как ще изглеждам сегашните плазми след пет години, но знам как предава в момента петгодишна плазма. Боята нещо хич я няма, изхарчила се е. Много ми прилича на едни стари телевизори с кинескопи (мисля че бяха София 81), дето след 2-3 години цвета практически изчезваше.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не знам за коя плазма говориш ама моята в подписа е нисък клас и за 3 години не е мръднала като цветове и яркост а работи наистина много

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Плазмите са SAMSUNG. Два различни модела са. За съжаление в момента не мога да цитирам точните модели.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Самсунг не са добри в правене на плазми ,тяхната сила е в широката рекламна кампания на 6-8 светодиода монтирани вместо CCFL и наречени гръмко LED TV

11. Тук е от
    May 2011

За съжаление плазма в момента не е опция поради лични предпочитания на приятелката ми. Затова се търси LED, за който да не хвърлиш един куп пари и накрая да има проблеми с подстветка, качество на цветовете, скорост на опресняване или монтиране на стената.

12. Тук е от
    Jan 2010

Ако под монтаж на стена разбираш плътно прилепване към стената, то моя Панасоник не може да се долепи плътно до стена. Има изнесени странични входове HDMI, USB, SD card, но входа за антенния кабел е отзад, което ще пречи за плътното прилепване. Друг е въпроса, ако мислиш да ползваш Булсатком с HD приемник и връзка по HDMI кабел към телевизора.

13. Тук е от
    Dec 2008

Не знам дали има такъв LED, май ще е по-лесно приятелката ти да си промени мнението (което напълно разбирам колко е трудно, но психологическия подход би могъл да ти спести финансови и други разочарования за в бъдеще),

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Относно приятелката ти - отиваш сам до магазина и помолваш продавача за малко да сложи от съседен телевизор етикетче LED на този, който си си харесал.
    Ако тя впоследствие познае, че не е LED, а CCFL, ще се наложи да се запознаем!

16. Тук е от
    May 2011

Хе, то ако знаех кой телевизор искам аз нямаше да пиша тук Дайде някакъв съвет за наистина хубав телевизор, който да не е плазма. Не мисля, че са малко заделените парици - какво стана с тия телевизори не знам щом няма хубаво за една торба кеш.

17. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от twinfs
    Здравейте, търсим си нов телевизор и след дълго обикаляне по магазините и умуване вече е ясно, че ще е 40" като големина, ще е LED и сега целта е да се намери модел с много добра матрица и по възможност да няма ядове с неравномерни подсветки и други такива неща. Знам, че е малко на шанс, но някои модели/марки имат по-добри шансове като гледам. Като за екстри добре дошли са Internet, Wi-Fi, USB и тн. 3D хич не е задължително. Днес обиколихме много и аз лично бях харесал SAMSUNG UE40D6000. Сега чета във форума, че имал много проблеми с неравномерна подсветка и пак настава мислене. Цената е между 1400-1700лв, като най-важното е качеството на картината/матрицата/подстветката и 2рия фактор е да е сравнително тънък и да може да се закача близо до стената (самсунга гледах можеше да се сложи на милиметри от стената). Мерси предварително
    Имам абсолютно същото терзание като колегата.Към изискванията добавям и 42инча и основното изискване АВТОМАТИЧНО ФОРМАТИРАНЕ НА КАРТИНАТА.Харесах едно LG42LV5500 тръгнах да го взимам и при пробата нямаше тази опция и го върнах.Видах Филипс 40PFL7605 Има АВТО-Без черни ленти -прави го,но съм раздвоен за реалността на цветовете-прочетох тук в темата за Филипс едни професионални ревюта(на 1стр.са) и се замислих...
    п.п.Досега бях с Панасоник широкоекранен 36 инча просък кинескоп 100хц(80кг. ) и той има въпросната функция-гледаш някакъв канал и изведнъж пускат широкоекранен филм с черни ленти за 4:3 теревизор и ХОП-СЛЕД 2сек. сам изпълва екрана без да гледам смачкано 2 пъти и без да търся дистанционното.Голям кеф.
    Сори за дългото обяснение,но консултантите в магазините май хал-хабер си нямат като им обяснявам....
    Ако някой знае кои марки поддържат тази опция (освен филипс 7 серия-5 дали го има??)да казва ,че е голямо удобство.
    благодаря на всички отзовали се.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всички панасоници го имат това ,но мен лично не ми се струва чак толкова необходима екстра

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. избор на телевизор до 1300-1400 лв
    От niki2013 във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-14, 20:07
  2. Отговори: 6
    Последно: 15-09-14, 11:06
  3. Отговори: 0
    Последно: 04-06-12, 18:03
  4. лед подсветка 3D Телевизор SAMSUNG UE-32D6000
    От tanito1886 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 29-11-11, 00:00
  5. Продавам лаптоп IBM Thinkpad T60 с IPS матрица 15'' (1400-1050)
    От icolev във форум Приключили продажби
    Отговори: 10
    Последно: 04-08-11, 19:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе