Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
cyfka
Благодаря на всички за предложенията! След толкова умуване и четене на спецификации и ревюта се бях насочила към Самсунг 7 или 8 серия. В крайна сметка се прибрах с Panasonic 50EX780. Надявам се да съм направила добър избор. Поздрави и успешни последни часове от черен петък ;)
По добрият избор! Пожелавам дълга и безаварийна работа!
Цитат:
whitewizzard
За една прахосмукачка е важна всмукателната мощност а не електрическата. Така, че това е правилно. Защото е безумно да купиш прахосмукачка с мощност 2400 вата и тя да не може да смуче.
Официалната причина за спирането на плазмите може и да е консумацията, макар че LG я смъкнаха доста. Панасоник не успяха.
Неофициалната причина е да се продава изсмукана от пръстите технология защото е по-евтина и се произвежда от повече фирми.
Така е. За съжаление производителите не изписват колко кило-паскала всмукателната мощност на модела, а хората се водят по електрическата такава.
причината за спирането на плазмите бяха новите маркетингови двигатели на пазара...UHD и HDR
С нарастване на резолюцията и яркостта расте и консумацията на ток.
Плазмените телевизори могат да достигнат яркост от 1300cd/м2 - достатъчна за HDR, но рискова за перманентно отпечатване на образа.
Цитат:
cyfka
Днес е денят на покупката! Спрях се на 55'' Samsung , но още се чудя дали MU7002 или MU8002. Не мога да разбера разликата само в стойката ли е:
https://www.displayspecifications.co...ison/f06f189ba
Че навсякъде, където правят сравнения между двете серии и казват че серия 8 е много по-добра май имат предвид американската номерация. Моля, запознатите да споделят
Gamme Samsung LED QLED 2017 - line-up
https://hdtvpolska.com/samsung-mu800...d-120hz-tizen/
https://hdtvpolska.com/samsung-mu700...hd-2017-120hz/
Ха..закъснял съм с отговора горе
Цитат:
cyfka
Благодаря на всички за предложенията! След толкова умуване и четене на спецификации и ревюта се бях насочила към Самсунг 7 или 8 серия. В крайна сметка се прибрах с Panasonic 50EX780. Надявам се да съм направила добър избор. Поздрави и успешни последни часове от черен петък ;)
Честито и дълго да му се радваш :Drinks:
Цитат:
danev
Samsung 55MU8002 или Sony 55XE9005 ?
Тук някъде запецнах и моля за съвет. Кой от двата би показал по-добра картина на кабелна, по-малко проблеми със смарт екстрите и при тъмни сцени кой е по-малко вероятно да покаже проблеми с подсветката.
И двата са малко над бюджета ми, но се надявам да си заслужават.
МU7002 и XE8505 някак леко се изместиха в страни от фокуса ми заради прочетените мнения тук, но все още са в играта, заради цената. Благодаря на помагащите!
По-малко проблеми със смарт...семсун.
Сонито има по-добра равномерност на дисплея - само в ъглите е малко по-тъмно
Семсун има малко по-детайлна картина, но ми изглежда малко бледа.
Цитат:
С.Мезинов
@hristoslav2, панасоника е супер. Имаш ли някое предложение за 55?
Бюджет?
Панасоника има и 58" вариант
https://edigital.bg/tv-audio-razvlec...%5Blimit%5D=24
Петиция за връщане на 3D в телевизорите на LG
https://www.change.org/p/lg-please-r...-oled-tv-model
https://www.elgato.com/en/gaming/game-capture-4k60pro
https://www.elgato.com/dp8/sites/def..._01%402x_0.png
SONY 49XE9005 или Samsung QE49Q7FAMTXXH.Ще се ползва основно за телевизия (мтел) и филми (popcorn A-500).Ако има нещо по-добро до 2600лв ,моля да споделте.
Здравейте
Винаги съм получавал много компетентни отговори и препоръки в този форум. Сега съм си навил че покрай празниците ще се обзаведа с нов тв и сикам да помоля за вашите мнения. Търся 50'' - 65'' ( като клоня към 55 май) телевизор. Най-важното е качеството на картината. Ще се гледат основно филми и ще се играе на PS. Искам да мога да записвам няколко канала наведнъж (в момента на стария мога да записвам каквото гледам, но не и от друг канал) Също и да ползвам HBO OD Бюджета е към 3-3500
Благодаря предварително!
С това условие за запис на два канала отиваш май само на 58EX780 (на супер цена в момента) , като и там не съм много сигурен как стоят нещата със записа на два канала...
п.п. IPTV доставчик би решил донякъде необходимостта от записи изобщо ...
Здравейте ! Какво ви е мнението за този телевизор 4к
LG - LED TV 55UJ620V 55" 4Κ Ultra HD Smart - Телевизори
Днес беше на цена от 850 лв. в Емаг..... поръчах, но да видим дали ще го доставят, тъй като уж има само 150 бр.
Ще се радвам да чуя отзиви като цена качество.. основно за филми и спорт ( футбол )
Осезателна ли е разликата във 4 к филмите.. спрямо 1080 благодаря предварително и хубав уикенд !
Цитат:
svetlio1
С това условие за запис на два канала отиваш май само на
58EX780 (на супер цена в момента) , като и там не съм много сигурен как стоят нещата със записа на два канала...
п.п. IPTV доставчик би решил донякъде необходимостта от записи изобщо ...
какво се гледа в характеристиките за да се разбере дали го може тв това? да има DVB-T/T2?
Цитат:
hristoslav2
Вписва се (1500 +/- малко). Благодаря за предложението!
Възниква един въпрос, дали ще стане на ТВ стойка, която е макс до 55", защото имаме монтирана такава? Решаващи ли са тези 3" или е въпрос на килограми?
Цитат:
isilona
какво се гледа в характеристиките за да се разбере дали го може тв това? да има DVB-T/T2?
Трябва да има двойни тунери (по 2бр. от необходимите ефирни, кабелни или сателитни) , а също и възможност да ги декодира (два СА слота или поне някаква софтуерна възможност да декодира различни кодирани канали от двата тунера )
След огромно чудене между Sony 8577 и Philips 55PUS7502/12 вчера взех Philips-а . Панела на Philips-а е 100 или 120 херца колкото на Сонито нали така ? Така и не успях да видя някаква голяма разлика в картината между двата модела.Тук споменавате по-ниската яркост на Philips-а ,но при пускане на еднакво съдържание поне аз не мога да определя кой предава по-добре.
Цитат:
martoooooo
След огромно чудене между Sony 8577 и Philips 55PUS7502/12 вчера взех Philips-а . Панела на Philips-а е 100 или 120 херца колкото на Сонито нали така ? Така и не успях да видя някаква голяма разлика в картината между двата модела.Тук споменавате по-ниската яркост на Philips-а ,но при пускане на еднакво съдържание поне аз не мога да определя кой предава по-добре.
Съвсем скоро ще разбереш каква е разликата между двата модела....:)
Цитат:
С.Мезинов
Вписва се (1500 +/- малко). Благодаря за предложението!
Възниква един въпрос, дали ще стане на ТВ стойка, която е макс до 55", защото имаме монтирана такава? Решаващи ли са тези 3" или е въпрос на килограми?
Въпрос на килограми. Погледни в спецификациите на стойката - носимоста до колко килограма е, и я сравни с теглото на телевизора.
И стандарта VESA за съответния диагонал ТВ.
Цитат:
iveto
Съвсем скоро ще разбереш каква е разликата между двата модела....:)
По какъв начин ще разбера?