Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Колега Fin , нещо новичко, 2017модел, и в твоя бюджет - LG 55UJ6517
Самсунг UE55KS7002 за 2100 лв (UE49KS7002 - 1800 лв)
или LG49sj850V за 2100
Колега , бъди смел и първи в форума с най-новото ЛГ ! Но това си е мое мнение , нищо не ти намеквам .
Вземай 55KS7002 докато ги има - мани тая "смелост" ;)
И аз от ревютата които четох KS7002 е най-добрия. Много го препоръчват точно и за гейминг (в приемливия ценови клас) - 22мс. За 2100лв мисля, че е добре.
Единственото което не ми харесва е стойката, заради която ще трябва нова маса. На по големите размери 60+ може да се слага някаква в средата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Вземай 55KS7002 докато ги има - мани тая "смелост" ;)
:Drinks:
- - - - - - - - - -
Цитат:
Fin
И аз от ревютата които четох KS7002 е най-добрия. Много го препоръчват точно и за гейминг (в приемливия ценови клас) - 22мс. За 2100лв мисля, че е добре.
Единственото което не ми харесва е стойката, заради която ще трябва нова маса. На по големите размери 60+ може да се слага някаква в средата.
Ами , то ревю за LG 49SJ850V аз поне не съм чел ( в този контекст ) , но всичко предстои ...., но едва ли е " толкова " зле !
Новото ми ЛГ е с коренна разлика в качеството на картината и въобще в начина на комуникация с други устройства от старото ми такова .
Имай предвид, че PS4 Pro с пуснт HDR (примерно играта Mass Effect Andromeda)с изключен гейм мод (където динамиката на цветовете разкрива цялата си красота) малко лагва. Това дето обясняват, че след някой от ъпдейтите и в HDR е 22 милисекунди не е много вярно освен ако не е с пуснат Game mode където е с малко по-размити цветове.
Това с инпут лаг-а е малко средно замерване .Зависи от източника на сигнал и входа , който се ползва за това .Стойностите варират - 18/20мс до 50/70мс .
А и за истиски HDR ефект си трябва и истински хардуер - 10 бит матрица , висока яркост на панела ,... все " дребни " неща , които обаче са... кинти .
Цитат:
civica
А и за истиски HDR ефект си трябва и истински хардуер - 10 бит матрица , висока яркост на панела ,... все " дребни " неща , които обаче са... кинти .
И все неща дето ги има в KS7002 ... То игрите при пускането им са в насипно състояние вече - требе 100 ъпдейта да минат , че да получиш нещо прилично за парите дето му искат ... почти :029:
- - - - - - - - - -
https://www.youtube.com/watch?v=f-0h9hPlxm0
-очевидно трябва да се откажат от такива сравнения - тв вече не стават за заснемане , на живо ситуацията е доста по-различна ...
Цитат:
civica
Това с инпут лаг-а е малко средно замерване .Зависи от източника на сигнал и входа , който се ползва за това .Стойностите варират - 18/20мс до 50/70мс .А и за истиски HDR ефект си трябва и истински хардуер - 10 бит матрица , висока яркост на панела ,... все " дребни " неща , които обаче са... кинти .
Няма значение на кой вход ще си пусна конзолата, инпут лаг-а винаги ще е един и същ. И няма средна стойност. Той зависи от постпроцесинг-а при обработката на картината. Колкото повече се налага да смята процесора при обработка на сигнала, толкова по-голям инпут лаг. Но ти тези неща би трябвало да ги знаеш, щом си позволяваш да даваш мнение на хората какъв телевизор да си купят. Когато излезе KS7000, инпут лаг-а при обработка на HDR беше почти 100 ms а при нормално изображение беше над 45 мс. След някой от ъпейтите падна на 22 но само при включен Game Mode. А за последното ти изречение дори няма и да коментирам :)
Отново , не ми се спори .
Данните съм ги взел от специализирани за това сайтове , не си ги измислям и не съм ги подлагал на коментар или съмнение . За повече подробности се изисква и малко повече техн.култура , свързана с определени знания и разбиране на специализирани термини .
Иначе си прав, давам мнение и то лично , не съвет и не задължавам никого с това . Всеки сам си преценява какво , къде и с колко да си купи .
Просто за мен информирания избор е правилния начин за покупка в днешно време ! Но пак се отплеснахме , спам не е необходим , темата е за друго.
Този тв с VA панел ли е и ако може да си кажете мнението за него:
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...HD-LED/p/16284
Да , но май никой не дал отзиви, а ревюта направо липсват . Имаше колега във форума дето беше поръчал 50" версия , ама май не съм видял да е писал отзиви .