Отговор: Избор на LCD LED TV
Ще ми обясните ли защо UE40F6670 е по-скъпа от UE40F6400 ? от херцовете ли е или просто, защото едната е 6670, а другата е 6400? :D
Цитат:
Първоначално публикувано от
petko93
Ще ми обясните ли защо UE40F6670 е по-скъпа от UE40F6400 ? от херцовете ли е или просто, защото едната е 6670, а другата е 6400? :D
Micro Dimming, херцовете, S2 тунер.
И така! след като се разрових тия 2 дни в интернет и сведох избора си до няколко модела
Samsung:
- UE40F6400
Panasonic:
- TX-L42ET5E
LG:
- 42LA641S
- 2LA640S
- каква е съществената разлика между тези два модела на LG, според мене 641 би трябвало да има някакво предимство от 640?
Общо взето това са моделите на които се спрях и за този бюджет избора е доста малък, но все пак и тези са добри мисля. Сега ме интересува само да ми кажете кои от всички тези модели най-много си заслужава?
Ако аз трябва да избера ще се спра на UE40F6400, понеже ми харесва дизайна и като цяло, а освен това прочетоп, че техните TV имат матрица (mva), която демек е по-добрата от ips например.
Коя матрица и покритие е по-добро е субективно! Като се разрови в нета, не намери ли материали за + и - на двата типа матрици?
Върви в магазина с една флашка и ще си избереш модел с панел, според твоят вкус.
П.С. Разликата между 640 и 641 е цвета.
Цитат:
pilot
Коя матрица и покритие е по-добро е субективно! Като се разрови в нета, не намери ли материали за + и - на двата типа матрици?
Върви в магазина с една флашка и ще си избереш модел с панел, според твоят вкус.
П.С. Разликата между 640 и 641 е цвета.
Относно флашка - какво качество на видео файл да сложа вътре тоест обикновен РИП става ли или нещо от HD ?
По скоро със СД, с ХД всички се справят:) Макар, че зависи какъв сигнал ще му пускаш на телевизора. За мен СД е отживелица и избягвам да гледам материали с такава резолюция, но всеки си знае...Но това по-скоро касае процесинга на моделите. За да видиш цветовете, черното, белия цвят /не го подценявайте, при тест/ е добре да избереш материали с контрастни сцени и картинки, гледай добре лицата на хората. Също е добре да запишеш и един мач, за да видиш как се справя панела с бързите сцени. Обърни внимание на ъглите на виждане.
Искам да попитам един въпрос. От тези три модела кои е най-добрия като качество на картина и т.н.?
PANASONIC TX-L42ET60E
SONY KDL-42W805
LG 42LA690S
Знам, че са над бюджета, но все се питам дали е възможно към "великден", цените им да намалеят още малко, а и още повече, че на пазара ще дойдат модели 2014 г.?
Цитат:
petko93
Искам да попитам един въпрос. От тези три модела кои е най-добрия като качество на картина и т.н.?
PANASONIC TX-L42ET60E
SONY KDL-42W805
LG 42LA690S
Знам, че са над бюджета, но все се питам дали е възможно към "великден", цените им да намалеят още малко, а и още повече, че на пазара ще дойдат модели 2014 г.?
Като картина - SONY KDL-42W805
Като смарт функции и възможности на вградения плеър - LG 42LA690S
Цитат:
Pat
Като картина - SONY KDL-42W805
Като смарт функции и възможности на вградения плеър - LG 42LA690S
Добре! оценявам твоето мнение, но за панасоник какво мислиш?
На ТВ ще си гледа предимно спорт и филми. Ако искам да нямам проблеми със субтитрити значи LG е идеалния. За сони ако не се лъжа са с активно 3d, а аз предпочитам пасивното.
Искам също така ТВ да има IPS панел.
LG ако мисля правилно е с mva матрици на sharp. Буквата S от модела така казва.
Опс! Май, че за тунера се отнася буква S.
Ако ще гледаш спорт, плазмата е най-подходяща за целта:)
Ако си насочил към ЛГ, гледай 7-ма серия...6-та не е много подходяща за спорт /може да питаш и Светльо 1:):Drinks:/
Сони W805/7 e с пасивно 3Д.
И трите са с еднакви матрици,и трите са IPS, пасивно 3D, но картинката на Сони на мен ми харесва най-много. S - e за сателитния тунер. Разликата в качеството не е кой знае колко голяма, така че ако ще ползваш често вградения плеър и смарт функциите тогава вземай LG.
За мен примерно няма никакво значение плеъра и "умните" работи защото телевизора ще го вържа с HDMI кабел към достатъчно мощен компютър който е много по-умен от който и да е телевизор. :) Интересува ме само качеството на SD сигнал от ефирната цифрова - това се гледа като телевизия, другото е от компютъра.