Здравейте,
кой от двата бихте ми препоръчали? TX-55CX700E или UE-55JU6400
Благодаря!
Преглед за печат
Здравейте,
кой от двата бихте ми препоръчали? TX-55CX700E или UE-55JU6400
Благодаря!
Първият
SES 5, 5.0°E[
Нов пакет с тестови 'Ultra HD' се появи на 11385H (скандинавски лъч), DVB-S2/8PSK/HEVC/UHD/свободен, SR 30000, FEC 3/4.
Astra 1L, 19.2°E
4K канал от Astra 'UHD1' се появи на 10994H (европейски лъч), DVB-S2/8PSK/HEVC/UHD/Nagravision 3, SR 22000, FEC 5/6. Каналът е свободен от 8 до 20 CET.
Astra 1M, 19.2°E
Нов пакет с 4K версия на канала 'Pearl TV' се появи на 12344H (европейски лъч), DVB-S2/8PSK/HEVC/UHD/свободен,SR 30000, FEC 2/3.
Astra 1M, 19.2°E
11112 H Fashion 4K, DVB-S2/8PSK/HEVC/UHD/свободен
Hot Bird 13B, 13.0°E
Нов пакет с канал 'FunBox 4K' се появи на 10727H (широк лъч), DVB-S2/8PSK/HEVC/UHD/свободен, SR 30000, FEC 3/4.
----
"Insight TV" започва некриптирано предаване в 4К през октомври 2015 г. на сателит Astra 19.2 ° East
Повече подробности ще последват в MIPCOM в Кан на 05 октомври.
https://www.youtube.com/watch?v=h_Sldf6XZ1c
TV приставка Zidoo X6 - стереоскопично видео в 3D MVC и 4K резолюция
ZIDOO X6-Feature
Повечето от днешните телевизионни приставки базирани на еднакъв SoC като всяка друга, си приличат като близнаци, и ако има разлики, то не винаги са за добро. Например, първата партида от медийни центрове Tronsmart Orion R68 получи Fast Ethernet мрежови адаптери, вместо Gigabit Ethernet, а следващата партида получи поддръжка на технологията HDMI-CEC.
След разглеждане на грешките на конкурентите, компанията също така е решила да снабди платформата си Zidoo с Rockchip RK3368, която се надяваме да отговаря на спецификациите заявени от производителя.
Платформата Rockchip RK3368 е разработена за използване в медия центрове, при това с не най-мощната процесорна част на видео-ядрото поддържаща декодиращи формати H264 и H265 в резолюция 4K. Приставката Zidoo X6 снабдена ОЗУ DDR3 и флаш-памет eMMC обем 2 и 16 Gb съответно. Системният хард диск е разбит на един раздел, това оставя повече място за установяване на приложения. Има мрежови контролери Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (Ampak AP6335) и Bluetooth 4.0. Има поддръжка на HDMI-CEC, ДУ има три програмируеми бутона. Корпусът на устройството е изготвен от алуминиева сплав и пластмаса.
Медия център Zidoo X6 има слот за SD памет карти с обем до 32 Gb, видео изходи HDMI 2.0 и CVBS, два порта USB 2.0 (един с поддръжка нас OTG), оптичен аудио-изход S/PDIF. Захранването се подава от външен адаптер с изходни параметри 5 В, 2 А. ОС Android 5.1 има каталог Play Store, поддържа обновяване по ефира и допълнен фирмен корпус ZIUI. Има и «доработена» версия на мултимедийният комплекса Kodi 15.0, по-рано по този повод между Zidoo и разработчиците на Kodi се разгоря малък скандал. Заявена е поддръжка на триизмерно видео във формат 3D MVC (Multiview Video Coding), режим pass-through за многоканални аудио-формати и определяне на кадрова честота 24 к/с. Функция Zidoo RC позволява да използвате смартфон за управление на ТВ-приставката вместо ДУ.
На CES 2016 LG ще покажат гъвкав Oled телевизор
LG plans to unveil rollable TV next year
https://www.youtube.com/watch?v=IcEh5ZNLE2E
All About Quantum Dots - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Scott talks with John Ho of QD Vision about quantum dots.
https://www.youtube.com/watch?v=JwOOp880Tx4
Faux-K: RGBW LED TV Spoils 4K UHD Resolution & Colour - :thumbdn: тия само се чудят как да ни изклатят ... не виждам никаква реална полза от тая шитня освен снижаване на производствени разходи - догодина ще ни карат и с лупи да ходим като избираме тв :016:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=17917&stc=1
Чрез белият суб-пиксел, се увеличава яркостта на картината и се намаляват разходите за подсветка, а това е важно, когато се опитваш да покриеш HDR стандарта. Бях пуснал няколко линка по въпроса в темата за LG преди време.
Не знам как LG броят пикселите в новите модели дали на три субпиксела или на четири-правилното при RGBW модел.
Въпросът е, как става контрола над пикселите: дали се управляват по тройки или по четворки.
(RGB, WRG, BWR, GBW)- неправилен модел, който води до изкривена колориметрия, и проблем с мапинг 1 към 1, както и с калибрацията. Причината е несъответствие с настоящият RGB видеосигнал.
Решение на проблема: прилагане на RGBW стандарта и при видеокамерите + управление в дисплеите по 4 субпиксела в пиксел - така видеосигнала ще съвпада с модела на видеопанела.
(RGBW, RGBW, RGBW)- правилен модел.
За съжаление, досега не съм видял снимка в макрорежим с необходимото увеличение от 60 пъти, за да се проследят управляващите електроди.
Sharp от години прилагат жълт суб-пиксел в моделите от 8-ма и 9-та серия, с две цели: разширяване на цветовото пространство (в областта на жълтото, оранжевото и кафявото) + повишаване на яркостта на картината.
Истината е, че матриците ТРЯБВА да имат 7-субпикселна структура с 7-те основни цвята-(червен, оранжев, жълт, зелен, син, индиго, виолетов)за да покрият на 100% видимият спектър. Като същият модел се приложи и при видеокамерите...но това ще доведе до огромно нарастване на битрейта във видео-потока, а честно казано не знам дали процесорите могат да се справят с това.
HDMI® Licensing LLC обяви програма за сертифициране на Premium HDMI кабел. Програмата ще помогне да се гарантира, че потребителите, които свържат своите устройства с тези кабели, ще могат да се насладят на пълния потенциал на 4K / UltraHD. Тази програма включва допълнително и засилено тестване на HDMI кабели, както и цялостна програма за борба с фалшифицирането на етикета. Това дава право участващите производители на HDMI кабели да проектират и тестват своите High Speed HDMI Кабели за ултра-надеждност и висока производителност.
HDMI :: Press Release
Здравейте,предстои ми покупка на нов телвизор и съм се спрял на 3 модела.Ще бъда много благодарен за всяко едно мнение или отзив,което да ми помогне в избора.Може и на ЛС.
Ето и моделите:
Samsung UE48JU7000
SONY KD-49X8309CBAEP
LG 49UF8517
Кой е производителя на панела на TX-55CX700E.В раздела на телевизори ПАНАСОНИК попитах за разстоянието краката на телевизора един от друг,с цел необходим тв шкаф,както и за смарт дистанционно,но никой не отговори.В различни ревюта го дават,ту със смарт дистанционно други пък без,в Технополис незнам дали има.
Такааа.Сонито отпадна поради това,че не предлага 3Д..като се дават 2000+ лева поне да е рошава гаргата.За другите два модела дилемата е голяма.За Самсунга изчетох 10 ревюта...хвалби..хвалби.Или наистина е много хубав или Самсунг си плащат стабилно да се пишат тези хвалебствия.Лошото обаче е,че за "Голдстар"-а не намерих нищо за четене,което е адски странно.Не знам защо но май повече ми се иска да се спра на LG-то.Причините са няколко "Харман Кардан" звученето,1 инч в повече от Самсунга и ако не бъркам опресняването също е в полза на LG-то 1500 с/у 1300.Това EDGE LED не знам до колко ще се усеща,ако има някой който е по наясно ще се радвам да чуя мнението му.Също ако някой изнамери ревю ще бъда благодарен
kar4o73
Сглобката е на китайска компания - матрицата на CMO.
Две дистанционни
Panasonic CX7 (CX700) review - FlatpanelsHD
HDTV Magazine - Is 4K Resolution Important to Consumers?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=17967&stc=1
Здравейте,
PANASONIC TX-49CX740E
PANASONIC TX-50CX700E
PANASONIC TX-49CX750E
след доста четене и мислене накрая се обърках.
Моля дайте си мнението за горните варианти. Цените са близки, не мога да преценя чисто практично погледнато кой е най-подходящ.
Ще се гледат филми и спорт. Абонат съм на НЕТ1. Ще е вързан към audio reciever. Искам хубава картина и удобство при ползване.
Варианта с два тунера ми изглежда готин, но никога не съм ползвал такова животно - разчитам на вашите съвети.
Благодаря!
740/750 S-IPS 700 MWA панел, трябва на място да погледнеш картината и да избереш твоя,CX750 - двойни тунери- 2199лв,CX740 - няма двойни тунери, и мулти уиндоу е орязан до само PAT- 1749лв
Чудни резултати от изследването...интересни са хората от третата група. Явно голяма част от потребителите правят една основна грешка - не вземат необходимият размер, при който могат да видят и оценят разликата с FHD - а при дистанция от 3 метра си трябват 100" UHD TV....
More than 330 million 4K UHD TVs will be sold globally by the end of 2019
Parks Associates: 45% of Western European broadband homes have a smart TV