Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Да, точно от Николета2018 е продавача. Те повече неща не са ли от външни продавачи в Емаг?
Везните се накланят към x93j, един път заради по сигурното намиране, 2.1 хдми изхода, по-добрия гейминг, въпреки липсата на антирефлектния слой, по-рядката подсветка и по-тъмната картина.
Картината на X93J изобщо не е тъмна, виж ако сравняваш един до друг с Н95 може и да намериш някаква разлика, но реално даже може и да идва леко в повече за нормално гледане и иска лека корекция (поне за мен)
Xh95 когато легна да спя даже съм му свалил гамата докрай, минимум яркост и сензора включен... Наистина е много ярък. След като му вкарах калибровката по 20 точки на d-nice стана даже по-ярък. Преди гледах sdr филмите на 30-35 яркост, сега 15-20... За hdr вече е муци.
Sent from my Samsung Note10+ using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Картината на X93J изобщо не е тъмна, виж ако сравняваш един до драг с Н95 може и да намериш някаква разлика, но реално даже може и да идва леко в повече за нормално гледане и иска лека корекция (поне за мен)
Вероятно още следобяд ще взема X93J, какви са твоите препоръки за настройки.
В темата за Сони телевизори намерих предложените от rtings, но разчитам и на твоето мнение.
Ами аз имам 50" версия , но се ползва главно за игра на ПС5 и е в режим "игра"
За телевизия не виждам много смисъл да си играя с настройки, че там всеки канал и всяко предаване (особено по нашите тв) си имат собствено мнение за картина ;) - обикновено оставям на "стандартна" като сменям само цв. температура на "топла" , така или иначе се ползва рядко за тая цел.
Гледал съм малко сериали основно по Apple TV+ , но там просто минавам от "игра" (през ПС5 го пускам) на "потребителски" и ми се струва доста добра настройката .
По-нататък ако задълбая да
Здравейте, колеги! Оглеждам се за телевизор за приятел. Много разнородна информация в сайтовете за спецификации, а уж търся за един и същи модел... Малко се обърках. Какво бихте препоръчали в размер 70-75 инча с бюджет до 2500лв? VA матрица за предпочитане. Благодаря предварително!
Здравейте. Търся си 40-43 инчов телевизор, но проблема е че съм си скръндза :) Търся си Full HD защото нетфликс плана и без това ми е само Full HD, а пък отдалече и не виждам разликата с 4К. Бюджета ми е да речем около 350-450 лв. Видях че в метро са на промоция Smart Tech SMT40N30FC1L1B1 и SMT40N30FV1U1B1 и ме привлече цената (369 и 389). Ако може мнение за тях или някакво друго предложение. Няма значение дали е смарт защото така или иначе имам Chromecast. Благодаря.
Вземи който е наличен, разликата май е само в стойките им. А й бюджета ти е точно за тях.
potyqa
тук ще видиш разликите
https://www.smarttech-tv.com/products/
https://www.lcd-compare.com/tv-liste...-TECH&sort=pop
за да видиш разликата ти трябва голям диагонал - 65" и нагоре
Ами, поразгледах двата модела и изглежда наистина са почти изцяло еднакви. На хартия ми вършат чудесно работа, но искам да попитам за марката. Доколкото разбрах се произвежда от Express LUCK, което е китайско. Стават ли, чупливи ли са?
отзивите от метро консултантите за смарттех и ариели не са добри
Цитат:
Първоначално публикувано от
potyqa
...Доколкото разбрах се произвежда от Express LUCK, което е китайско. Стават ли, чупливи ли са?
Човек, вземи си някоя позната марка, за около 5- 600 лв има тошиба и hisense. Доста главоболия ще си спестиш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Best TVs of 2021 - Editor's Choice Awards
https://www.avforums.com/news/best-t...e-awards.19332
Приложението за дистанционно управление TV Smart Center на Vestel вече е достъпно за изтегляне за петдесет от европейските му марки телевизори, което позволява допълнително, удобно управление от смартфони.
https://apps.apple.com/us/app/tv-sma...e/id1567888044
https://play.google.com/store/apps/d...er&hl=bg&gl=US
Vestel поддържани TV Brands
Andersson, Aya, Bush, Celcus, Cranker, Digihome, Dual, Eas Electric, Edenwood, Elbe, Electriq, Electronia, Felson, Finlux, Gogen, Hanseatic, Hi-Level, Hitachi, Hyundai, Infiniton, JVC, Kendo, Kubo, Kunft, Laurus, Linsar, Luxor, Medion, Mitchell & Brown, Mitsai, Nabo, Nexon, Nikkei, Ok, Onwa, Orava, Polaroid, Qilive, Saba, Salora, SchaubLorenz, Seg, Selecline, Silva Schneider, Sulpice, Sunfeel, Svan, Technical, Techwood, Telefunken, Turbox, Vanguard, Vox, Walker, Westwood, Wonder.
Добре, убедих се че наистина е тъпо да си взимам такива незнайни марки, та вдигам бюджета до 500-600 лв по препоръка на javorenator. Търся 40-43 инча. Виждам че за тия пари има и 4К. Моля предложете нещо свестно, благодаря отново.