Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By pilot

Избор на 32" LED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Избор на 32" LED телевизор

Здравейте. Искам да си вземa телевизор и затова искам помощ от вас по-разбиращите. Имам няколко основни изисквания към LED телевизора.
    1. Да е 32 инча.
    2. да е на цена 700-800лв. максимум 850лв.
    3. Резолюцията да е 1920х1080( защото мисля че ще е осезаемо по-добре от 1366х768)
    4. Да дава много добра картина, това е основното качество което всеки цели със своя телевизор.
    Няма да е 3д, не държа да има интернет, скайп и други подобни неща.
    Ето и някой предложения.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L32E5E
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L32EM5E
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-32EH5000
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-32EH5300
    TOSHIBA 32RL933G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SHARP 32LE510 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SAMSUNG UE-32EH5450 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SAMSUNG UE-32EH6030 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria този е 3д но се вписва в критериите
    SONY KDL-32EX340BAEP :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria този не е 1080п но пък може да е добър, трябва да го видя на живо.
    Чувал съм да не си вземам LG( да не се обиди някой), а за Филипс нищо не знам затова не съм дал техни аналози, но и тях не съм ги зачеркнал, въпреки че 17 инчовия ми монитор е филипс.
    Та надявам се да ме ориентирате, знам че има много важни неща като скорост на опресняване, какъв е панела и т.н.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Избор на 32" LED телевизор

От изброените от теб телевизори аз бих ги подредил така :

1.http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L32E5E

2.SAMSUNG UE-32EH5450 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Върху другите модели нямам наблюдения , Panasonica e IPS LED Panel .

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Защо си се спрял на 32"- бюджет, липса на място, мислиш, че е достатъчен като размер?
    Според мен по-добро предложение за 32" от Панасоник няма. Просто няма лотария на матрицата, както при другите марки.

П.С. Тоя Panasinic EM5 май, че с VA панел на китайски производител, така че отпада!
    Този пост е редактиран от pilot; 31-01-13 в 22:15.

5. Тук е от
    Jan 2013

Спрял съм се на 32" заради всички причини които си изброил по малко. Това ще ми е първия LCD телевизор и като ми умалее ще го прехвърля в другата стая на мястото на 21 инчовия CRT Sharp. Повечето време ще се гледа от близо и то с предлаганото качеството на каналите, така че като гледам калкулаторите за това какъв трябва да е размера според разстоянието се ядва. Щом сте на мнение че този панасоник най-много си заслужава ще му обърна внимание. Но се чудя след като тези модели вече са на по година дали да не изчакам месец и половина за новите 32 инчови телевизори. Ако сега го купя след месец да не ме е яд. Мога ли да разбера какво ни очаква като модели, вие повече четете чуждестранни форуми и сайтове?

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Всички производители се ориентират вече към големите диагонали, да не кажа много големи А и дори да ги произвеждат слагат най-калпавите матрици, освен Панасоник. Като гледам и те ще ги з...т, лека-полека. За 2013г, 32" им модели са серия XM6 и B6, най-ниските серии с HD резолюция и сигурно китайска VA матрица, като съдя по EM5. А и по принцип в началото, цените са по-високи. Tака че, вземай Е5 с IPS матрица, докато го има.

П.С. Скоро и 40"/42" ще са пътник.
    Този пост е редактиран от pilot; 01-02-13 в 19:00.
    Zerotolerance одобрява това.

7. Тук е от
    Jan 2013

Вчера го взех този L32E5E. Бяха го сложили между два по-хубави телевизора един самсунг и едно сони които бяха на цена около 1200лв. Имаше едно клипче с болиди от формула 1 на което натискат спирачки и надписа на гумата не се чететеше така както на самсунга, но си викам за 800лв. толкова получавам и го взех. Пуснах го в нас, но сигнала на кабелната ми е явно доста калпав, даже е аналогов и затова започнах да пускам разни филмчета от компа и клипове от youtube за да му видя възможносите ама нещо не можах да се накефя. Един приятел където има самсунг за около 2 бона и на него не му хареса. Вика няма цвят. Тази вечер трябваше да сменя кабела (hdmi към dvi) на компа с друг такъв и с новия в краищата на телевизора има по един пръст разстояние където няма картина. И с wallpaper-a е така и с филмите е така. Върнах стария кабел, но пак беше същото. Започнах да гледам филм и забелязах нещо дразнещо, тъмните сцени стават още по тъмни, яркоста се намаля, изключих еко режима, но пак продължава да прави така. Също така когато кабела за кабелната ми е включен в телевизора, а телевизора и компа са свързани с кабел, монитора ми започва да трепти като crt все едно е с малко херци. Като махна dvi от видеокартата или кабелната от телевизора се оправя и нетрепти. Меко казано не съм очарован. Дано да се окажат проблеми с които мога да се справя.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2012

Предлагам ти да прочетеш подробно тази тема. Всичко предполагам, че е до калибриране и настройка !

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

1.За 800лв. едва ли има по-добър вариант.
    2.Това с размазването на надписите се дължи на реалните херци. В случая имаш 50Хц, а Самсунга който си гледал сигурно е бил 100 или 200Хц реално. На 32" не е болка за умиране липсата на реални 100Хц, които са важни за спорт, но не и за филми, понеже водят до други нежелани "ефекти".
    3. Сложи го на режим "Кино" и си изключи "Динамичния контраст".
    4. Виж си настройките на видеокартата.
    5. На твоят приятел, Самсунга за 2 бона сигурно е със матрица производство на Самсунг, което означава повече контраст, което води до усещане за плътна и детайлна картина сапрямо IPS матрицата. Но за цветовете е по-скоро обратното. Ъгълът на виждане, при IPS също е по-добър в сравнение с всички VA матрици.

Аз лично съм привърженик на VA матриците, но производство единствено на Шарп и Самсунг, които не се поставят вече в 32" модели. Затова според мен, IPS е по-добър вариант от VA матриците на други производители.

11. Тук е от
    Jan 2013

Само това му е проблема, че ту става светъл екрана ту потъмнява. Каквито и настройки да правя е все същото. Нямам идеи вече. Има ли някои с такъв телевизор да сподели как е при него?

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Изключи си динамичния контраст! Ако е включен светлинен сензор също.

13. Тук е от
    Jan 2013

Отделна опция динамичен контраст нямам. Имам режим на гледане: динамичен, нормален, кино, реал.кино настр., игра. Този сензор съм го изключил. Някой от форума да има с такъв телевизор?

14.  

15. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

А икономичният режим изключи ли го? Настройки - Други настройки - Икономичен режим - Изкл.
    При мен това беше проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на телевизор 40" или 42" - бюджет 750лв.
    От tesiv във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 02-10-14, 00:13
  2. Помощ за избор на "LCD/LED" телевизор - "40-46" инча
    От Jimbata във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 28-01-12, 20:16
  3. Последни съвети за избор на телевизор 40"-46"
    От PooLoVe във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 02-10-10, 20:42
  4. Отговори: 8
    Последно: 29-01-08, 13:41
  5. Избор на телевизор с "намален обем"???
    От yasoo във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 04-11-07, 12:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе