Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
seganiama
Здравейте. Решил съм да си взема Ultra HD телевизор. Спрях се на тези два модела: Panasonic TX-40CX700E Ultra HD 3D LED и Samsung UE-40JU7000 Ultra HD 3D LED, и двата модела са 2015 г. но не знам кой е по добрия избор. Или да изчакам да излезе на нашия пазар Panasonic TX-40CX800E Ultra HD 3D LED и да взема направо него. Ако някой може да помогне със съвет или друго предложение. Телевизора ще се ползва основно за игри, гледане на 3Д филми и по малко за телевизия засега, ще се гледа от около 2,5 м. до 3,0 м. максимум. Също така ако изчакам с покупката до септември - октомври дали ще им паднат цените малко?
Предварително Благодаря на отзовалите се.
Имаш доста изкривени разбирания относно телевизорите.
1. При дистанция на гледане от 2,5 - 3,0 м, на теб ти трябва 60-65" UltraHD телевизор. На 40" няма да забележиш никаква разлика спрямо същият но HD...просто ще си хвърлиш парите напразно. Това че си бил ограничен откъм място - няма да го коментирам.
2. Да гледаш SD телевизия на UltraHD телевизор си е жив мазохизъм....
Цитат:
Сега съм ограничен от към място. След време като се разширя, ще отиде в кухнята (дневната), и ще си взема по голям.
Това не е достатъчен аргумент да си хвърлиш парите на вятъра.
Цитат:
Видеокарти има и за доста по малко пари.
Сигурен ли си че има евтини читави UltraHD видеокарти?
GeForce GTX 980 | GeForce
А за UltraHD видео игри ти трябва два броя от тази! Съветът е даден лично от шефа на R&D отдела на фирмата.
Aĸo игpaeш нa ĸoнзoлa, тo UНD ТV e бeзпoлeзeн. B мoмeнтa нямa ĸoнзoлни игpи c тaĸaвa виcoĸa peзoлюция. Дopи и нa Хbох Оnе и РЅ4, игpитe имaт caмo eднa peзoлюция oт 720р или 1080р. Игpaeйĸи ĸoнзoлнa видeo игpa, нa UНD ТV щe изглeждa тoчнo cъщaтa ĸaтo нa нopмaлeн 1080р тeлeвизop.
Най-разумното съм го подчертал в цитата на поста ти...
Ами щом си решил да се изръсиш със сериозна сума за 40" тв , вземай тоя , който ти е харесал като картина , няма как да знаем как е с твоите възприятия . Плюсовете и мrнусите на отделните марки са описани , спрял си се на 2 модела - нищо по-лесно , отиваш на място и сравняваш двата с еднакви файлове и като качество на изпълнение на конкретната бройка (щото то си е на късмет и то бройка до бройка може да има сериозна разлика) и ... взимаш .:Drinks:
Парите са си негови и явно си е наумил, но щом пита във форум, ние изказваме мнение...:)
Моето неангажиращо мнение е, сега да вземе този.
След време, ако намери място и има повече видеоматериал с 4К резолюция с остатъка от парите, които ще хартисат от покупката на сегашен 40"UHD модел, да вземе нещо по-голямо и добро:)
Вариантите 32-40" UltraHD - стават за монитори и то при условие, че се занимавате с проектиране(работа с AutoCAD). Друго приложение трудно ще им намерите.
Повтаря се историята с появата на времето на HD телевизорите - имаше такива телевизори, а нямаше такъв сигнал...Минаха 7-8 години преди сигналът да стане масов. Другият проблем е, че предлагането на HD модели ще намалява все повече и след 3-4 години ще изчезнат напълно.
Мерси, ще обмисля варианта за HD телевизор.
Изчакай есента да паднат цените и си вземи 50CX700.
Цитат:
Първоначално публикувано от
seganiama
Мерси, ще обмисля варианта за HD телевизор.
Е, чак на HD не слизай, помисли за FHD:wink:
Скот Уилкинсън разговаря с Джим Хелман от MovieLabs относно важността на High Dynamic Range в следващата генерация видео.
https://www.youtube.com/watch?v=-RL7gqexuog
http://twit.tv/show/home-theater-geeks
BOE release the world’s first 10k UHD screens - AERIPHONE.com
Поредната безумна демонстрация на възможности...
Intel анонсира последната версия на стандарта Thunderbolt и този път стана интересно. Thunderbolt 3 използва реверсивен USB-C конектор, но позволяващ по-висока скорост. Един кабел може д захранва два 4K монитора на 60Hz.
http://www.anandtech.com/show/9331/i...-thunderbolt-3
Последният USB 3.1 стандарт може да трансферира скорост от 10 Gbps. Thunderbolt 3 може до 40 Gbps използвайки същият USB-C порт. Това е възможно защото, Thunderbolt интегрира по един чип в двата края на кабела, правейки го по-бърз(но и по-скъп).
Netflix обяви, че ще разшири сервиза си през Октомври с Испания, Португалия и Италия.
От потребителска гледна точка, по отношение на различните мнения за качеството при гледане на UHD и HD телевизор, от лични наблюдения съм стигнал до извода, че еднакво лошо се вижда сигнал от предаване на SD и HD /1080/, от близо по отношение на детайлите на картината и еднакво сравнително добре от далече - 2.5 м. Но когато сигнала е 4к, при UHD телевизора разликата е осезаема и в двата случая, образът изглежда много по-изгладен, цветово по-богат и релефен, все едно, че има някакъв 3D ефект. Наблюденията ми са при екран с големина 55". Освен това при мен има още един положителен ефект, телевизорът /UHD/ работи много бързо с менютата, със скорост съизмерима с компютър, нещо, което не се наблюдава при останалите ми HD телевизори, но това може да се дължи и на конкретните модели.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте! В един предишен въпрос за избор на телевизор и по-точно модела LG 65UB950V, hristolslav2 ме отказа да го купувам. Днес и утре в техномаркета има промоция 20 процента и се чудя за един подобен модел LG 65UC970V https://www.technomarket.bg/products...90/lg-65uc970v и едно SONY KDL-65W955BBAEP https://www.technomarket.bg/products...dl-65w955bbaep
Напишете моля дали си заслужават. Строя си апартамент и нанасянето ще бъде към ноември, ще се гледа от към 5,5 метра и лимита за телевизор е 4000 лв.
Благодаря Ви предварително! Не съм никакъв специалист в тази област и затова се нуждая от вашия съвет!
Телевизорът е последното нещо което се купува в едно ново жилище, особено ако в момента е по мазилка.
Чисто технически е така, но при положение, че може да се спестят към 1000 лв. от промоцията се замислих и затова питам. Ако някой има време да разгледа характеристиките и да каже нещо за моделите ще съм много благодарен! Ако си заслужава някой от моделите ще си го сложа временно в жилището където живея в момента. Благодаря!
Първият избран от теб е с извит екран, но не знам каква е курватурата му - тоест трябва да се гледа до дистанцията ограничена от курватурата в противен случай ще има изкривяване на образа в двата края на екрана
LG 65UC970V Технически спецификации | LG Electronics България
65W955B 16.9msec - малък Input Lag
матрицата по спомени беше IPS