Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Pandev за мен тук не виждам светла стая, нито силна светлина. Добре се е получило, но няма нищо общо тук на снимките със светла стая. Определено OLED е с безупречно черно, но ако помещението е силно осветено, до големи прозорци или пък с пряка слънчева светлина, то LED е по добрият вариянт защото е по ярък. Аз също избирах преди няколко месеца и взех xe9305, който е значително по ярък и за мойте условия е по добър вариянт.
Цитат:
Първоначално публикувано от
presledvach
Pandev за мен тук не виждам светла стая, нито силна светлина. Добре се е получило, но няма нищо общо тук на снимките със светла стая. Определено OLED е с безупречно черно, но ако помещението е силно осветено, до големи прозорци или пък с пряка слънчева светлина, то LED е по добрият вариянт защото е по ярък. Аз също избирах преди няколко месеца и взех xe9305, който е значително по ярък и за мойте условия е по добър вариянт.
Като заговорим за силно осветлени стаи ... на кои от вас се случва да гледат , телевизия или филм през деня ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Стаята е направена с непряко осветление ,а предимството е ,че може да се гасят сигурно определени групи.Като говорите за силноосветени стаи ....моята дневна също е запад,но сега пердета и щори каквито искаш-външни,вътрешни и.т.н.Не знам какъв е проблема да пуснеш светлина колкото е необходима,че да търся тв който да ми свети повече от слънцето.Риторично,разбира се.XE9305 сигурно е хубав тв с идеална цена за 65 ''където OLED са доста скъпи.
Всичко е въпрос на вкус и избор. Мн е субективно понятието светла стая,ако директно слънцето огрява твто, сигурно и с лед няма да е мн приятно. Аз имам външи щори които не ми се е налагало да пускам през деня специално заради твто(което е непосредстено до прозореца). Ето снимка от днес при напълно вдигнати щори. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4da211a6f3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9770781dff.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7c6016f68e.jpg
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Сидеров
Като заговорим за силно осветлени стаи ... на кои от вас се случва да гледат , телевизия или филм през деня ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
При нас това се случва редовно, а и като за капак мойта жена ненавижда щори и плътни пердета, а сме със запад и юг изложение. За това и споменах че в къщи е тежък случай.
Така е,тв-я трябва да се гледа в помещение с леко осветление(и според предпочитанията да има възможност за увеличаване и намаляне).Като имаш щори ги пущаш и вдигаш колкото искаш,също и с осветлението.А пък доброто черно не е както казва тук един колега субтититрите и.т.н. То трявба за добър контраст който прави картината по-дълбока или както субективно си я виждаш.Какъвто и тв. да съм имал увеличавам контраста и намалям осветеността до възможно най висока/най-ниска граница.При тв с добър контраст дори да го види някой който изобщо не се интересува от тв-ри веднага му прави впечатление и без да разбира защо казва,че този тв има хубава картина.
А за кухни и др. осветени стаи където тв не е основно нещо си вземаш най-евтиния,разлика дори и да има кво ме интересува като там тв не е нещото заради което съм отишъл.Всъщност в последно време,май става като смениш основния и почваш да сменяш по веригата.
>presledvach-ами те щорите не са измислени точно за тв-я,ами лятото като стане 40 гр. кво правим.Пущаме климатика на 20 ли.Едва ли е най-приятното нещо слънцето да те грее и климатика на макс.Пък и има щори с изолация които помагат и за много студени дни,ама това е друга тема ,разбира се.
cable Донякъде си прав, но както споменах при нас щорите са по скоро като декорация и в много редки случай по предназначение и то основно когато не сме в къщи, иначе климатиците няма нужда да са на 20 градуса, има по оптимална температура. При унгарците е намален LGB7 https://edigital.bg/led-televizori/l...evizor-p498681 и мисля че е на добра цена.
Всеки може да си избира при каква осветеност да гледа тв,така че въпроса ми се вижда излишен.Иначе,според мен си направил най-добрия избор,разликите в картината до OLED вероятно не са големи,а пък размера си е екстра при всички положения.
Като гледам цените в момента класацията според мен е(цените са ориентировъчни които съм виждал)
1.65''SonyXE93/4300
2.55''LG B7/C7/2800
355''Sony XE90/2200
Не съм любител на фирми.Докато SAMSUNG не покаже новите FALD тв на добри цени.....
Здравейте, наскоро ми изгоря платката на 42 инчов Philips 2012 г. Искаха ми за ремонт над 300 лв. Направих грешката и си поръчах 55 инчов ТВ Horizon от EMAG за 759 лв. Пристигна телевизора пуснах го, но не бях очарован. През следващите дни бях на гости и гледахме нов ТВ Finlux 49 инча и направих разликата, като се прибрах вкъщи опитвах всякакви настройки на картината но тя ме върна с 10 год. назад, беше размазана като рисувана с пастели и черното изобщо го нямаше - то беше сиво, мислех че е от сигнала но на Finlux-а картината беше супер. Звука също беше под всякаква критика също и смарт функциите. Върнах го и чакам да ми възстановят парите. Междувременно техника ми каза да търся Samsung, LG, Sony или Panasonic. Но бюджета ми е малък. Вече търся 49-50 инчов от тези марки, но изпуснах намаленията във веригите в края на март. Молбата ми е да ме насочите към някой модел от горните марки, пък ще чакам нова промоция. Телевизора ми трябва основно за гледане на филми, тенис, футбол и от смарт функциите YouTube.
То няма как да те насочва някой, след като не стигат парите. Взима се това, за което стигат ако въобще има такава възможност.
Цитат:
Pandev
Забелязах грешки - луничките над телевизора. Моят съвет е, да не ги пускаш, а да поставиш подсветка зад телевизора.
има тема даже
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...%BC%D0%B8.html
LED осветлението в стаята, в комбинация с OLED(или плазмен) телевизор, предизвиква интерференция на светлината и умора на очите.
Тествай дали те болят очите 2-3 дни, като изключиш LED осветлението и вместо него използваш стандартно - лампи с нажежаеми жички.
Пиши после, какви са впечатленията ти.
Цитат:
dictator
Ако разполагам с парите и избирам OLED - Panasonic 65FX800Е.
Има най-добрите фабрични настройки и опции за калибриране. Показва повече детайли в тъмните сцени, спрямо конкурентите си от други марки.
LGDisplay произвеждат OLED панелите за доста марки телевизори - Sony, Vestel, Loewe, Panasonic, LG Electronics, Philips....
>hristoslav...това за осветлението не го знаех.Гледам OLED на осветление от една енергоспестяваща(не led)крушка и понякога пущам още 2 led всички по 6 вата,като последните 2 led (от 4)ги включвам рядко,пък и те са димируеми.Всички са зад стъкла на полилеи и светлината не пада пряко в/у тв-ра.Досега не съм забелязал от led крушките проблеми,но щом казваш...Въпроса ми е препоръката ти е да не се гледа на led осветление или задължително стандартна лампа?Енергоспестяващата(както ги водеха-не съм сигурен в технологията)според теб към коя категория е?Щото и тя е на gu10 пък там стандартни от старите няма.
Това го забелязах преди 7 години на моят плазмен телевизор. като се има предвид приликата на технологията с OLED(макар и косвена) то би трябвало да се забелязва макар и частично подобен ефект. Всеки има различна чувствителност на зрението, така че не е задължително да се забележи ефекта.
Енергоспестяващите крушки са луминисцентни. Два електрода в двата края на стъклена тръба пълна с инертен газ, покрита от вътрешната страна с луминофорен слой(белият прах).
При пропускане на ток по електродите, газът в тръбата се йонизира(получава се плазма). Преминаващите през газа електрони, удрят по луминофорният слой и избиват фотони от атомите - получаваме светлина.
Между другото, луминисцентното осветление е вредно за очите, но производителите не го споменават на опаковките(подобно нещо важи и за LED заради PWM [ШИМ]). Преди 4 години научих от колега в един щатски форум, че от кабинетите на директорите в няколко големи банки в САЩ премахнали този тип осветление и го заменили с дизайнерски лампи с нажежаеми жички, докато останалият персонал на по-ниските етажи си останал с...
Цитат:
hristoslav2
(или плазмен) телевизор, предизвиква интерференция на светлината и умора на очите.
Тествай дали те болят очите 2-3 дни, като изключиш LED осветлението и вместо него използваш стандартно - лампи с нажежаеми жички.
Пиши после, какви са впечатленията ти.
Аз от години съм с ЛЕД лампи и лунички над плазмата и не съм забелязал нещо да ме дразни - само ако гледам 3Д и не съм го настроил на 50хц тогава вече се вижда силно и е дрезнещо.
За вредата от led лампите съм чел.От старите обаче почти няма,а ако има те са халогенни,май.За тях също има дискусии.Интересен ми беше въпроса точно каква е връзката с OLED/плазма тв.Разбирам,че ти така си го усещал.Възможно е да има ефект някакъв,но се съмнявам,че точно в/у определена технология,по-скоро с всеки тв.