Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
Сидеров
В тази ситуация ще взема ag9 . Много ми е странно да споря в интернет :D Имал ли си достъп до 2та телевизора :? смисъл остави ги Винсън и Rtings, за собствено мнение говоря .
Аз съм ги гледал и двата телевизора на мостри в техно магазин. Това брои ли се за достъп? Никога не съм правил сравнение на двата на живо. Мнението ми изхожда основно от цената на двата. Дори и в определени условия AG9 да е по-добър, то със сигурност не си заслужава разликата в цената. Когато позиционираш определен продукт около 2 пъти по-скъпо от конкуренцията (95% по-скъпо на база цените, в момента, на C9 и AG9 в размер 55 инча), то трябва да можеш да предложиш 2 пъти по-добър продукт. В случая не съм сигурен, че AG9 е дори 30% по-добър продукт. Останалото е плащане за марка... Разбирам малко повече от смартфони от колкото от телевизора и на онзи пазар също няма телефон без компромиси. Дори и при топ моделите. Така че това е нормално. Технологията има да се развива още.
Цитат:
Сидеров
В общи линии към момента няма телевизор без компромиси . Имам чувстовото, че това кой ще похвалят зависи от това кой е предоставил демо бройка или си е платил някой лев . Затова и наблягам основно на това което аз виждам и ми допада.
Ако четеш внимателно rtings,те си купуват бройките от магазините,a тoва с някой лев ще е малко трудно.Защо LG не даде ''някой лев'' за lcd тв-те си,щом е толкова лесно,ами се оценят толкова лошо?
Цитат:
В случая не съм сигурен, че AG9 е дори 30% по-добър продукт
А сигурен ли си,че е с 3% по-добър,защото аз освен във форума,сигурни май не съм виждал другаде?
Като не гледаме rtings,flatpanelsdk,hdtvpolska,можем да видим и тук(или да си казваме какво ни се иска):
https://www.cnet.com/news/best-65-in...-lg-vizio-tcl/
https://www.techradar.com/news/telev...d-today-902184
Обяснения много,но нещата са ясни.
We Buy Our Own Products
https://www.rtings.com/
Що не потърпите още малко , както изчезнаха плазмите така ще си отидат и лед, след 2-3 години ще има само олед на магазина са цените на лед сега. Лошото е , че измислят нещо още по-хубаво, но на цената на оледите. Демек винаги ще има нещо хубаво , ама много скъпо. Мисля , че вече няма голям смисъл да се купува голям и скъп лед телевизор.
Цитат:
Slusatel
Що не потърпите още малко , както изчезнаха плазмите така ще си отидат и лед, след 2-3 години ще има само олед на магазина са цените на лед сега. Лошото е , че измислят нещо още по-хубаво, но на цената на оледите. Демек винаги ще има нещо хубаво , ама много скъпо. Мисля , че вече няма голям смисъл да се купува голям и скъп лед телевизор.
Аз съм на абсолютно същото мнение и точно заради това реших да си купя евтин LED телевизор. Като няма бюджет за OLED, то по-добре да не се изхвърляш за скъп LED. Иначе доста марки май скоро ще се качат на OLED влакчето. Още по-добре за крайния потребител. След 2 години може и да видим доста по-достъпни OLED телевизори. А дано!
Не те прави нищо. Ти вече го написа(в и-нет),но не стана самолет.Освен да пишеш трябва и да покажеш нещо,
Но аз не те карам да четеш.Можеш да си пишеш.
https://glas.bg/novini/donesal-chukc...n-edna-209360/
Цитат:
tianos
Единственото за което съжалявам е, че не взех по големия размер
Е точно за това говорим. Размера има значение.
В общия случай, ако имаш възможност да си купиш 65" OLED, не си взимай 55". Още повече когато имаш голяма празна стена на която да го разположиш, като при теб.
Цитат:
tianos
Ако търсите телевизор за гледане основно на филми, а не сте някой геймър вземете си Sony AG9 и въобще няма да сбъркате.
И по същия начин, ако търсите телевизор за гледане на филми и вземете LG C9, въобще няма да сбъркате ;) Че дори, ако сте геймър.
А не знам споменах ли, че на по-голям диагонал е доста по-приятно да се гледат филми :BigGrin Или може би някой иска да оспори това?
Ако смяташ, че като си пуснеш някое филмче, примерно от Netflix, то ще изглежда по-добре на Сонито, бъркаш се.
В крайна сметка ти си направил своя избор, няма лошо, радвай му се. Но да се препоръчва като оптимално решение на другите пред подобна дилема, не го приемам.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Сидеров
Имал ли си достъп до 2та телевизора :?
Какво разбираш под достъп? Единия ми седи в хола, другия съм го виждал, но някаква осезаема разлика в картината не съм открил. За мен повечето актуални OLED-и имат доста сходна картина. От там на сетне с огромния набор от настройки, можеш да си я направиш подходяща за своя вкус.
Иначе така и не разбрах какви толкова са предимствата според теб, за да си заслужават по-малък екран или доста по-сериозна цена? При положение, че говорим за телевизори на топ производители, с еднакви панели.
Цитат:
но sony то си остава в сърцето ми
С това трябваше да почнем:).Всеки има право на избор.Има доста фенове,няма лошо.
Цитат:
Сидеров
Звук - Защото в апартамент не мога да си позволя външно аудио
Ъпскейлинг - защото 70% от съдържанието което се гледа е под 1080p
Движения- защото Sony са най добри в него
OS- защото WebOS не става
55" защито от 2.7м е ок
А до горния коментар , какъв олед гледаш вкъщи :? И ако си от Велико Търново можеш да заповядаш да ти покажа , нещо нагледно не от интернет ;)
ПП. BTW , Не споря ,че c9 е best bang for your buck , даже най-вероятно следващия ми oled ще е на lg , точно поради тази причина ... но sony то си остава в сърцето ми :D
Имам 65C9. Не съм съгласен, че WebOS не става. По лесен начин ми дава достъп до всички услуги които ползвам(Netflix, HBO Go, Youtube, Apple Tv, Spotify),а и менютата са ми удобни. Предишния ми телевизор беше Sony с Android и не останах особено очарован от OS-a. За 2,70м. може 55" да е Ок, но 65" е идеално. Основната причина да си сменя телевизора беше, защото 50-ката вече ми малееше. И смятам, че по-големия размер е основна причина за доста от хората да се замислят за нов телевизор. Съответно взимайки по-голям, може да се здържи по-дълго при теб.
Иначе, щом признаваш, че Sony ти е в сърцето и все пак най-вероятно би си купил LG... не знам за какво водим този спор.
От потребителска гледна точка с две ръце подкрепям избора на по-големия диагонал. Есента взех Sony AF8 65", което беше на доста добра цена към тогавашния момент. Ако имаше по-добра оферта за LG C8 сигурно това щях да взема. Тук зададох въпрос (и не само аз) - защо моделите AF8 и AG8 са низвергнати, но никой не отговори. Заглеждах и AF9 - 55", но искрено се радвам, че не сглупих. Телевизора се гледа от няма и 3 метра и вече ми малее стабилно :BigGrin Искаше ми се естествено AF9 65", но разликата в цената беше колкото още един 55" олед на LG. А дали си заслужава? Не мисля! Единственото, което не ми харесва до момента е Андроида. Под сяква критика! Да дадеш една торба пари (които хич не са малко дори и за "белите" държави) и насреща бъгове, бъгове и пак бъгове (както би се изразила една самоковска даскалица :lol:). Тука камъните са в градината на Sony. Очевидно от алчност и пестене почти всички техни модели от 2018 и 2019 (освен двете мастър серии) няма да получат ъпдейт към андроидския пай. Представям си как се чувстват хората, които са си купили модел 2019 и държат на софтуерната поддръжка. Взимаш чистак бърсак нов тв и си оставаш със същия софтуер докато не сдаде багажа. Това за мен е абсолютно недопустимо за компания от този ранг. Но пък явно има достатъчно баламурници като мене по света, които им пълнят джобчето и за да могат да си позволят от Sony да се отнасят по този начин, явно печелят предостатъчно и им е точно през трибуквието за потребителите. Наясно съм, че с един Shield например нещата ще заспят, но към момента просто не ми се налага. Не ме вълнуват нито игри, нито стрийминг.
Цитат:
Есента взех Sony AF8 65"...Телевизора се гледа от няма и 3 метра и вече ми малее стабилно
Това е обективно.Аз гледам точно като Сидеров 55'' от 2,70,но си е за 65''....Моя беше скъп,защото такива бяха цените тогава.
SONY(емблема)=10''....равни по цена
Цитат:
CubanLinx
От потребителска гледна точка с две ръце подкрепям избора на по-големия диагонал. Есента взех Sony AF8 65", което беше на доста добра цена към тогавашния момент. Ако имаше по-добра оферта за LG C8 сигурно това щях да взема. Тук зададох въпрос (и не само аз) - защо моделите AF8 и AG8 са низвергнати, но никой не отговори. Заглеждах и AF9 - 55", но искрено се радвам, че не сглупих. Телевизора се гледа от няма и 3 метра и вече ми малее стабилно :BigGrin Искаше ми се естествено AF9 65", но разликата в цената беше колкото още един 55" олед на LG. А дали си заслужава? Не мисля! Единственото, което не ми харесва до момента е Андроида. Под сяква критика! Да дадеш една торба пари (които хич не са малко дори и за "белите" държави) и насреща бъгове, бъгове и пак бъгове (както би се изразила една самоковска даскалица :lol:). Тука камъните са в градината на Sony. Очевидно от алчност и пестене почти всички техни модели от 2018 и 2019 (освен двете мастър серии) няма да получат ъпдейт към андроидския пай. Представям си как се чувстват хората, които са си купили модел 2019 и държат на софтуерната поддръжка. Взимаш чистак бърсак нов тв и си оставаш със същия софтуер докато не сдаде багажа. Това за мен е абсолютно недопустимо за компания от този ранг. Но пък явно има достатъчно баламурници като мене по света, които им пълнят джобчето и за да могат да си позволят от Sony да се отнасят по този начин, явно печелят предостатъчно и им е точно през трибуквието за потребителите. Наясно съм, че с един Shield например нещата ще заспят, но към момента просто не ми се налага. Не ме вълнуват нито игри, нито стрийминг.
Прочете ли с какъв процесор е модел AF8, преди да го купиш ?! Сони не са ти виновни, а ти сам си избрал да си купиш телевизор с процесор от 2016 г., а после се сърдиш, че няма да получиш последните актуализации :BigGrin
Тия процесори дето ги бичат в телевизорите и в телефони за 50$ не ги слагат китайците ... ама щом търговията върви ...:cool:
Цитат:
-Shark-
Прочете ли с какъв процесор е модел AF8, преди да го купиш ?! Сони не са ти виновни, а ти сам си избрал да си купиш телевизор с процесор от 2016 г., а после се сърдиш, че няма да получиш последните актуализации :BigGrin
Прочетох (и изгледах), да. Повече отколкото може да си представите. А вие прочетохте ли докрай аз какво съм написал?! Не се сърдя на никой за нищо. Панела е супер и за парите, за които го взех няма какво повече да искам. Като нормално човешко същество обаче разсъждавам върху порочните практики на самозабравили се корпорации да мислят само и единствено за $$$! На запад това се наказва от потребителите. Защото може да разполагат с доста повече финанси от нас, но знаят как да харчат и се интересуват за какво точно са си дали парите.
Sent from my iPhone using Tapatalk