Здравейте,
Виждам, че няма активност по темата, но да не отварям нова такава, бих искал да получа повече мнения за тези два телевизора:
Sony KDL-42W829B
Panasonic TX-42AS750E
Държа на пасивна 3Д технология, затова не разглеждам Самсунг. LG също отпада с оглед проблемите, които имах с тях. Филипс също отпадна.
При мен какви са приоритетите:
1. Качество на изображението (цветово пресъздаване/рязкост/контраст/да не маже при бързи движения/подсветка).
2. Добро 3Д, че аз лично съм фен на 3Д-то - кой е с по-добър вертикален ъгъл на гледане на 3Д (тук ако може някой да съпостави с LB671 или подобните на LG, че там 3д-то много ми допадна). Относно 3д-то LG-то можеше да използва няколко "формата" 3д - SBS, Up-Dowun и още 3-4, които не са ми известни, но дали при Сони и Панасоник се поддържат тези неща?
3. Кой поддържа повече формати за филми и субтитри на вградения плеър? Имат ли настройка на размера на субтиртите, енкодинги, цвят и т.н. LG например няма тъмен кант около буквата и когато фона е бял и субтитрите са бели те не се четат. Държа на плеъра, понеже вкъщи гледаме доста филми, та в тази връзка и наличие на DLNA и как се справят с работата от сървъра (ако някой има впечатлрния де).
4. Смарт функционалност.
Тук най-много ще се ползва youtube, vbox, браузъра за новини и това е като цяло. Ако има уеб музикални приложения е предимство.
5. С кой ТВ се борави по-лесно като цяло. Панасоник идва с тъч дистанционно, Сони предлагат отделно. Сони казаха че може да се включи мишка, но не може клавиатура. Не знам дали има блутут.
Панасоник има блутут и пише че може да се свърже клавиатура / мишка, а дали може и по USB или само по BT?
6. Качество на изработката / тип на матрицата / бъгове и други проблеми. За Сони разбрах, че е на Acer матрицата(дали е така и по каква технология е). Панасоник пишат, че е IPS.
Други разлики, които аз забелязах (или не мога да открия):
- Сат. тунер - Панасоник-да, Сони-не
- Локално затъмняване - Панасоник - не, Сони - ??? (не знам с каква подсветка е edge или direct)?
- Бързодействие / процесор / рам памет ?
А и може би най-важното, ползвам Булсатком, като сега съм със стар приемник, но ще го сменям с нов HD. Имам познат в Булсат, който каза, че ще ми запази от по-добрите приемници, че имало и смотани, та смятам да пробвам с HD приемника на Bulsat и ако не ми хареса може да сменя и оператора. Тук може варненци да препоръчат някой кабелен, ако има читав във Варна.
Това е за което се сещам. Моля, кажете вие кой телевизор бихте предпочели и защо.