Съвет за Покупка на ТВ Plasma or LED Edge
Привет насочил съм се да си купя нов телевизор, като предварително искам да кажа че до сега не съм имал "плазма никога".
Колебая се главно между 3 ТВ'та като от своя страна може и да ми препоручате за не повече от някъде 2200.
1. Plasma SAMSUNG PS-60E530 - Цена: 1,899.00 лв
http://images.samsung.com/is/image/s...t?$L2-Gallery$
2. Plasma LG 60PA5500 - Цена: 1,699.00 лв
http://www.lg.com/us/images/tvs/60pa...y/medium01.jpg
3.Led Edge TOSHIBA 55WL863G - Цена: 2,099.00 лв
http://tehnomaster.com/gallery/Image...863G-large.jpg
Друго важно уточнение е че главно искам по-голям контраст и "истинско ЧЕРНО", защото ТВ'то главно ще се ползва за гледане на Филми и SD спортни канали и понякога PC Gaiming. Четох добри отзиви и за 3'те но честно не мога да се спра на нито един от тях. :/
Отговор: Съвет за Покупка на ТВ Plasma or LED Edge
Не ми е оферта защото едвам може да се намери Panasonic ST50, който освен че е по скъп от парите които търся е и 50" а предпочитам по-голям размер определено.
и аз съм на мнение, че човек трябва да вземе максималния диагонал, но като притежател на плазма панасоник, и сравнявал я на хартия и на живо с плазми от други марки, определено при следващия си телевизор, ако се изправя пред твоята дилема, бих предпочел 5" по-малко, но по-добра картина и по-малка опасност от прогаряне и ghost ефекти....
преди няколко дена бях в маркет-а да се възползвам от намалението и да си взема ново фото, а вчера бях в полис-а да си купя нов бойлер, та междувременно зяпах и по тв-тата.... ще ме извиняват всички lcd-фенове, но крещящо-искрящото бяло ме дразни зверски, ако ще на телевизор за 5 бона да е... и каквато и марка да е... и на каквито и настройки да е... :)
От какво разстояние ще се гледа телевизора?
Ти търсиш модел с 55+ размер, истинско черно и висок контраст за 2200 лв. Прецени кои две от трите са ти по-важни защото иначе нямаш нямаш шанс.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
и аз съм на мнение, че човек трябва да вземе максималния диагонал, но като притежател на плазма панасоник, и сравнявал я на хартия и на живо с плазми от други марки, определено при следващия си телевизор, ако се изправя пред твоята дилема, бих предпочел 5" по-малко, но по-добра картина и по-малка опасност от прогаряне и ghost ефекти....
преди няколко дена бях в маркет-а да се възползвам от намалението и да си взема ново фото, а вчера бях в полис-а да си купя нов бойлер, та междувременно зяпах и по тв-тата.... ще ме извиняват всички lcd-фенове, но крещящо-искрящото бяло ме дразни зверски, ако ще на телевизор за 5 бона да е... и каквато и марка да е... и на каквито и настройки да е... :)
То всичко си е до настройки...
Ще гледам от около 3м. и се чудя вече между един доста хвален в AVForum - Panasonic TX-L50E6B Test Results, 55" TOSHIBA 55WL863G и LG 60PA5500 защото си е 60". :) Еми нз. как бих го категоризирал но и размера, черното, контраста са най-важните фактори и се чудя цена качество да взема най-голямото. :)
Колега, приготви се да гледаш предимно HD на такъв размер...;-)
Според мен 60 инча ще е изхвърляне за 3м. освен ако не се ползва предимно за филми. Освен това за този бюджет 60 ще е силно компромисен като картина.
За 50-инчов вариант виж Panasonic 50ST60.
Цитат:
lazarus18
Според мен 60 инча ще е изхвърляне за 3м. освен ако не се ползва предимно за филми.
+1
аз поради тази причина намирам моя 50" за абсолютен минимум от същите 2.70-3.00 - гледам само филми на него и не ме интересува как обработва SD сигнала... но който каже, че съществува телевизор 50"+, който показва свястно SD сигнал, значи е зле със зрението :)
То и 40" няма, който да показва свястно отживелицата СД, особено българските бози.
Аз ти препоръчвам да си вземеш плазма Самсунг, най-добро съотношение между цена и качество, според мен.
Цитат:
snoopy_dog
Аз ти препоръчвам да си вземеш плазма Самсунг, най-добро съотношение между цена и качество, според мен.
ще си позволя да не се съглася ;)
плазма купуват ценителите на хубавата картина, а там безспорен първенец е панасоник, така че дилемата трябва да бъде между различни размери панасоник, а не между еднакви размери от някоя друга марка
Цитат:
snoopy_dog
snoopy_dog, досега не съм видял едно твое мнение, в което да не препоръчваш Самсунг, за каквото и да попитат хората.
Разбирам, че работиш в Самсунг, но стига с тези пристрастни мнения, тук хората питат за съвет, не търсят реклама.