Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница
@svetlio1
1. Мерси, ще ги прегледам внимателно;
2. Все пак ще обмисля съвета ти за по-голям размер.
Благодаря ти.
П.С. каква е разликата между SAMSUNG UE-40D6500 и SAMSUNG UE-40D6510, освен цената?
Цитат:
Първоначално публикувано от Mocanin
П.С. каква е разликата между SAMSUNG UE-40D6500 и SAMSUNG UE-40D6510, освен цената?
Като гледам имат различен дизайн на стойката , може да има и нещо друго по външния вид , иначе другото им е еднакво , но има доста инфо из нета , ако ти се занимава - поразрови се !
Тези инчове за нищо ги нямате. :smiley: Смятам след около месец да се сдобия и аз с телевизор, но след дълго четене тук не успях да се спра дори на подходящия размер, а конкретен модел да не говорим. :) Ще гледам от 3 метра - дилемата е 42/46-47". Бих се напънал да взема и по-големия, но честно казано ме е страх да сложа нещо с такива размери в стаята - имам чувството, че ще седи прекалено несъразмерен спрямо всичко останало. Вратата е широка 95 см, телевизорът 110?! :)
Дайте да си говорим сериозно - нужен ли е чак толкова голям диагонал, защото това е дълго очаквана покупка и може да направим някоя беля под влиянието на емоциите. :) Жената дебне... само чака да сбъркам и ще ми се стъжни. :smiley:
Прочети на 1 страница как се определя препоръчителния размер на екрана !
Ако ще гледаш кофти сигнал , тогава не е нужно да даваш и повече пари , но сигурно няма да е така и след време може и да съжаляваш защо не си си взел по-голям ТВ , а той не се купува всеки ден !
Прочел съм, но това не намали съмненията и объркването ми. :smiley: 42" би следвало да са ОК, но все се съмнявам да не ми омалеят в даден момент.
Ще гледам само и единствено FullHD от компютъра (ще трябва да ъпгрейдна и него обаче :()
В такъв случай , 46" май е по-добрия вариант , но дали LCD или плазма - това е другия въпрос , но и парите имат значение , освен жената !
Ами ти сам си отговаряш -щом ще гледаш само ХД взимаш по-голям :Drinks: ,като пуснеш ХД филм и ще се навреш в него. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
В такъв случай , 46" май е по-добрия вариант , но дали LCD или плазма - това е другия въпрос , но и парите имат значение , освен жената !
Решил съм да е LCD и няма да се изхвърлям със скъпите модели - след като ще имам връзка с компютъра не са ми нужни мрежови възможности и една камара други щуротии. Разумът ми подсказва да се насоча към 42" около 1000 лева (виждам, че има добри модели), но вчера ми хвана окото и LG 47LD465 - промоция за 1200 лева. Разликата не е кой знае каква... :)
Ако трябва да съм честен, на сърце ми е Toshiba 46WL768G, но е 2 хилки и е с недоносената все още 3D технология. Ако сега се въздържа, след време бих могъл да взема нещо осезаемо по-добро за по-малка сума.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Ами ти сам си отговаряш -щом ще гледаш само ХД взимаш по-голям :Drinks: ,като пуснеш ХД филм и ще се навреш в него. :))
:cheesy:
Цитат:
Първоначално публикувано от Shmi
Решил съм да е LCD и няма да се изхвърлям със скъпите модели - след като ще имам връзка с компютъра не са ми нужни мрежови възможности и една камара други щуротии. Разумът ми подсказва да се насоча към 42" около 1000 лева (виждам, че има добри модели), но вчера ми хвана окото и LG 47LD465 - промоция за 1200 лева. Разликата не е кой знае каква... :)
Ако трябва да съм честен, на сърце ми е Toshiba 46WL768G, но е 2 хилки и е с недоносената все още 3D технология. Ако сега се въздържа, след време бих могъл да взема нещо осезаемо по-добро за по-малка сума.
:cheesy:
Послушай разума. Но пък 46-47 за 1200 е по-разумно от 42 за 1000 според мен. Причините за избор на второто общо взето са: по-голям от 42 няма да се събере; имам точно 1000 лв; смятам да гледам само аналогова ТВ; ще се набие на очи не жена ми и ще ме изсели. Други причини са недобри причини :)
Ще купувам още един телевизор и се колебая между P42S30 - 1300лв и P42C3 - 800лв.
Става въпрос единствено и само за цифрова телевизия,без компютри,без филми от Арената,без скайпове,Ю Ес Би-та и Интернети.Каталога е пред мен и разликите са ми ясни.Ще ми се просто някой собственик да сподели впечатления и най-вече дали новия панел G14 съвместно с новия процесор Vreal Live си заслужават 500те лева - пак казвам само за телевизия.
На S30 натежават 5те години гаранция,но пък е и 500 лева повече.
На C3-ката е ясно,че натежава цената,но защо си мисля,че и по-ниската резолюция при този модел ще е плюс при гледане на телевизия?Минус предполагам е стария процесор Vreal Plus срещу Vreal Live при S30-ката.
Samsung и AUO в съдебна битка за нарушаване на патенти
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1309531261
'Ма това е направо чудесно - да се осъдят и повече Самсунг да не слагат AUO в телевизорите си! Следващите са CMI и Chilin, дано! :)
пуснаха нови формати...
http://www.avchd-info.org/
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
'Ма това е направо чудесно - да се осъдят и повече Самсунг да не слагат AUO в телевизорите си! Следващите са CMI и Chilin, дано! :)
Това няма да стане. От 10 години LGDisplay, Sharp , Samsung и CMI водят съдебни спорове, както и федералните съдилища водят дела срещу тях за картелни споразумения в ценообразуването. Нищо чудно ,само след година да се молиш в телевизора ти да е поставена матрица A-MVA5....
http://www.flickr.com/photos/paulliuchen/4685551704/
http://semiaccurate.com/2010/06/09/a...amva-displays/
:) Как да ползваме Netflix извън САЩ
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1309943482
Здравейте!След неравна битка със Самсунг и Техномаркет да върна UE40D6000 заради неравномерната подсветка ми остана опцията да го сменя за UE40D6500 с доплащане.Заслужава ли си и какво мислите по въпроса.За съжаление никой не сподели наблюдения за 6-та D серия за подсветката.Срока ми е до утре вечер и офертата умира....Писна ми...