Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jikata
Христослав, според теб кой лед тв 40-42" в ценови клас около 1000лв е най-добрия избор?
В този ценови диапазон няма голям избор
SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40EH5000
Спечели от Цифровизацията :: Technomarket Bulgaria
Цитат:
Zerotolerance
Невинаги 100 Hz означава хубава картина и за мен това не е определящо при избора на телевизор .
Така е защото има няколко типа 100 Hz, а често при 100Hz се вмъкват артефакти в картината /които ги няма в оригиналният материал/.
Да обясня - LCD видеопанелът се състои от
- корпус
- контролери
- отражатели
- дифузъори
- LED подсветка
- LCD матрица
Реално панелите са 50 Hz или 100 Hz.
100Hz-овият има контролери работещи на 100Hz
От тук вече следват типовете
50 Hz - стандартен
суб 100 Hz - стандартен 50 Hz + генериран междинен кадър
суб 100 Hz - стандартен 50 Hz + сканираща подсветка
100 Hz - реални /контролери работещи на 100 Hz/
200 Hz - стандартен 100 Hz + генериран междинен кадър
200 Hz - стандартен 100 Hz + сканираща подсветка
От там нагоре 400-600-800-1200Hz - това са комбинации от 100 Hz панел със сканираща подсветка и различен брой вмъкнати междинни генерирани кадри
В началото на 20 век няколко мениджъри, режисъори и оператори се събрали в едно Калифорнииско студио и решили да снимат със скорост от 24 кадъра в секунда. Сметнали че така имат достатъчно плавна картина и оптимална скорост, като се ръководели от разходите за кинолентата. Колкото по-малко кадри толкова по-малко лента. По онова време целулозната кинолента била доста скъпа и за един филм отивали километри такава. Не забравяйте, че за дадена сцена се правят по няколко дублажа докато един от тях се хареса на режисъора.
Реалноста показва, че са сгрешили - 24 кадъра не са достатъчни за плавна картина. Някои от вас са забелязали мигането на 50Hz-овият кинескопен телевизор сравнен със 100Hz-ов такъв.
Стандарта за телевизионно снимане е 25 кадъра в секунда, а ел. мрежата ни е 50Hz и поради тази причина стандартните телевизори работят на 50 кадъра н секунда.
Тук имаме разминаване на броя кадри и за да се оправи проблема, всеки телевизионен кадър се повтаря веднъж
Стандартно заснети - 1,2,3,4,......25
На телевизора всеки кадър се удвоява - 1,1R, 2,2R, 3,3R, 4,4R.......25,25R и така получаваме 50 кадъра в секунда
При това повторение имаме едно леко насичане на картината - тоест не е плавна/не е като в реалността/. При 100Hz за да се оправи това, процесорът на телевизора на базата на два съседни кадъра генерира един нов междинен - картината на който е базирана на движението на обектите в двата съседни кадъра.
Всички са забелязвали театралният ефект при пускането на тази функция /като аматъорско видео/- причината е че всички са свикнали с повторението на кадри и плавната картина е нещо ново непривично за вас.
За да избегне ефектта на насечената картина, режисъорът на филма Хобит, го е заснел със скорост 48 кадъра в секунда.:rolleyes:
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
hristoslav2
Явно натам ще се насочвам..има си и плюсове - няма да се колебая много при избора:)
Има ли някаква разлика в качеството на картината между двата? 3D-то няма голямо значение за мен.
Ще се гледа цифрова тв-я на NET1, филми от usb и от компютър през hdmi.
А този как стои сравнен с горните? Без да взимаме предвид смарт функциите, само като качество на картината.
ТВ LED LCD Samsung UE40ES5500 - Търговска верига "Зора"
Цитат:
Jikata
Явно натам ще се насочвам..има си и плюсове - няма да се колебая много при избора:)
Има ли някаква разлика в качеството на картината между двата? 3D-то няма голямо значение за мен.
Ще се гледа цифрова тв-я на NET1, филми от usb и от компютър през hdmi.
А този как стои сравнен с горните? Без да взимаме предвид смарт функциите, само като качество на картината.
ТВ LED LCD Samsung UE40ES5500 - Търговска верига "Зора"
Не съм ги сравнявал. Нито имам време, още по-малко пък ще ми позволят да го направя в магазина. Теоретично първият би трябвало да е с по-добра картина. За другият - разликата е само в типа подсветка и екстрите.
Цитат:
hristoslav2
Не съм ги сравнявал. Нито имам време, още по-малко пък ще ми позволят да го направя в магазина. Теоретично първият би трябвало да е с по-добра картина. За другият - разликата е само в типа подсветка и екстрите.
Благодаря. Ще ходя пак да ги гледам и да избирам.
Цитат:
kiek
Силно изравнени модели - равностойни. Лично аз бих избирал измежду вторият и третият.
Една забележка - от трите вторият има най-добрият вграден плейър.
Hristoslav2, благодаря за бързия отговор. Ще ги поразгледам още малко в магазина и ще се реша, преди да са изтекли примоциите...
Какви ще са съществените разлики на новите модели със миналогодишните и дали си заслужава чакането и по-високата цена за новия модел?
Цитат:
shadowman
Какви ще са съществените разлики на новите модели със миналогодишните и дали си заслужава чакането и по-високата цена за новия модел?
Козметични + нови маркетингови названия:) По принцип се качва една серия нагоре. И във флагманската серия слагат нещо ново:rolleyes:
Здравейте.
Имам много сложна трилема (мда, три- , а не ди- лема). Много ви моля ако можете да ми дадете съвет, защото явно сте доста по-навътре в нещата от мен. Искам да си взема добър ТВ и разполагам с бюджет около 1500 лв. (+ - някой лев).
Много исках Сони (може би от сантимент към стария тринитрон, който още работи без грешка), но се оказа, че Sony KDL-40HX720 не чете бг субтитри от флашки и плеъри (все още не знам дали е така, но в технополис са категорични). Затова се спрях на други два - SAMSUNG UE-40ES6710 (или 6530 - нямат разлика, освен в цвета, но и в цената-100 лв.) или Panasonic TX-L42ET5EW. Много ми хареса и SAMSUNG UE-32ES6800, въпреки, че е "само" 32 инча.
Може би да уточня за какво основно ще го ползвам. Най-вече за гледане на телевизия, филми (пускани от компа или от друг външен източник) и за игрите на малкия. 3д не ми е основното търсене. Да и то ми е в "списъка", но не е определящо. Разстоянието от което ще гледам е около 2.5-3 м.
В крайна сметка, след близо седмица четене из нета (прочетох ВСИЧКИ статии и ревюта тук, барабар с коментарите) + още сайтове + ходене до 4-5 магазина (по няколко пъти), се спрях на тези 4 модела 2-та самсунга, панасоника и сонито. Разглеждах и един 37 инчов самсунг, но странно защо той бе над 1700 лв., при цена на 40 инча от същия клас 1600 лв.
Та, това са ми мъките "накратко". Дали пък да не скоча на "малкия" 32" самсунг, дето е с двуядрения процесор, а по нататък да събера кинти за един 850 на сони?!? Но малкия самсунг пък няма очила в комплекта, а читавите такива (с блутуут) са поне 80 лв/бр.
Малеееее, терзанията на младия Вертер ряпа да ядат!!!
Какво бихте ме посъветвали?
П. п. Разкаошен сайт, страхотни ревюта. Респект! Особено на христослав2!
MUERTE
Правилно са ти казали консултантите в Технополис - има проблем с четенето на субтитри..Нещо съм объркан...Хем държиш на субтитри през USB, хем ще го ползваш вързан с компа или някакъв друг външен плейър. Второто обезмисля първото ти изискване. Ако все пак толкова държиш на субтитрите си вземи един от другите два/самсунга поддържа повече формати/.
При твоята дистанция на гледане/3м/ си за 46"....тук ти препоръчвам Панасоника заради 2-та инча в повече.
Но....първо си изясни коя 3Д технология предпочиташ - активно или пасивно 3Д.
Мерси христославе.
Виждаш ли колко съм бил прав, като съм написал, че съм гОла вОда! Аз дори не знаех, че има такава възможност-тв да е постоянно свързан с компа (мислех, че това ще пречи на работата им). Смятах, че това се прави само инцидентно, когато искаш да гледаш нещо. Вярно, че така се обезмисля флашката, ама кой да помисли!!! :confused:
След доста четене май клоня повече към активното 3д, защото с новите очила (с блутуут) няма толкова прескачане, както и допускат малко по-широк ъгъл на гледане (или поне така пише из нета). А и качеството е доста по-добро (всъщност двойно).
Въпроса ми беше дали самсунг или панасоник (ако някой от двата тв има превес чисто като характеристики) и дали 32", който е модел 6800 е по-добре от 40", който е 6710.
Предварително мерси пич.
Компа го вързваш към ТВ само когато ползваш Тв като монитор - при плейване на филми. В противен случай когато са постоянно свързани и при работа на компа, телевизора автоматично ще детеква сегнал по HDMI кабела и ще подава картината от компа.
От написаното от теб разбрах, че ще плейваш филми от компа или от външен медия плейър. Именно поради тази причина ти написах, че подръжката на субтитри през USB се обезсмисля /ще ги пускаш от компа/.
По-добре 40" 6710
@MUERTE преди 5 дни ходихме с приятел да му купуваме 46' телевизор. След доста мотане от многото чуденки остана да избираме м/у SAMSUNG 46EH5300 и SAMSUNG 46ES6710. След подробни тестове в името кой е с по-добра картина избрахме 46EH5300. За тия пари е без конкуренция даже и за по-високите класове на събратята му.
Успех!!!
P.S. А ето и професионалистите какво казват за него:
http://www.avforums.com/reviews/Sams...25/Review.html
Цитат:
soon
@
MUERTE преди 5 дни ходихме с приятел да му купуваме 46' телевизор. След доста мотане от многото чуденки остана да избираме м/у SAMSUNG 46EH5300 и SAMSUNG 46ES6710. След подробни тестове в името кой е с по-добра картина избрахме 46EH5300. За тия пари е без конкуренция даже и за по-високите класове на събратята му.
Успех!!!
P.S. А ето и професионалистите какво казват за него:
Samsung UE-46EH5300 46 Inch LED LCD Smart TV Review | AVForums.com - UK Online
46EH5300 3Д ли е?