Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница
Здравейте
Възнамерявам да си взимам телевизор и съм се спрял на този : PANASONIC TX-P42ST30E
http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p42st30e
Това, което искам да попитам е дали е подходящ за игри ( xbox360) и помещението е сравнително осветено през деня ( дали няма плазмата да е непододяща). Ако ми препоръчате пък друг до към 2000 лв също би ми било полезно.
Благодаря.
Не , че не става , но не му е там силата ! Самата LCD технология е по-подходяща за това , но това не е правило и плазмената технология се развива ! Ако наистина е доста светло се ориентирай към LCD ТВ , ако не може да се затъмни по някакъв начин , примерно с щори или перде !
Може да погледнеш и това LG - 42LW5500 !
Цитат:
Първоначално публикувано от schlange
:) Ами аз ако знаех всичко нямаше да пиша тук!
Мерси за съветите, сега ще трябва да ги погледна на живо, само ме притеснява че осветлението вкъщи ще е по различно от това в магазина. Дано не дразни много лъскавия панел.
При гланцовите панели, силно осветено помещение с директни източници -прозорци ,лампи няма как да не се наслагват отражения в тъмните места на панела или въобще в тъмните сцени . Това до голяма степен компрометира идеята за гланцовия филтър , който е сложен точно да задълбочи черното и контраста , но в помещения с обрана светлина . Моделите със "стъкло" отпред , което е дизайнерско решение ,пък са най-зле при директна осветеност. Най-сполучливи са полуматовите панели , които успяват да намалят отраженията при разумен компромис с черното и контраста. Ако помещението ти е доста осветено или не искаш непрекъснато да се съобразяваш с осветеността, трябва да се откажеш от гланцовите панели . Независимо ,че в магазина е светло като в операционна все пак можеш да сравниш отделните типове панели и да направиш избор.
SONY KDL-32EX600, SAMSUNG UE-32D5000, PHILIPS 32PFL7605H/12, PANASONIC TX-L32G20E, PHILIPS 32PFL4606H.Много ще ви бъда благодарен ако кажете по няколко думи за въпросните модели!Най-много ме интересува 4606 много ли е по-зле от другите?И бихте ли ги подредили по ваше мнение!Извинете че ви досаждам,но до няколко дни трябва да купя телевизор и главата ми е пламнала от колебания и съмнения!
Цитат:
Първоначално публикувано от kockopm
......PANASONIC TX-P42ST30E
.......
Това, което искам да попитам е дали е подходящ за игри ( xbox360) и помещението е сравнително осветено през деня ( дали няма плазмата да е непододяща).
Тук внимавай, защото имаш следната комбинация:
1. Панасоник плазма без "добрия" антирефлексен филтър (като при V, G сериите)
2. Панасоник плазма с ниска максимална яркост
3. Осветено помещение (макар че не знам какво имаш предвид под "сравнително осветено")
Цитат:
Първоначално публикувано от goiko
SONY KDL-32EX600, SAMSUNG UE-32D5000, PHILIPS 32PFL7605H/12, PANASONIC TX-L32G20E, PHILIPS 32PFL4606H.Много ще ви бъда благодарен ако кажете по няколко думи за въпросните модели!Най-много ме интересува 4606 много ли е по-зле от другите?И бихте ли ги подредили по ваше мнение!Извинете че ви досаждам,но до няколко дни трябва да купя телевизор и главата ми е пламнала от колебания и съмнения!
goiko
Ето ти ги подредени.
1. SAMSUNG UE-32D5000 и SONY KDL-32EX600 - добър контраст и цветове
2. PANASONIC TX-L32G20E и PHILIPS 32PFL7605H/12 - нещо не ми допаднаха цветовете ,антиотразяващото покритие и контрастът
3. PHILIPS 32PFL4606H - бюджетен модел от начално ниво/изчистен откъм екстри/
1 Прикачен файл(ове)
Аз продължавам да досаждам с въпроси относно TOSHIBA 40XV733G.
Има ли функция за автоматично мащабиране, например при следната картина да отреже черните линии отгоре и отдолу?
Двоумя се между TOSHIBA 40XV733G и PHILIPS 42PFL5405H.
Не съм убеден, че ще ти допадне това автоматично мащабиране.
Например при Филипс сработва бързо и навременно, но направо може да ти завие свят на моменти /примерно при рекламите/ от това непрестанно сменяване на мащаба.
При други марки пък се бави с превключването и седиш и чакаш да ти се покажат субтитрите например, а филма върви.
Ползвай си ръчно превключване.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Моделите на Шарп са от миналата година ,като основната разлика между 924 и 824 е 3Д-то в първият.
Нещо се обърка. Модели на Шарп с 3D са 925 и 830 , 924 е като 925 , но без 3D-то
Цитат:
Първоначално публикувано от mitko414
Аз продължавам да досаждам с въпроси относно TOSHIBA 40XV733G.
Има ли функция за автоматично мащабиране, например при следната картина да отреже черните линии отгоре и отдолу?
Двоумя се между TOSHIBA 40XV733G и PHILIPS 42PFL5405H.
За имане -има ,но най-добре /и по-бързо и без постоянни смени/ е ръчно да си ги превключваш -това е едно от малкото ергономични достойнства на дист. у-е на въпросната Тошиба-има си изнесен бутон за формата /за разлика от Самсунг и ЛГ ,при които за да смениш формата трябва да минеш през няколко менюта :081: /-избираш или "кино" или "субтитри". Не знам ,какво толкова и се чудиш ,аз го купих при цена 1200лв /и си доплатих 5г гаранция/ и бях /и още съм/ абсолютно доволен от съотношението цена/качество ,а какво остава сега ,когато е 850лв - абсолютно без конкуренция за мен. :Drinks:
Здравейте!Много неща изчетох,но все още се колебая на какъв модел да се спра ... Искам 40-42 инча LED до около 1200-1300 лв!Ще го гледам от около 2,5м и ще се гледа предимно спорт и филмчеа на HD! Днес гледах в Техно МАркет LG 42LE 5500 за 1299 лв и се чудя дали ще е добър избор? Общо взето това е бюджета и ми се иска да избера най-доброто съотношение между цена и качество! ... Предварително благодаря за мненията и съветите ви :)
Модела е добър ,но аз лично бих предпочел този http://www.technomarket.bg/products/09072750/lg-42ld750 ,а и ще останат пари я за почерпка ,я за читав мултимедиен плеър ... :) :Drinks:
След голямото четене на темата (благодарности към авторите) имам следният въпрос: Има ли истински LED TV, без проблеми с осветлението (марки, модели)?
Искам да купя "добър" телевизор като "екстрите" ги оценявам с + и -. Подходящият размер е 40 - 42", ще се гледа в светла стая, но без пряка слънчева светлина. Задължително ще е някакъв LED. Ще се гледат филми от компютър (80%), филми от недобра кабелна (15%), спорт, игри, новини (5%). Озвучаването ще е през уредба. Ценови порядък, до около 1500лв. Имам достъп до по-ниски цени (100-тина лв) на някои модели Philips, Sony и LG. Гледам из Европа-та, Sharp имат доста по-ниски цени. На "хартия" параметрите им изглеждат добре, дано актуализират цените по-скоро.
Показателите с повече + са ми по-важни.
Резолюция 1920х...+++++
Софт/хард за обработка на цветовете...+++++
USB...+++++
Ъгъл на виждане...++++
Скорост (лаг)...++++
100Hz или повече...++++ Горещо предпочитам да го има, щом може да се изключва
DVB...++
Достъп до Интернет...+
Цифров изход...+
3Д...- Нито сега, нито занапред ще използвам
Може нещо да пропускам във вжните характеристики, но ще допълня ако се сетя.
Има голям избор на марки и модели до 1500лв , който отговарят на твоите изисквания !
http://technomarket.bg/products/09107602/lg-42lv375s
http://technomarket.bg/products/0910...ung-ue-40d5500 - малко е над твоя бюджет !
http://technomarket.bg/products/0907...shiba-40xv733g - ако има в наличност !
Сигурно има и други подходящи за такива пари , но аз бих погледнал тези като за начало !
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Тук внимавай, защото имаш следната комбинация:
1. Панасоник плазма без "добрия" антирефлексен филтър (като при V, G сериите)
2. Панасоник плазма с ниска максимална яркост
3. Осветено помещение (макар че не знам какво имаш предвид под "сравнително осветено")
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Може да погледнеш и това LG - 42LW5500 !
Благодаря ви за отговорите. Значи стаята е с източно изложение и почти цялата стена е прозорец. Има вертикални щори, които обаче са светли и не затъмняват особено помещението та това визирам като сравнително осветено. 3D то като технология засега нямам намерение да го ползвам. Други благини - плеяри, рекодери и скайпо-ве също :) .
Допадна ми ето това : PANASONIC TX-P42G30E
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P42G30E
А и е под бюджета, който сме определили. LG-то го гледах и ми хареса. Иска ми се да си взема по-качествен телевизор без 3D, отколкото по-слаб но с 3D. Това обаче си е желание, а не задължително право. Отворен съм за предложения.
Благодаря