Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
silver1 
   cable
...изненадва ме, че Sony са потънали в тази класация
тук пък не е така: 
https://www.rtings.com/tv/tests/pict...eak-brightness
Искам да кажа, че мнението на реален потребител в реални условия е безценно за мен. Класациите малко или много са доста синтетични. Относно начина на преценка- несъмнено си прав! 
В моя случай, TV-то ще се ползва основно за гледане на TV (mtel) и филми (главно през USB флашка); за PC монитор няма да се ползва, единствено ако не плейва нещо вградения плеър ще се наложи да използвам  PC-то за тези цели (от това най-вече искам да избягам, че в момента с тези кабели е ужас). Последното споменато ме разколеба от избора ми на 55XE9005- до колкото четох Android TV не е най-хубавото, което може да ти се случи; дори и да кача kodi, хардуера на TV не е достатъчен за него; да слагам външно устройство (minix, raspberry и др.) и да плейвам от него- ааа не, мерси! поредното дистанционно, кабели и т.н.т. 
(вчера бях заредил поръчката на един 55XE9005+minix U9, когато се осъзнах какво правя). Търся удобство и качество на картината, а до колкото е възможно и добър звук.
Всъщност тук е момента някой да разсее впечатленията ми за недъгавия Android и да каже няколко добри думи за него.
Определено 55XE9305 има прекрасна картина, от друга страна LG C7 е впечатляващ и той (както спомена не случайно A1 е със същия панел)!
....помагайте!

Колега,ама ти сериозно ли?.....:)
  Да кажем, че разглеждам А1 като съвсем отделна категория.
Като го извадиш него от уравнението, следващата позиция на SONY е едва №11, а XE9305 е №17- но това не е важното в случая. Важното е полезната информация която предоставяш- мерси за новата таблица, за мен е полезна.
Разчитам, че ще се включите и с мнения за XE9305/XE9005 в комбинация с Android TV.
  Потънали са защото има включени много OLED тв-BEOVISION,PANASONIC,ако бяха включили и LOEWE OPTA още щяха да потънат,ама там цените вероятно са космически.
За led на SONY-не съм ги гледал в реални условия и си мисля,че ако искаш икономия XE9005 вероятно е много добре,ама XE9305,е на цена OLED и дори ако е по-добър от 9005 кво те грее?FALD тв са много добри(напр. моя SA A786-АМА ЗА 40'' БЕШЕ 3400лв.),но са много скъпи и както виждаш спряха да ги правят.Следващият пък SA C7000 прехвален на много места и обявен от avforums за тв на годината за мене лично е пълно недоразумение(меко казано).
Имай впредвид,че пък в таблиците на rtungs отсъства PANASONIC,PHILIPS,BEOVISION,защото не са изпробвани,май не се продават в САЩ,така,че местата са горе-долу еднакви.
И в първата са включени по-старите топ модели на SONY-Z9D, PANASONIC-DX900,които със сигурност си заслужават местата.
За Loewe opta ще повторя,защото е една голяма тема,ама не ни е по възможностите,поне за моите(или поне не ми отива :)).
  То в тая класация ако обърнеш внимание най-високо поставеният LCD модел 2017г е точно Сони ХЕ93 - всичко останало е ОЛЕД модели и трите топ модела от по-стари поколения с директЛЕД и локално затъмнение ...
Лично за мен е малко височка разликата в цената между ХЕ93 и ХЕ9005 за това което предлагат, а цената на ХЕ93 вече силно приближава цените на ОЛЕД моделите на ЛГ (поне в 55") ..., че даже и ги подминават .
  svetlio1
Ако съм те разбрал правилно- XE9005 за бюджетен вариант; А между LG 55C7 и SONY XE9305 твоята препоръка е за LG?!

- - - - - - - - - -

iveto
...за коя част по-точно питаш? :) - коментара ми за sony или частта с терзанията ми по избора на нов tv
Кажи своите предпочитания към конкретен модел.
  Ами като почитател на плазмата бих избрал ОЛЕД модела (който на всичко отгоре е и по-евтин - при унгарците има и 55B7 ), но между двата (ХЕ93 и ХЕ9005) почти без замисляне ХЕ9005 - просто по-скъпият не предлага достатъчно , за да оправдае голямата разлика в цената .
   Цитат:

silver1 
   svetlio1
Ако съм те разбрал правилно- XE9005 за бюджетен вариант; А между LG 55C7 и SONY XE9305 твоята препоръка е за LG?!

- - - - - - - - - -

iveto
...за коя част по-точно питаш? :) - коментара ми за sony или частта с терзанията ми по избора на нов tv
Кажи своите предпочитания към конкретен модел.

Aбсолютно,категорично и безапелационно бих избрал Сонито,пред което и да е ЛГ...
   Цитат:

iveto 
   Aбсолютно,категорично и безапелационно бих избрал Сонито,пред което и да е ЛГ...

iveto

че то A1 е с панела на LG C7, това не означава ли че C7 е поне по-добро от XE9005 и на измеримо ниво с XE9305, само че с предимствата на OLED-а?

Цитат:

silver1 
   iveto
 че то A1 е с панела на LG C7, това не означава ли че C7 е поне по-добро от XE9005 и на измеримо ниво с XE9305, само че с предимствата на OLED-а?

https://www.stuff.tv/features/sony-a...h-best-oled-tv
   Цитат:

sony 1 

Нямаше нужда. Това е ясно. По-скоро ме вълнува сравнението LG C7 vs Sony XE9305......и да тичам към магазина, че не останаха.
   Цитат:

silver1 
   Нямаше нужда. Това е ясно. По-скоро ме вълнува сравнението LG C7 vs Sony XE9305......и да тичам към магазина, че не останаха.

Доста хора казват това, но задават въпроси  :) 
Иначе ето едно сравнение Sony X930E vs LG OLED C7 Review (XBR55X930E vs OLED55C7P, XBR65X930E vs OLED65C7P)
     2 Прикачен файл(ове)
  Сравнението което даде колегата е добро,ако искаш много подробно,вече писах,....даже е прекалено подробно и не знам дали ,чак такива детайли са необходими за всеки .Само,че си избери от падащото меню-''product'' -моделите,че отваря все едно и също или аз поне не знам как.Хубаво щеше да е да можем като на снимката най-долу се вижда как сравняват хората.....А пък за замерванията не знам.А мен главното което може да ме подразни в един тв е това на втората снимка,простичко му викат контраст,ама за мене разликата в цялостната картинка е огромна: 

https://www.rtings.com/tv/tools/compare

Колеги препоръчайте добър 49 инчов телевизор, че нещата са много странни вече. Писах вече за два модела към който съм се ориентирал - SONY 4K KD-49XE8005 и Samsung 49MU7002. Двата са 50Hz и явно това било голям проблем при такъв диагонал. Та ... кажете си мнение и дайте съвети какво да се вземе. 
  А относно проблемите с burn in? Ако стои TV вкл. само на една програма дълго време? Няма ли вградена някаква автоматична защита или нещо подобно, което да предпазва панела?
Все едно се връщаме в годините на изгарящите плазми?!
И един интересен за мен въпрос: до колко frmware update-и на C7 могат да компенсират изоставането от Sony A1, или то се дължи главно на разликата в съпътстващите телевизора чипове за обработка на...всичко?