Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Днес разгледах
Panasonic TX-42AS650
Panasonic TX-L42ET60E
Sony KDL-32W706B
Тези не успях да ги гледам, но нашите си избараха от сайта и тези
Sony KDL-42W655
Pansonic TX-42AS600E 949лв
Тръгнаха всичките тестови клипове, не че има значение вградения медиа-плейър, аз мога да си го купя допълнително и през HDMI да си ги пускам. Продавача горещо ми препоръча втория моделq макар че е от миналата година. Решили сме да не даваме повече от 900лв за телевизор, така че може и да се ориентираме към 32-инчовото Сони - определено не е лошо. Може да се монтира и на стена. Спрямо W655 дали ще има някаква разлика или 42AS600E? Другата дилема е дали да не го взема от Сони-центъра на ЦУМ вместо Технополис? По-коректни ли са? Не знам дали няма възможност с доплащане да се увеличи гаранцията?
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Взимай поне 42" - после ще съжаляваш .
Днес ходихме да избираме нов телевизор за бащата да гледа Световното по футбол. Избора беше между Panasonic AS650, който в момента е на промоция с тъчпад контролер и допълнителни 3D очила,
Sony w829 и
Samsung h6400.
Самсунга и Панасоника отлично изобразяват движещи се сцени и картината остава ясна при бързи движения. Единствените леки недостатъци на Panasonic AS650 са, че дисплея е доста лъскав и се виждат дразнещи отражения. Също така, черното е леко сивкаво, което прави цветовете малко измити. Но за сметка на това е с IPS панел и с по-широки ъгли на видимост.
А 42-ката от новата 8 серия на сони се оказа пълно дърво. При движещи сцени е пълна трагедия - сече и маже значително. Май въобще няма функция Motionflow, а е само рекламен трик. Освен това мострата имаше неравномерна подсветка и при промяна на ъгъла, цветовете на картината се влошаваха значително. Теста с японката беше пълна трагедия на Sony w829. Просто не може да изкара ясна картина при бързи движения.
В крайна сметка Samsung h6400 се представи най-добре от всички и купихме него. Предимствата му са:
- кристално ясна картина при бързи движения, което го прави идеален за гледане на футбол, спорт и филми
- има ръчни настройки на Clear motion rate.
- много добър черен цвят, останалите цветове също са много плътни и наситени
- полуматов дисплей, на който гледането е много комфортно за очите, дори на светло.
След като му поразцъкахме настройките спокойно мога да кажа, че h6400 е най-добрия избор за телевизор до 1400-1500 лева. Препоръчвам ви този модел на Самсунг. Със сигурност няма да ви разочарова.
А новите сонита w8 серия абсолютно не ги препоръчам на никого. Просто няма такива дървета. Стават само за гледане на статични картинки. И цената им е неоправдано висока.
w8 мажат, но само тези с 50хз панел, т.е. 42" вариантите.
50" се справт много добре, дори и с изключен motionflow
Здравейте,
какъв е този тест с японката?!?
Ама и аз като повечето потребители първо питам, после търся. :)
Намерих го.
Сега ходих в Сони-центъра
Колебанията са между 32W706 и 42W650
Този по-новия ми изглежда с по-хубава картина като че ли но е 32-инчов. 42-инчовия модел е 1349лв. Имате ли случайно настройки за W650?
Здравейте , някой има ли преки наблюдения за SONY KDL-55W955BBAEP
Re: Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
cakifena
Какво да ти кажа за тия пари остава и да е лош....пасивно 3д, 100 херца панел...ето ти малко ревюта за четене в темата за Сони
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...D1%82-3-a.html
ето малко оценки от чужбина, КАТО ЦЯЛО КАЗВАТ, ЧЕ ЗА ВИСОК КЛАС ТЕЛЕВИЗОР НЕ Е НА ОЧАКВАНОТО НИВО
Sony KDL-55W955B Review | TV Reviews
Sony W95 (KDL-55W955) 3D LED Television Review | AVForums
Sony KDL-55W955B review from the experts at whathifi.com
Една флашка записваш мач + филм+ японката отиваш на място и ако ти хареса картината вземаш. Не казваш за какво ще го ползваш. Погледни и тези
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...55VT60E-PLASMA
SAMSUNG UE-55H7000 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
От гр.Лом съм и най близките магазини са във Видин и Монтана а там го нямат в наличност то и аз сега няма да го взимам де чак след месец време и то ще бъде поръчан от интернет и за това и питам да не стане фал след това.Най вече ще се ползва за филми с флашка с качество Blu Ray от 20-30-40 ГБ.
А 8 серия как се справят с флашката и 40 ГБ филми.Искам мнение от човек които го е пробвал защото аз няма как да ида да проверя.
Re: Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Аха, ясно. Изчакай тогава хората които са го тествали.
Аз бих те посъветвал да се замислиш за по-евтин телевизор с качествена картина и след като държиш на блу рей филмите си купи едно мултимедийно плейърче и така за значително по-малко средства ще имаш перфектна картина + плейър със смарт функции, който чете абсплютно всякакви формати без отказ(има и такива които поддържат и 3Д). ПО принцив всички ТВ-та с този диагонал са смарт и 3д...но все пак може да се замислиш и за този вариант.
В крайна сметка купихме KDL-42W650 с 2 години гаранция. Доволен съм, само трябва да видиме настройките за калибрация. Можеше и 5 да я направят, ама.... Мисл че за тези пари си заслужава, благодаря ви че ми помогнахте в избора. Това е втората покупка благодарение на този форум след Electrolux пералнята, с която до този момент не сме имали грешка.
Re: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Да ти е честит, и да си го гледате с кеф. Ето и малко полезни съвети за настройване...
https://www.youtube.com/watch?v=EQk-j5YCLCY превърти на 4:45(или може да си го изгледаш цялото)
или тук
https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...%89%D0%B8.html
Цитат:
Jack Krauser
Самсунга и Панасоника отлично изобразяват движещи се сцени и картината остава ясна при бързи движения. Единствените леки недостатъци на Panasonic AS650 са, че дисплея е доста лъскав и се виждат дразнещи отражения. Също така, черното е леко сивкаво, което прави цветовете малко измити. Но за сметка на това е с IPS панел и с по-широки ъгли на видимост.
Ето ти Панасоник с VA панел
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...0AS640E-3D-LED
Цитат:
Jack Krauser
Днес ходихме да избираме нов телевизор за бащата да гледа Световното по футбол. Избора беше между Panasonic AS650, който в момента е на промоция с тъчпад контролер и допълнителни 3D очила,
Sony w829 и
Samsung h6400.
...А 42-ката от новата 8 серия на сони се оказа пълно дърво. При движещи сцени е пълна трагедия - сече и маже значително. Май въобще няма функция Motionflow, а е само рекламен трик. Освен това мострата имаше неравномерна подсветка и при промяна на ъгъла, цветовете на картината се влошаваха значително. Теста с японката беше пълна трагедия на Sony w829. Просто не може да изкара ясна картина при бързи движения.
...
След като му поразцъкахме настройките спокойно мога да кажа, че h6400 е най-добрия избор за телевизор до 1400-1500 лева. Препоръчвам ви този модел на Самсунг. Със сигурност няма да ви разочарова.
А новите сонита w8 серия абсолютно не ги препоръчам на никого. Просто няма такива дървета. Стават само за гледане на статични картинки. И цената им е неоправдано висока.
Радвам се че си си избрал телевизор, новият модел H6400 изглежда е много добър.
Не си прав да даваш крайна оценка за 8 серия на сони базирана на някакъв клип и кратко разцъкване на модела. Освен това модела си има Motionflow, ако не си го видял най-вероятно не може да се регулира.Идеологията на Сони е телевира да си работи добре и без да се налага да сменяш всчики настройки. Цената на w805 от миналата година дори беше малко по-висока.
Гледам в последно време този клип го ползвате като тест за бременност, пускаш показва и готово.:BigGrin
Теста с японката не показва в реалното представяне на телевизора в действителност.
Аз гледам на 42W805, на които тест с японката не е плавен но в действителност картината е много добра и няма мазане на картината.
Здравейте,
Ходих на живо да погледна Samsung UE-40F500, пуснах няколко тестови клипчета и се справи доста добре (хубави цветове, не забелязах замазване при 1080p и бързо сменящи се сцени) . Не успях да пусна всичко, защото плеъра очевидно не поддържа m2ts файлове, та само mkv пуснах. Лошото е, че в технополис нямат бройки, имат само мостри, което е кофти. Ще се поровя да видим дали ще намеря някъде останала не разпечатвана бройка.
Консултанта ми препоръча този Panasonic, който също много ми хвана окото.
В техномаркет даже го имат намален:
PANASONIC TX-L42E6E :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Т.к. са на много близки цени, въпросът е кой от двата е по- добър, ако изключим диагонала и smart (което не ме интересува много). Разбира се за +30 лв. ако имат "нови" бройки дори само заради диагонала си заслужава да се вземе, но все пак какво мислите за този модел за гледане на HD филми през PC/usb.
Т.к. и двата модела са миналогодишни и много трудно се намират бройки, може ли да ми кажете за тези пари 800-900 лв. може ли да се вземе нещо читаво от новите 40-42".
П.С. От тук започна :) https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post683364
Мерси за съветите.