Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
vvas
Единственият проблем на Sony е, че дори и със SPMC [KODI], не пропуска DTS - HD MA и Dolby Atmos през оптика към ресивъра
Това не е проблем на Sony или друг производител... Просто оптичната връзка толкова си може - lossy DTS, Dolby Digital или некомпресиран стерео звук.
Цитат:
vvas
Здравейте! Аз ползвам от 1 година Sony 65XE9005. Инсталирал съм му SPMC [KODI] - има го в Google Play. Вързал съм го към ресивър Yamaha RX-A1050 с оптика! Вкарал съм ги в обща мрежа чрез рутер TP-Link Archer c9 + настолен компютър! Чрез SPMC [KODI], който е инсталиран на телевизора, пускам филми от компа и слушам DTS и Dolby Digital предадени към ресивъра, чрез оптика! Има малко настройки, който се правят в телевизора и SPMC [KODI] относноDTS и Dolby Digital. Единственият проблем на Sony е, че дори и със SPMC [KODI], не пропуска DTS - HD MA и Dolby Atmos през оптика към ресивъра!. За това, когато гледам 4K филми с DTS - HD MA и Dolby Atmos, ги пускам през мултимедиен плеър Minix U1 вързан към Yamaha RX-A1050 с висок клас HDMI кабел. Допълнително ресивера ми е вързан към телевизора, пак с висок клас HDMI кабел и съм включил ARC комуникацията между Sony-то и Yamaha-та. Субтитрите в SPMC [KODI] се настройват изключително лесно! Веднъж настроени, за всеки филмSPMC [KODI]си намира бълг. субтитри в мрежата[ интернет ]! Това е! Няма драми, няма циркове.
А не е ли по-лесно ако имаш компютър, примерно як като моя и да си пускаш филмите директно от него чрез HDMI ?Картината идва от видео картата директно, звука също от компа остава да си свържеш аудио системата към телевизора и готово и няма да се занимаваш с глупости рутери външни плеъри коди моди;
@x33mmm - ти сериозно ли мислиш , че през компютър е по-лесно да пускаш мултимедия отколкото през приложение на телевизора.
Човека да си похвали якия компютър:)
От поне 10 години не съм пускал филм от компютъра на телевизора.....
Цитат:
x33mmm
А не е ли по-лесно ако имаш компютър, примерно як като моя и да си пускаш филмите директно от него чрез HDMI ?Картината идва от видео картата директно, звука също от компа остава да си свържеш аудио системата към телевизора и готово и няма да се занимаваш с глупости рутери външни плеъри коди моди;
Предпочитанията са въпрос на гледна точка, нужди и възможности! Аз не искам да ми е по лесно. Искам да ми е по качествено, по бързо и по точно!!! Повярвай ми, изграждането на мрежа с качествен рутер, използването на Коди и др, са много полезни и практични, стига да имаш нужда от тях, да можеш да ги настройваш, и правилно да ги експлоатираш. Успех.:BigGrin
Цитат:
vvas
Предпочитанията са въпрос на гледна точка, нужди и възможности! Аз не искам да ми е по лесно. Искам да ми е по качествено, по бързо и по точно!!! Повярвай ми, изграждането на мрежа с качествен рутер, използването на Коди и др, са много полезни и практични, стига да имаш нужда от тях, да можеш да ги настройваш, и правилно да ги експлоатираш. Успех.:BigGrin
Въпрос на избор.Коди може да имаш и на компа и на тв,и не само коди има и др.приложения.Така му е добре така ползва тв.
vvas, ако искаш качество, точно компютъра ти е решението. Може да не е толкова удобно, но с един хубав компютър с читава видеокарта можеш да изкараш най-добрата картина от един телевизор
Колеги може ли мнение за Samsung 55NU7402
Спрях се на този модел и се чудя между него , Philips55PUS7303/12 или Sony55XF7077.
Предимно ще се гледа мачове и филми.
Здравейте,искам да попитам имам ли право да поискам във физически магазин при покупката на телевизор да ми бъде тестван дали работи ,преди да го платя?
Винаги са го тествали пред мен тв,.
Няма да имаш проблем.
Цитат:
sony 1
Винаги са го тествали пред мен тв,.
Няма да имаш проблем.
Благодаря за бързия отговор