Здравейте,
една мебелна фирма ще ми прави ТВ шкаф. При телевизор 46 " каква ще е оптималната височина на шкафа?
Дилематами е с дали 50 см височина на шкафа са ОК.
Бихе ли споделили как сте решили прблема с броя на контактите?
Благодаря
Здравейте,
една мебелна фирма ще ми прави ТВ шкаф. При телевизор 46 " каква ще е оптималната височина на шкафа?
Дилематами е с дали 50 см височина на шкафа са ОК.
Бихе ли споделили как сте решили прблема с броя на контактите?
Благодаря
Ами сядаш там където обикновено седиш когато гледаш телевизия и мериш на каква височина от пода ти се пада нивото на очите,после смяташ колко да е висок шкафа та като сложиш на него ТВ-то центъра на екрана да е на същата височина ! А колкото до контактите дори да имаш само един зад телевизора е достатъчно защото най-добрия вариант е да включиш техниката през качествен разклонител с вградена защита от пренапрежения в мрежата а такива има и с 5 гнезда ...едва ли имаш повече неща за включване![]()
Този пост е редактиран от stivi; 16-01-14 в 11:49.
Аз предпочитам да е поне на 1 - 1.20 височина /пред леглото или в трапезарията/. Никой не монтира на стена на по-ниско ниво /поне така мисля/. За пред диван 60-70-80 см, да е удобно като се пооблегнеш. Иначе както ти е удобно на теб, така.
Е аз съм си монтирал телевизора на доста по ниско на стената във всекидневната - непосредствено над секцията и централната колона което не повече от 70-80см. В стаята на детето също е на не повече от 70-80 см. от пода! Само в спалнята е на по-високо с наклон напред - поради обяснителни причини!
Ако гледаш ТВ от диван в седнало положение, 50 см са достатъчни (говорим за 46" ТВ) - точно както те е посъетвал stivi.
Ако ще гледаш телевизорът от легнало положени (например в спалня) и той е разположен надлъжно на леглото - нека центъра да е на 1 - 1.20м, иначе ще си гледаш краката
Виж снимка на моят шкаф.. гледам 60" телвизор от седнало положение на диван. Шкафчето е високо 40см, телевизорът е окачен на стойка на стената на 70см височина за да се върти на повече от 30 градуса.
Използвам разклонител, скрит в шкафчето - горещо ти препоръчвам някой марков и качествен (моят лично е APC Surgearrest - 6 контакта).
Този пост е редактиран от emil13; 16-01-14 в 20:10.
Центъра много ниско си го сложил - качи го на шкафа поне или ако не се събира го вдигни в горната част.![]()
Здравейте,
Благодаря ви за отговорите.
Нивото на зрение ми е 110 см. Телевизора е висок около 60.
Т.е. дори шкафа да е висок 50 см ще ОК. 50+30+стойка=приблизително 110 :-)
Само трябва да реша дали да се спра на Самсунг6510 или 6670.
Да ви питам и нещо друго. Контакта, розетката за интернет и кабелна дали да бъдат над шкафа или зад него?
Кое е по практично?
За контакта, розетки и т.н. ако са зад шкафа - ще трябва да е на доста голямо разстояние от стената самия шкаф! При мен са непосредствено над шкафа - така да се каже между шкафа и долния ръб на тв-то! Ще взема да снимам, че ще е по лесно...