поне 50" ...вземи SONY W 829 -1640 lv ( 800 Hz, AMVA, active 3D ) - дизайна уникален!
Internet / браузър
PVR (запис на HDD)
VOD - възможност за наемане на филми
Music Service
3D
Възможност за изтегляне на приложения
Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)
Touchscreen
Други
Не знам / не мога да отговоря
поне 50" ...вземи SONY W 829 -1640 lv ( 800 Hz, AMVA, active 3D ) - дизайна уникален!
Верно 600лв разлика за 2 инча не си струва м/у ас640 и в829, и аз бих избрал панасоника. А моделите са близки.
Това бяха и мойте колебания...картината практически е еднаква, демек страхотна, ама пише, че SONY са по зле от към смарт функции, 3Д картината също била по-зле в сравнение с Panasonic,
но пък обработката на некачествение сигнали била по-добра...Разликата в цената и 5 годишната гаранция в полза на Panasonic e без коментар!
Единствено за цветовете и контраста съм се убедил лично, останалото обобщавам от многото информация, почерпена от този форум....
5те години гаранция за телевизори вече ги няма, сега са перални и хладилници.
Sony - описания модел и Samsung 6400 се справят много по-добре с обработката на SD и с движенията от Панасоника (което е жалко -аз почти се бях навил на 640 55 инча),а това при близо 80% SD сигнал и ако гледаш мачове е от особенно значение
Според мен особенни икономии за телевизор точно не са особенно разумни-ще те нерви всеки път като го погледнеш...
И как разбра? И при мен сечеше, но преинсталирах последния софтуеър и сега дори тенис, голф, футбол гледам на IFC - "min" иначе при филмите "плува" образа...демек не сменям
ако още не си купил, побързай, миналогодишните бройки изчезват!
Лично мнение - в режим "магазин" предоплагам настройват телевизорите, SAMSUNG ги различавам отдалеч - по-студена, твърда и режеща очите картина няма...не мога да си го обясня, бая трябва да се калибрира...SONY, Panasonic, Philips - пускаш и гледаш - разкош
Този пост е редактиран от Plamen Chonkov; 23-01-15 в 18:07.
Ами тествах ги и трите преди 3 дни с флашка с тестове - за този проблем докладват от почти година...
Не ми се вярва да е само софтуерен ,но дано да е така-важното е на теб да ти харесва
Този пост е редактиран от maina; 23-01-15 в 18:17.
HDTV review:
"Panasonic да притежава VA LCD панел, на AS640 всъщност може да превъзхождат повишаващите модели като AS740 и AS802 серия (както IPS) от гледна точка на качеството на картината.
- - - - - - - - - -
Помисли:
1. Някой тук да се е оплакал от този"проблем"?
2. Картината на Samsung-a е с ужасно нереални цветове и режещ до болка контраст. Дори и да е по-плавна, първото ще те дразни повече,от колкото ще те кефи второто.
3. Проблема с "50 hz" бъг е не от година, а от поне 2-3 години, пише за него и при плазмите на Panasonic. Аз не виждам нищо, явно зависи от стандарта на подавания сигнал.
HDTV Polska:
От гледна точка на мащаба на SD сигнал, тестван телевизора работи много добре. Представител ниво, преработка ниска резолюция на сигнала е подобно на това, което прави Samsung, и затова мисля, че най-доброто нещо, което може да се направи с по-слаб сигнал. Така че, ако някой иска да се оплакват от качеството на изображението на AS640 е единствено вино подател Deinterlacing работи точно средната ефективност, така че от време на време може да забележите назъбени ръбове или моаре.
Този пост е редактиран от Plamen Chonkov; 24-01-15 в 02:30.
Благодаря за приветствието!
Бях се спрял на това Сони:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...-42W829-3D-LED
Вчера бях в Технополис да го огледам по-подробно, и бях готов да го взема, но консултантът им каза, че не може да се свързва с почти никакви периферни устройства. От всичките които съм изредил по-горе, препоръча този Самсунг (нямал никакви проблеми с нищо и въобще бил перфектен според него):
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40H6670-3D-LED
Но "иноксовата" лайсна монтирана под рамката на дисплея, сякаш е дялана с теслата. Въобще не ми хареса как изглежда, а и инокса нещо не ми се вързва на обстановката (черничко ще върви повече, но май вече са рядкост). Какво ви е мнението за някое от тези LG-та:
LG 42LA660S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 42LA691S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Дали имат същия проблем като LB серията, описан в тази тема:
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%D0%B8-13.html
А и да го слушам ли въобще този консултант, от предишния ми опит с негови колеги в Технополис и Техномаркет, не съм особено очарован от познанията им.
Поздрави
Вярно за една лайсна ще вземеш лъжъ и ще си абониран за ,,оная" тема?Вземай сонито връзвай му лапайтопа и си свиркай.
rumenlav@
Как не може да се свързва с почти никаква периферия? Съгурно е имал в предвид, че Самсунга се справя по-добре със смарт функциите
Ако търсиш VA матрица, H6670 e добър модел
Аз пък не мисля ,че нещо само щото е произведено от мега-гига-хипер яка фирма , то трябва и туй нЯщо да е върхЪ на г.зЪ .
Специално в размер 40/42" пък моделите на Сони биха били (за мен) 4/5/6-ти вариант .
Благодаря на всички за съветите. Взех един Panasonic 48AS640E. Малко ме е яд, че изтървах за малко промоцията с пет годишната гаранция. От вчера му се наслаждавам и съм доволен засега. Направих едни настройки взети от тук www.avforums.com но имам проблем. Не мога да активирам 1080p Pixel Direct. В менюто ми го дава сиво на цвят без възможност за включване. Ако преди това трябва някъде другаде да разцъкам из менюто за да го отключа, моля споделете.