Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
моето мнение по-никакъв начин не е базирано на фенщина ;)
ти също за мен не се притеснявай, какво да гледам аз :BigGrin
не знам защо така пренебрежително към продавач-консултантите те също са хора
и много от тях наистина се стараят
няма идея кое мнение за теб е миродавно за теб ти си много тежък случай на Sony бот...
показвам снимки на ужасяваща подсветка ти ми отговаряш със снимки на механично счупен дисплей ;)
не знам да плача ли, да се смея ли :confused:
Прав си..идвам с Мир!...айде наздраве,че от обяд съм на маса:)….:Drinks:
е това вече е друго нещо
наздраве :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
zfpuhi
Bump, все още търся телевизорче :(
Изисквания и за какво ще го ползваш?
http://www.hughsnews.ca/auo-showcase...s-2019-0058549
https://8kassociation.com/
Кво ше кажете за е тоя телевизор Тошиба 65" 6863
https://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-...HD-LED/p/18315
65 инча, IPS, 60 herza, Direct Led за 1500 лв ми се струва много добра цена ;
Да цената за 65 инча е много добра, някой виждал ли го е на живо?
Те вече на едро започнаха да ги продават. И като дойде във вас започват главоболията с неравномерна подсвтка, DSE и прочие.
Цитат:
Dimitroffv
Толкова ли е зле като цяло този Linux реално разликата е в операционната система.Иначе някакви преки наблюдения върху Philips...
Линукс означава, че само на теория се води smart, защото идва най-много със специално разработен YouTube, а Android TV си има първо Google Play и после някаква функционалност с приложения, управлението им и детайлни настройки. С други думи, Android TV е андроид смартфон, побран в капацитета и техническите възможности на телевизор и на значително по-голям екран, а по-ниските серии са просто като кинескопните екрани с дистанционно с цифри отпреди 25 години. Водят се умни само, защото имат WiFi и евентуално някои разширени настройки и примерно YouTube.
И, докато на Android TV можеш да си инсталираш Kodi, Netflix и много други подобни директно на телевизора, на Linux-такивата ще се нуждаеш от външно устройство. Аз много се тревожих от коментари за "бавна операционна система", забивания на приложения, произволни рестарти и какви ли не неща, но инсталирах и настроих Kodi директно на телевизора и всичко си върви по-добре и от компютъра, както с включен WiFi, така и през директна кабелна връзка с мрежата. Нито засича (освен, ако не е бавен конкретния източник на стрийминг), нито има проблем с ограничения обем на вътрешната памет за кеша, нито изчислителната му мощ или RAM-а е малък при съдържание, постоянно стриймвано и с часове. Единствено, ако примерно пуснеш някакъв поток, даже и аудио в някое стрийминг приложение, и после едновременно отидеш по настройките на телевизора и започнеш да дълбаеш в подменютата, чуваш как звукът започва да насича. Все пак това е телевизор и, въпреки че не ми се иска да се случва в бекграунд, явно не му стигат възможностите и за двете. Но, пряко в което и да е приложение, няма никакви проблеми. И, все пак, не говоря за базови модели с Android TV или такива от 2016 или 2017, при тях може и да има яко насичане по технически причини...
С други думи, която и да е операционна система с пълни възможности е за предпочитане пред телевизорите с базови настройки. Аз лично предпочитам Android TV, защото имам опит с различни устройства под Android, а и телевизия (някой да ми пуска нещо отдалече, а аз като теле само да се взирам кадър след кадър) почти не гледам и всичко си ми е съдържание, което сам си избирам. И в тази връзка, възможностите за стрийминг от всякакъв тип директно на телевизора, без нужда от компютри, външни дискове, устройства и настройки, ми се струват невероятни.
Цитат:
cable
За OLED и ''Нова'' точно писах в темата за OLED,щото там някой беше подхванал..Ако точно това лого може да се отпечата най -добре е да си припомним Лили Иванова и ''Без радио не мога''.
Къде ти UHD тв(каквато е темата) къде ''Нова''(стара по-точно).Картините на Пикасо трудно ще и съперничат....Нещо като ''макарон в устата на Мона лиза''.:)
Открил си ,че всеки тв. има недостатъци и си прав.
Благодаря за мненията!
Да, това е отговора- темата е за "Мнения и Избор на Ultra HD телевизор", а повечето колеги, които влизат питат просто за телевизор за всичко.
Тогава всичко под Sony XF90 трябва да бъде зачеркнато като вариант- защо да си разваляме удоволствието от 4К филма с техника с посредствени възможности и проблема с отпечатване на логото на НТ на OLED няма да съществува, както и проблема с лаговете на Андроид ще стане малък- в един момент ще успееш да ги преодолееш и ще си пуснеш 4K филма.
Тогава пак остава въпроса- какво е най-удачното да се вземе, ако искаш просто да гледаш кабелна на смарт телевизор и дали изобщо е удачно да се взема нещо междинно между SD и 4K. В смисъл стандартната кабелна ще върви лошо на всичко и тогава защо да си вземеш телевизор за 1800лв. като на този от 800лв. ще е същото.
Не,че е много важно,но все пак да доуточним:
1.sd тв просто няма от къде да вземеш.
2.Това,че стандартната кабелна ще върви еднакво на 800 и 1800 лв. тв-р не е точно,защото има доста добри хд канали,които са добри за гледане.Резолюцията не е най-голямотопредимство,за 1800 и повече лева има тв с по-добри матрици(напр.VA/FALD),100 HZи др.,напр, 49''SONY XF 9xxx е на подобна цена,ако не постоянно то се намира.И съм съгласен,че под него всичко е някакъв компромис.
Вярно е ,че е добре да са евтини тв-те,но последното е относително,като си помисли човек колко хора(ако не в бг то...)си купуват 5,5'' gsm за 2 000+.... Лично аз познавам такива дето си сменят всяка година ябълките,а като си купуват тв-р питат за нещо хубаво до... ...лв(ама по-евтинко от последната му ябълка,като трябва да се отчете ,че тв-ра се гледа 10 години,дори ако не е основен,а пък ябълките гният за година-две:))...Но ги разбирам,тв-ра на масата (в ресторанта)не можеш да си го извадиш:).Тука знам,че някои ще кажат,че им трябва за работа ит.н. Нямах това в предвид,по-скоро такива дето само(се) снимат ....
Цитат:
cable
Не,че е много важно,но все пак да доуточним:
1.sd тв просто няма от къде да вземеш.
2.Това,че стандартната кабелна ще върви еднакво на 800 и 1800 лв. тв-р не е точно,защото има доста добри хд канали,които са добри за гледане.Резолюцията не е най-голямотопредимство,за 1800 и повече лева има тв с по-добри матрици(напр.VA/FALD),100 HZи др.,напр, 49''SONY XF 9xxx е на подобна цена,ако не постоянно то се намира.И съм съгласен,че под него всичко е някакъв компромис.
Вярно е ,че е добре да са евтини тв-те,но последното е относително,като си помисли човек колко хора(ако не в бг то...)си купуват 5,5'' gsm за 2 000+.... Лично аз познавам такива дето си сменят всяка година ябълките,а като си купуват тв-р питат за нещо хубаво до... ...лв(ама по-евтинко от последната му ябълка,като трябва да се отчете ,че тв-ра се гледа 10 години,дори ако не е основен,а пък ябълките гният за година-две:))...Но ги разбирам,тв-ра на масата (в ресторанта)не можеш да си го извадиш:).Тука знам,че някои ще кажат,че им трябва за работа ит.н. Нямах това в предвид,по-скоро такива дето само(се) снимат ....
Позволи ми да те апострофирам....
Вчера блеех из "Технополис" в Мол Сердика и се загледах в ОЛЕД на Сони ,65 инча....бяха му пуснали БТВ Синема SD.....
Е нема такъв ужас.....а телевизора беше около 6 бона.....
така че сигнала е ултра важен(поне според мен)....
Привет Христослав,
Ще се ползва за гледане на Телевизия и филми от флашка или кабел от РС-то, няма да се ползва за игри и т.н.