Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Извън темата
Цитат:
...................... И остава да си отговорим само на един въпрос. Като сме толкова умни защо сме бедни ?...............
Един велик българин , Васил Левски , го е казал :
Дела трябват, а не думи
Народната работа стои над всичко
Бързата работа ялова излиза
Трябва да се променят имената - станаха известни на мнозина
Има и други честни юнаци
Размислете хубаво, че доста сме се лъгали
.........................
Цитат:
................ Защо гледам чуждите форуми ли? .............
И аз ги гледам , а и не само това !
Благодаря на всички колеги, съжалявам ако съм причина за спор и каране. Мисля, че не е необходимо.
Чел съм, че до 43 инча нямало смисъл да се взима 4к телевизор, но като гледах full HD разликата в цената е пренебрежимо малка, пък и гледам да е нещо с преспектива, предполагам до 2-3 години ще пуснат повече 4к канали и ще има полза от тези телевизори.
Иначе наистина ме интресува конкренто сравенние за тези два модела кото ми изглеждат много идентични и не мога да видя осезаемо предимство на някой от тях (говоря като не специалист в телевизорите, по професия съм програмист).
За момента не ми се дават повече от 1000 лв. а и както каза един колега, за 2-3 часа гледане като фон на телевизора мисля, че покриват това изискване.
Напълно съгласен ! Даже и до 49"+ няма смисъл от ултра ( 4к ) хд тв . Но и тези тв са далеч от всички екстри на 4к предаването откъм хардуер , а камо ли да са с перспектива . И тук , според мен , ЛГ е с по-добра перспектива .
Разликата в цената е наистина малка , за да няма сърдити , а и предлагането на читави маркови фул хд тв се ограничава .
Иначе аз лично , ако намеря за 1000лв , бих взел 49 " фул хд тв .
ЛГ има блутут , Самсунга - няма , но пък плеъра му е добър откъм поддържани формати . Иначе за качеството на картината само с тест и с твой материал .
Егати екстрите егати чудото :) Това пък с прехвърлянето на картина от тв към телефон го имам и ползвам от 2 години на моя Панасоник, без телефона ми да е Панасоник :) че и работи без грешка...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Panchito
Чел съм, че до 43 инча нямало смисъл да се взима 4к телевизор..
Цитат:
civica
Напълно съгласен ! Даже и до 49"+ няма смисъл от ултра ( 4к ) хд тв ..
Писал съм неведнъж по въпроса, че няма смисъл да си купувате UltraHD телевизор под 75"
Ако поставите два 65" телевизора, единият с резолюция 1920х1080 а другият с 3840х2160, седнете на средната за България дистанция от 3,50м, и им пуснете съответните сигнали, няма да видите разлика в картината.
Изберете си резолюция и дистанция от калкулатора...
TV Size to Distance Calculator and Science
Накратко, UltraHD и HDR са подхвърлена залъгалка от производителите за потребителите....Никой от производителите обаче не се е заел да ограмоти купувачите...защото истината ще излезе наяве и това ще се отрази на продажбите.
То смисъл няма , ама няма и избор от добри фул хд тв и цените са близки за фул хд тв и ултра хд тв . Пак маркетингов трик за да няма сърдити , примерно !
Цитат:
hristoslav2
Писал съм неведнъж по въпроса, че няма смисъл да си купувате UltraHD телевизор под 75"
Ако поставите два 65" телевизора, единият с резолюция 1920х1080 а другият с 3840х2160, седнете на средната за България дистанция от 3,50м, и им пуснете съответните сигнали, няма да видите разлика в картината.
Ще си позволя леко да не се съглася с това твърдение от личен опит , и то дори с по-малки диагонали .
Значи - може би понякога ще е трудно да различа 1080р и 2160р , НО пуснати на 2160р телевизор .
Ако искаш вярвай , но 1080р сигнал на 1080р телевизор се различава от 2160р материал пуснат на 2160р телевизор ... на 65" пък от 3-4 метра просто няма как да ги сбъркаш ... освен ако нямаш проблеми със зрението .
:Drinks:
Ще си позволя и аз да се изкажа за таблицата.Дано пак да не ме пратят да чета Ботев и Левски.Сигурно Светлио има право,че ще намериш разлика,но преди да подлагаме на абсолютно съмнение такива таблици,изготвени от хора ,които едва ли не са виждали също 4к тв трябва да се занисляме(добре,че е hristoslav да ги показва ,а кой вярва и кой не -негова си работа).Сигурно са възможни известни компромиси ,но те ти казват,ако искаш на 100% да видиш това за което си купил тв от какво разстояние трябва да го гледаш.Всичко друго са наши разсъждения,които могат да очертаят някакъв допустим компромис.
Иначе и аз мисля,че Питагоровата теорема не е вярна,ама не съм видял Питагор да му го кажа,пък и да не почвам пак не по темата.Знам,че мнението ми ще се приеме с голямо неудобрение.И на мен ми се иска да не е така и да си купя един 40'' 4к тв за 1000лв. и да му се кефя(повече от на Вас,бъдете сигурни), и това ще стане.....някога ,но не сега.
Здравейте колеги, благодаря за съветите. В крайна сметка взех Самсунга, тъй като не видях някакво голямо преимущество на единя спрямо другия. Дори взех 40 инчовия модел понеже беше на промоция за 870 лв. И като фен на Самсунг малко субективно се насочих към него. Днес ми сложиха к-модула и както се очкаваше качеството на картината е зле и не може да покрие нивото на телевизора :) Но като цяло съм доволен защото от 32 на 40 инча сега ми се струва много голям и този телевизор и да видя колко клипчета от ютюб ше изгледам :)
Пусни си качествен филм и може и да съжаляваш , че не си взел по-голям размер .
Иначе , честито , да му се радваш дълго време и без проблеми !
Честит и със здраве да се гледа. Със сигурност до една седмица ще разбереш, че е трябвало да вземеш по-голям.
Sent from my XT1580 using Tapatalk
Честито,колега.Сега като гледам таблицата на hristoslav този модел точно го няма,но от подобен ,май е va матрица и 100 hz.С нас или без си се справил отлично.Малко статийки написани разбираемо и на близък до нашия език(според мен),които ми се струват полезни.Последната е в лош превод,ама толкоз....
Параметры HDR видео | UltraHD
HDR и 4K - что лучше | UltraHD
HDR10 и Dolby Vision отличия | UltraHD
Стандарт HDR HLG | UltraHD
https://translate.googleusercontent....yAmhzkLxrhzY6w
От линковете ,които сте дали попаднах на Android TV v.s. Tizen v.s. Firefox v.s. webOS 3.0 - Android TV, webOS, Tizen OS и Firefox отличия | UltraHD- Интересно ми е заключението : Android TV является лучшей операционной системой для 4K телевизоров.
Синът ми се колебае между Android TV и webOS 3.0 - SONY KD49XD8077 или LG 49UH7707 .