Първоначално публикувано от
Van Basten
Днес ходих да видя предложения
LG 42LN570S - подкара DTS-a. Като цяло се учудих, защото като цена е точно като LN5400, а предвид моделното означение, не би следвало да е много по-различен клас, но явно по някаква причина има разлика.
Philips-ите отпадат (не подкараха DTS поне в долния клас), както и Sony-то (учудващо DTS тръгна, но субтирите не ми харесаха, а и визуално нещо не хваща окото, което естествено може да е само субективно мнение).
Та последно избора остава между
LG 42LN570S и някой от моделите на Samsung 40F5000 или по-стария 40EH6030.
Някакви последни съвети кой да избера между тях ? Телевизора ще се купува утре, така че ако някой има да препоръча нещо, да каже... или да замълчи завинаги (шегичка)...
Как стоят като цяло LG (поне в бюджетния клас). Вече в 2 различни магазина, продавачите ми обясняват, че LG са дръпнали на Samsung, докато преди време нещата като че ли не стояха точно така - масово се препоръчваше Самсунг. По принцип знам, че не е добре човек много да разчита на мнението им, но тези пичове ми изглеждаха що годе компетентни (не мога да кажа това за повечето дето срещам по веригите). Поне по-отношение на плеърите, казаха че са по-добри от тези на другите марки. Лично моето усещане беше, че като че ли върви по-бързо от този на Самсунг, поне при "превъртането" на файл. Форматите не знам, подкара MKV с DTS звук, не знам какво друго може да го измъчи.
Как са нещата (поне на теория) с качество на картината (матрици, подсветки и т.н) и звука. Знам, че всичко е въпрос основно на лични предпочитания, но в магазина от много гледане на различни модели и при наличието на силна обща осветеност и шум наоколо, определено не успях да формирам някакви лични крайни впечатления от картина и сила и качество на звука. Май успях да се запозная само с плеъра.