Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Здравейте и от мен. Ограничих избора за нов телевизор със следните два модела:
1. СОНИ KDL 42W805 3D
2 ПАНАСОНИК TX-L42FT60 3D
Ще се гледа глвно цифрова кабелна тв с СА модул и филми от компютър ,най-вече с DLNA.
Ко от двата телевизора е по-добър (има в предвид картина (SD и HD програми) и връзка с ДЛНА-дали тръгват филмите без проблем със субтитри)
Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Здравейте,
Някой може ли да каже нещо за PANASONIC TX-L50BL6E?
Не можах да намеря ревюта или повече информация или мнения...
Явно е най-базов модел, но си търся телевизор с добра картина и не държа на СМАРТ и 3Д екстри.
Малко по-евтините ми алтернативи са Samsung 46F5000 и Sony 46R470 - разликата е съответно 300 и 170 лв.
Какво ще ме посъветвате?
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
DNLA сървър на PS3 ползвам на Panasonic без проблем със субовете . Значи и при Sony няма да има проблем. Panasonic е по-висок клас от двата модела
Цитат:
Първоначално публикувано от
ceco7
Panasonic е по-висок клас от двата модела
По кое съдиш, че е по-висок клас?
https://www.facebook.com/photo.php?v=565181673576624
не можах да го вкарам тук като видео, но това е филмче от ФБук за телевизор Тошиба, купен за около 600 лв. и "върнат" на ТМ
героите не са измислени
Цитат:
hristoslav2
Първото е абсурдно...и обясни за второто "професионалният опит" :rolleyes:
Всички панасоници, които са ми попадали са с панели на LG. Няма нищо лошо в това , обаче се слагат каквито панели навярно се намират в момента в склада им и за да паснат платките на гърба на панелите са приспособени с разни извити ламаринки и телчета. Все едно мейн бордовете и захранващите блокове не са правени за точния панел. В някои случаи се ползва и междинна платка - преди ТКОН-а. Аз не бих си взел така скалъпен телевизор. Сякаш съм си събрал телевизорче в сервиза от ненужни платки, което разбира се съм правил като малък , но предпочитам да си купя нещо по-изпипано , където всяко нещо е правено за там си и си седи на мястото.
По втория въпрос - това работя откакто се помня :) , имам поглед върху всички нови модели , затова съветвам за ЛГ и Самсунг , които са на равнище и са по-напред от другите марки както в ниските , така и във високите класове.
Цитат:
dimon
Всички панасоници, които са ми попадали са с панели на LG. Няма нищо лошо в това , обаче се слагат каквито панели навярно се намират в момента в склада им и за да паснат платките на гърба на панелите са приспособени с разни извити ламаринки и телчета. Все едно мейн бордовете и захранващите блокове не са правени за точния панел. В някои случаи се ползва и междинна платка - преди ТКОН-а. Аз не бих си взел така скалъпен телевизор. Сякаш съм си събрал телевизорче в сервиза от ненужни платки, което разбира се съм правил като малък , но предпочитам да си купя нещо по-изпипано , където всяко нещо е правено за там си и си седи на мястото.
По втория въпрос - това работя откакто се помня :) , имам поглед върху всички нови модели , затова съветвам за ЛГ и Самсунг , които са на равнище и са по-напред от другите марки както в ниските , така и във високите класове.
Междинна платка между Мейн-борда и Т-кона ?? Заради използваният брой LVDS портове? Абсурдно е.
Дай списък с модели където си видял описаното от теб и качи снимки на шасито. Иначе написаното си остава само думи.
По твоята логика, щом се постави видеопанел от друг производител, то телевизорът вече не е от изписаната върху него марка...
Здравейте предстои ми избор на телевизор, общо взето съм се насочил към 55f6500, но видях, че в Технополис се предлага модел от миналата година 55ES6800, който може и да е мостра, но ако си работи както трябва това не ме притеснява.Предвид че цената на втория е по ниска, заслужава ли си да го купя него и ако може някой да ми каже по какво се различават, защото аз доколкото видях по-стария има някаква функция local diming в повече.Мерси предварително за помоща.
Цитат:
hristoslav2
Дай списък с модели където си видял описаното от теб и качи снимки на шасито. Иначе написаното си остава само думи.
Не си водя статистика и не ме интересува, но последния "пресен" от посочените модели е TX-L42ET5E - панел ЛГ приспособен за платки на панасоник по описания по-горен начин. Правен към края на ноември т.г.- естествено за панел.:rolleyes:
Панасоник 42Х60Е е за предпочитане .
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...P42X60E-PLASMA
Ако избора е между 43F4500 и 42PN450B, бих избрал Самсунга .
Цитат:
Pecataaaa
Здравейте предстои ми избор на телевизор, общо взето съм се насочил към 55f6500, но видях, че в Технополис се предлага модел от миналата година 55ES6800, който може и да е мостра, но ако си работи както трябва това не ме притеснява.Предвид че цената на втория е по ниска, заслужава ли си да го купя него и ако може някой да ми каже по какво се различават, защото аз доколкото видях по-стария има някаква функция local diming в повече.Мерси предварително за помоща.
Доста трудно стана сравнението - с манипулиране на адресите. Няма ги в сайта на една страница...
Телевизори | SAMSUNG
Цитат:
dimon
Не си водя статистика и не ме интересува, но последния "пресен" от посочените модели е TX-L42ET5E - панел ЛГ приспособен за платки на панасоник по описания по-горен начин. Правен към края на ноември т.г.- естествено за панел.
https://forum.setcombg.com/images/smilies/rolleyes.gif
Явно не разбираш - това което си видял, не означава че така е излязъл от завода. Няма гаранция, че не е минал през някой сервиз. Модела е от 2012 година и вероятно някой самоук техник е сменял видеопанела...
Благодаря за сравнението между двата модела, прочетох и доста предищни страници за информация,, но така и не разбрах дали es6800 дали е с дуядрен процесор, май по скоро не.
Хей Христославе ! ... Много по-добре от теб знам кое е заводско и кое не е . Телевизорът който споменах е отварян за пръв път от мен. В гаранция , за смяна на панел . Гаранция за минаване през сервиз има понеже всичко се документира докато е в гаранция. Моделът наистина е 2012 , но дойде за смяна на панл през 2013-а. И какво от това?! Този панасоник , както и други ( на които в момента не помня моделите) са ПЪЛНИ ТАШАЦИ .
Ако ти имаш Панасоник и не ти се разваля имиджа - НЕ ЧЕТИ ! Пиша го за хора , които не знаят какво да си купят , а продължават да си дават парите за боклуци.
Всичко друго освен ЛГ и САМСУНГ в момента е компромис !!!
п.п. Твоят Панасоник , ако е в гаранция - ще го занесеш ли на самоук техник да ти го прави ? Или си изперкал или само знаеш да цъкаш COPY- PASTE ???
Да не си рекламен агент на LG или SAMSUNG?