Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Сравнение на телевизорите .
Андроид-а е най-популярен , лесен за употреба и с най-много разнообразни приложения . И другите ОС се развиват и допълват , но ако има Андроид телефон , е свикнал .Като качество на картината едва ли има съществена разлика , но да си прецени сам с оглед в магазина . Имат и разлики в поддържани формати от вградения плеър , възможност за свързване с по-стара техника , ....
Здравейте, след VT50 Panasonic имам доста трудности за смяната... Спрях избора на 55KS7000 Samsung или 58DX750/780 на Panasonic..Ще се радвам на препоръка или съвет и компетентно мнение.
Телевизори сравнение
Сансунг-а е по-добрия избор , но пък Панасоник-а е с по-големия екран !
Самсунга , но няма да ти навреди да си ги видиш и наживо и тестваш при различни източници на сигнал .
Благодаря ти ... Вчера успях да ги видя един до друг на кантар ми са и затова и питанката ,кой да е като качество на картината сякаш Самито е една идея нагоре, HDR е по добър поне така мисля 10 bit матрица срещу 8... Панасоника има по големият екран и 5 години гаранция. Чуденката е пълна поне за мен де...
И Самсунга може да стане с по-дълга гаранция предполагам , но се плаща допълнително .
Вградения плеър на Самсунга поддържа повече формати , ако ти е важно . За 4к съдържание Самсунга е по-добре екипиран . HDR е малко " звезден прах " за момента , иначе си е екстра и то доста впечатляваща .
lacezar
Comparaison des produits s
Тук може да ги сравниш по резултати от теста
TV Side-by-Side Comparison Tool
P.S.
Грешка - не са тествали Panasonic от години..
QLED vs OLED vs LED TV: Which one is the best?
Благодаря и на hristoslav2 и на civica
Най-вероятно ще е Самсунг-а има и 60 инча, което го изравнява с DX58 a разликата в цената не е много фрапантна ... А и след доста гледане в магазина определено Самито лично на мен (защото е въпрос на вкус и е строго индивидуално при всеки) ми допада и като дизайн и като картина .... Да определено не е добрата VT50 но е приемливо а и предвид цената е разумен (мисля си ) компромис...
Свалих - Lucy 2014 2160p 4K UHD BluRay HDR10 HEVC BT2020 DTS-HD 5.1 . При мене не тръгна- Самсунг-ku6072 . В магазин го пробваха на Сони 43XD8077 с VLC и mx player , на LG 49UH7077 ,на Samsung 7002 . Изписва - Неподдържан формат. Как може да се гледа този филм на TV . През вграденият плеър или трябва друго устройство . Гледам ,че има и други HDR филми с подобни параметри .
През комп с хдми 2.0( или външен плеър ) или с вграден в тв плеър , поддържащ кодек Н265 ( HEVC ) .
Има други по-подходящи за целта модели тв с необходимите кодеци и хардуер .
Цитат:
Първоначално публикувано от
ac28
Свалих - Lucy 2014 2160p 4K UHD BluRay HDR10 HEVC BT2020 DTS-HD 5.1 .
Кой телевизор поддържа BluRay ? :)
Как да разбера само от заглавието на филма , че е чист блурей и то ултра , а не рип ?Не се вижда големината на файла . Ъплодерите си пишат понякога каквото си искат .
Иначе си прав !
- - - - - - - - - -
Цитат:
hristoslav2
През хдми 2.0 ? Намират се .
Цитат:
hristoslav2
Едва ли се има предвид BD, а по-скоро сорса, от който е сваляно.
- - - - - - - - - -
Цитат:
ac28
Свалих - Lucy 2014 2160p 4K UHD BluRay HDR10 HEVC BT2020 DTS-HD 5.1 . При мене не тръгна- Самсунг-ku6072 . В магазин го пробваха на Сони 43XD8077 с VLC и mx player , на LG 49UH7077 ,на Samsung 7002 . Изписва - Неподдържан формат. Как може да се гледа този филм на TV . През вграденият плеър или трябва друго устройство . Гледам ,че има и други HDR филми с подобни параметри .
Това 22ГБ вариант от залива ли е? Пуснах семпъла за сваляне и ще пробвам, но ако тоя файл би трябвало да тръгне - в магазините обикновено тв са с по-стари версии на софтуера и понякога не тръгват нещата, а понякога чисто и просто си трябва един рестарт.
п.п. Никакъв проблем със семпъла при Сони и Панасоник, превключи си и на HDR
Външен плеър с инсталирано Коди ....Пусна си семпъла и си превключи Самсунг-а на HDR. Вграденият плеър също го пусна безгрижно.