Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
stanislavdenchev  
 Здравейте ,  бихте ли ми помогнали с избора на нов ТВ . искам да е нещо 50 - 55 инча . основно ще се гледа тв  и youtube . Колебаех се между  samsung qe50q80tatxxh   , samsung qe55q80tatxxh и  sony KD55XH9096BAEP вървят около 1700лв . но сега видях че Сони има модел от 2021 Sony KE55XH9096BAEP който е  по евтин 1500 лв  . Каква е разликата между KD и КЕ ?

XH е модел 2020г. и става въпрос за един и същ модел.
Относно KE/KD, ето инфо от друг форум -
  Цитат:

Тази ситуация се дължи на новите европейски разпоредби относно обозначенията за енергиен клас или нещо подобно и те трябваше да променят обозначението на телевизора. Така че старите телевизори, произведени преди тази промяна, имат обозначението KD, новите - KE 

Цитат:

bobyn  
 @stanislavdenchev за 1800лв. имаш 55 инча OLED на LG. Помисли и над този вариант.

LG OLED55BX3LB

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

1800лв вече ми идва в повече като бюджет

Цитат:

svetlio1  
 XH е модел 2020г. и става въпрос за един и същ модел.
Относно KE/KD, ето инфо от друг форум -

е значи да скачам смело на сонито до като е на промоция в edigital
  Мислите ли, че вашият OLED / QLED телевизор е прекалено ярък? Ето малко измерена яркост на обектите от реалния живот
  Цитат:

Непрекъснато чуваме хора, които твърдят, че техният OLED или QLED телевизор вече е прекалено ярък и че ще трябва да носят слънчеви очила, за да гледат HDR съдържание. Затова направихме някои измервания на яркостта на случайни обекти в реалния живот, в полуслънчев ден в Манчестър, където не е толкова ярко, че се чувствахме принудени да носим слънчеви очила

https://www.youtube.com/watch?v=PRSm2v7bfVo
   Цитат:

stanislavdenchev  
 1800лв вече ми идва в повече като бюджет

По скоро събери 100лв. и скачай смело на OLED-a.
   Цитат:

berpan  
 По скоро събери 100лв. и скачай смело на OLED-a.

аз като цяло имам притеснения относно OLED . аз и вече малко се обърках .. а между sony kd-55xh9096 и samsung qe55q80t  кой е по добър ?
  Ето едно сравнение https://www.rtings.com/tv/tools/comp...00h/1819/12284
Ако ти скимне от флашка филми да гледаш Самсунга няма dts кодек, половината филми без съраунд звук остават. Иначе дават по добра картина за Самсунга, но според ситуацията... 

https://m.youtube.com/watch?v=XGmq8P5mPPQ
   Цитат:

evdiko  

аз ще го използвам най вече да гледам от кабелната и youtube . от сравненията в сайта дават предимство на самсунга . обаче от клипът където ги сравняват . май сони ми изглежда с по светла картина и по реални цветове . лошото е че няма къде да отида да ги сравня защото всички магазини са затворени .а тези дни трябва да поръчам нещо че старият се счупи
  пич, вземай Сонито без колебание.... и бегай от ОLED, въпреки че се вижда в некои отношения по-добре. Купуваш телевизор, не тамагочи.... 

Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
   Цитат:

Firenze69  
 пич, вземай Сонито без колебание.... и бегай от ОLED, въпреки че се вижда в некои отношения по-добре. Купуваш телевизор, не тамагочи.... 

Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk

сега видях че има на промоция и Sony 49XH9505  . заслужава ли си повече от  sony kd-55xh9096 . по принцип и 50 инча ми е достатъчно за стаята защото не е голяма
  Заслужава си. Аз съм с xh95 и мислех да взема 90 преди това. В момента гледам сериал с дръпнати щори в дясно на мен и пече слънцето в стаята. Яркостта е перфектна за мен. Но аз гледам 4к hdr филми за които е по добре високата яркост. В твоя случай с кабеларката няма особен смисъл... Никога не е късно да станеш киноман де. След тва видео отидох и купих xh95.
 https://youtu.be/q-XzAVJvQnQ
  49XH9505 e по-добър от всички посочени, ако те устройва размера, направо го взимай него.
  @stanislavdenchev щом имаш възможност за 55 инча, вземи такъв размер. Задължително най-големия, който можеш да си позволиш (като размери и бюджет).

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
   Цитат:

evdiko  
 Заслужава си. Аз съм с xh95 и мислех да взема 90 преди това. В момента гледам сериал с дръпнати щори в дясно на мен и пече слънцето в стаята. Яркостта е перфектна за мен. Но аз гледам 4к hdr филми за които е по добре високата яркост. В твоя случай с кабеларката няма особен смисъл... Никога не е късно да станеш киноман де. След тва видео отидох и купих xh95.
 https://youtu.be/q-XzAVJvQnQ
    ее значи по добре да заложа на Sony 49XH9505 макар и с по малко инчове . все някога ще ми се иска да се насладя на някой филм . до колкото прочетох единствената разлика със sony kd-55xh9505  е че няма X-Wide Angle като се има предвид че ще го гледам централно не е проблем за мен
  Моят съвет е да отпуснеш още малко джоба за 55 инча. Аз няколко месеца се кумех. Е, имах и работещ телевизор де. [emoji16]
  Вземай 55-инчовия. 49-инчовият на втория ден вече ще ти се струва малък и ще съжаляваш, че не си взел по-големия. Аз взех преди няколко месеца 55 инча и оттогава се оглеждам за 65. Винаги се взема максимално възможният размер.