Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
В четвърти пост на половината теми за отделните марки има пояснение как се проверява за мъртви пиксели. Има и линк с политиката на отделните фирми по въпроса.
Производител | Гаранция | Dead Pixels
.............................................................................................................. |
LG | 2 години | 26": > 4 pixels
32" до 42": > 5 pixels
47"+: > 7 pixels |
Panasonic | 2 години | The definition of a defect pixel is as follows, dead pixel [not lit] lit pixel [always lit] pair defect [adjacent pixels both defect] Defects distance – distance between two defect pixels [5 cms]
With pixel problems the screen is looked at as two zones. Zone B is the 25% of the screen from the top, sides and base inwards. Zone A is in the middle of that zone.
Zone A may have a maximum of 3 single defect red or blue pixels, no lit pixels [pixel is lit always] and no pair defect pixels [adjacent two pixels are both defect]
Zone B may have a maximum of 6 single defect pixels [red, green and blue] no lit pixels, no pair defect pixels. Defects distance for zone B is 5cms.
The screen would therefore need to have equal or more than the accepted level of defect pixels as outlined above to be considered by your dealer/retailer for a warranty replacement option. |
Samsung | 2 години | The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD/LED/PDP & Monitors contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging.
Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date, regardless of dot quantity, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.
Bright Dot Defect occurs when pixels are always lit or "ON". Black Dot Defect occurs when pixels are always dark or "OFF". |
Sharp | 3 години | Case by Case |
Sony | 2 години | >3 |
Toshiba
Information on screen technology and pixel failure tolerance for LCD displays
Samsung /най-долу/
Warranty Information Samsung
За щатите
TV Warranty Comparison
лаптопи
We Uncover the Dead Pixel Policies for Every Major LCD Maker - Tested
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Здравейте, Наближават празниците и жената ме тормози за нов тв. Бюджет 1300-1500 лв макс. Чудех се за:
Самсунг 40es6710; Samsung F6400; Sony KDL-40HX750B
Има ли смисъл от 3Д за тв - вкъщи почти не гледаме тв, но старото е твърде старо. Използваме МСАТ кабел.
Други предложения са добре дошли, но ако може се аргументирайте. Благодаря предварително.
Сома, благодаря за бързия отговор, но ей, нямам нищо против и за по-евтини :). Сонито с какво например е по-добро или лошо от самсунга? Целя се към 40", не че нещо, ама така ми хрумна. И не знам искам ли 3д, дори не знам какво е и как се гледа. На 3д кино не съм стъпвал и няма да стъпя.
Ми що не погледнеш : TOSHIBA 40RL938 и TOSHIBA 40TL938 евтини са и тук много са коментирани.
Какво толкова, телевизора е за информиране - няма да си лягаш с него.:)5-600$ според мен са
достатъчни за телевизор.
Здравейте, още един бърз въпрос. Навсякъде пише, че вградените смарт функции на тв-ра са по-слаби и от най слабия външен плейър. Бихте ли ми препоръчали комбинация от тв / 40' / + плеър с функции за интернет към него и може също аудио уредба. Моля споделете какво мислите и имате.
я вземи изясни какви точно функции ще ползваш?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Marinefox Ml
Здравейте, още един бърз въпрос. Навсякъде пише, че вградените смарт функции на тв-ра са по-слаби и от най слабия външен плейър. Бихте ли ми препоръчали комбинация от тв / 40' / + плеър с функции за интернет към него и може също аудио уредба. Моля споделете какво мислите и имате.
От какво разстояние ще го гледаш, защото може да ти хрумне и за по-голям?:rolleyes:
Относно плеърите, закачаш с един HDMI кабел компа и имаш всичко каквото ти трябва. За аудиото, ресивър + колони. Като марка за ресивър бих ти препоръчал Ямаха и ниските им класове стават. За колони трябва да отделиш повечко бюджет, а и да ги прослушаш на място.
Цитат:
pilot
От какво разстояние ще го гледаш, защото може да ти хрумне и за по-голям?:rolleyes:
Относно плеърите, закачаш с един HDMI кабел компа и имаш всичко каквото ти трябва. За аудиото, ресивър + колони. Като марка за ресивър бих ти препоръчал Ямаха и ниските им класове стават. За колони трябва да отделиш повечко бюджет, а и да ги прослушаш на място.
Еми приблизително от 3 м примерно. Честно казано от 100 г. гледам на един 21", така че 40" ще трябва да са достатъчни. Интересува ме качество на картината, а не смарт екстрите. За компа не знам - ще трябва да си вземам видео карта защото нямам HDMI изход...
Цитат:
Marinefox Ml
Еми приблизително от 3 м примерно. Честно казано от 100 г. гледам на един 21", така че 40" ще трябва да са достатъчни. Интересува ме качество на картината, а не смарт екстрите. За компа не знам - ще трябва да си вземам видео карта защото нямам HDMI изход...
Сони HX750 е вариант за прилична картина. Обаче според мен си за 46-ца. Може да изчакаш празниците, за някое промо...
Здравейте, някой ползвал ли е нещо такова:HD900B - Products - HiMedia
или алтернатива на плейъра...
Здравейте, този Шарп е на промоция в момента, как ви се струва цена/качество:
Интермаркет - Интерсервиз Узунови АД - вашият онлайн магазин за уреди за вграждане, вграждане уреди, бяла техника, аспиратори за вграждане, абсорбатори , фурни за вграждане, печки, плотове за вграждане, котлони за вграждане, аспиратор,хладилник за вг
Примерно сравнен със Самсунг 40ES6710 ili Sony HX750
Цитат:
Marinefox Ml
Здравейте, този Шарп е на промоция в момента, как ви се струва цена/качество:
Интермаркет - Интерсервиз Узунови АД - вашият онлайн магазин за уреди за вграждане, вграждане уреди, бяла техника, аспиратори за вграждане, абсорбатори , фурни за вграждане, печки, плотове за вграждане, котлони за вграждане, аспиратор,хладилник за вг
Примерно сравнен със Самсунг 40ES6710 ili Sony HX750
Като изключим, че е 2 годишен модел и изисква обстойна настройка за по-точни цветове е добър. Примерно в сравнение с горните модели в бързите сцени е една идея по-добър; контраста е на едно ниво, цветове - близки, този Шарп изисква по сериозна настройка; равномерността на подсветката е по-добра; ъгли на виждане - средно ниво и на трите. Шарп са с 3 години стандартна гаранция.
Виж го на място!