Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане
Aко ми харесва един тв-р едва ли ще мисля за актуализациите.Така,че колега не го мисли.Важното е да има качествена картина.А ако следващата ще я има все някоя няма да я има.Винаги може да се добави андроид бокс.
А номерата които правят някои фирми на клиентите си са достойни за съжаление.Ама не е луд този дето яде баницата,като има кой да им се вързва на номерата(ако това е важно за него).
Ето ти два сайта,които казват,че картината му е равностойна на подобните модели,а кой с какъв процесор е,може и да не го мислим.
https://www.rtings.com/tv/reviews/be...-on-the-market
https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1440156585
OLED Телевизори - съвети и обсъждане
Това ми беше идеята и на мен. Преди да направя покупката съм изчел и изгледал достатъчно. При този тип панели разликите в картината м-у различните марки и модели очевидно са минимални. Аз направих моя избор най-вече заради големината на екрана и актуалната към тогавашния момент добра цена. Не съм робувал на бранда. Понеже тук гледам, че това се дискутира последните две страници. Със сигурност е голям гъдел да вземеш премиум продукт с най-добрата изработка, дизайн, по-дълга софтуерна поддръжка и т.н. Там обаче си плащаш почти х2 и ако трябва да жертваш големината на дисплея, еми не си струва със сигурност.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Тук зададох въпрос (и не само аз) - защо моделите AF8 и AG8 са низвергнати, но никой не отговори.
A1(2017) = AF8(2018)
AF9(2018) = AG8(2019)
AG9(2019) = AH8(2020)
AH9(2020) = A..(2021)
Разликите са само в дизайна/корпуса и дистанционните. Хардуерно са еднакви, както е описано горе.
Цитат:
CubanLinx
При този тип панели разликите в картината м-у различните марки и модели очевидно са минимални.
При LCD панелите има много производители, различни технологии и реализации на посветката.... което позволява по-ясна сегментация на класове, спрямо характеристиките им.
Докато при OLED панелите имаме един производител(LG) и технология, които се ползват от всички други марки. Съответно ползвайки един и същ панел, сегментацията на класове трябва да се прави чрез други неща като процесор, аудио система, дизайн, материали на изработка. Обаче понеже така или иначе се ползва скъп OLED панел, не върви дори за бюджетните модели да го комплектоват с много скапани околни компоненти. И така на пазара излизат различни серии, различаващи се ценово в пъти, но които не предлагат чак толкова различно визуално преживяване.
За това ми хрумва да ви попитам, не за най-добрият, а кой е възможно най-скапаният OLED телевизор, който мога да си купя в момента на пазара? Така от любопитство да погледна някое ревю на най-некадърната релизация и колко зле е в действителност. Можете ли да ми посочите такъв модел?
Board
Toshiba 55X9863DG
Grundig 55OLEDGD960B
Metz Fineo 55TX89 OLED
Skyworth 55XA8000
https://www.displayspecifications.co...son/60791110d7
Цитат:
hristoslav2
A1(2017) = AF8(2018)
AF9(2018) = AG8(2019)
AG9(2019) = AH8(2020)
AH9(2020) = A..(2021)
Разликите са само в дизайна/корпуса и дистанционните. Хардуерно са еднакви, както е описано горе.
hristoslav2 Не са ли по-скоро:
A1E (2017) -> AF8 (2018) -> AG8 (2019) -> AH8 (2020).....
A1E (2017)?! -> AF9 (2018) -> AG9 (2019) -> AH9 (2020).....
Цитат:
CubanLinx
hristoslav2 Не са ли по-скоро:
A1E (2017) -> AF8 (2018) -> AG8 (2019) -> AH8 (2020).....
A1E (2017)?! -> AF9 (2018) -> AG9 (2019) -> AH9 (2020).....
не разбрах по какво ги подреждаш
Board
https://www.avforums.com/threads/tos...hread.2176382/
Здравейте, почти две години ползвам LG 55C7 и бях супер доволен от него, но днес забелязах, че имам burn в левия горен ъгъл получило се вероятно от лого на телевизионен канал. Изгарянето е видимо на червен, лилав и жълт цвят, днес ще пусна функцията за рефреш на пикселите.
Чуденето ми е има ли друг начин да го оправя и дали някой е минавал подобен проблем по гаранция, че имам още два месеца гаранция към емаг.
Най-добре пиши на LG nаправо. Би трябвало да ти го сменят с C9, но го правят еднократно за бърн ин.
Добре нека пробва и да видим. На друг българин заради бърн ин от гейминг му го смениха с C9 :)
То ако така ставаше... Купуваш един път в живота си.. И цел живот ти го сменят...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Цитат:
kajos
Здравейте, почти две години ползвам LG 55C7 и бях супер доволен от него, но днес забелязах, че имам burn в левия горен ъгъл получило се вероятно от лого на телевизионен канал. Изгарянето е видимо на червен, лилав и жълт цвят, днес ще пусна функцията за рефреш на пикселите.
Чуденето ми е има ли друг начин да го оправя и дали някой е минавал подобен проблем по гаранция, че имам още два месеца гаранция към емаг.
А вижда ли се кой може да е канала ?