Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Едни и същи са, само цветът е различен. Белият може и да е с магическо дистанционно, а черният с обикновено, но за това не съм сигурен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
geos
Здравейте,
Искам да купя телевизор и не мога да разбера каква е разликата между тези два модела.
Ще ми помогнете ли?
Разликата е в цвета на корпуса и дистанционното.
7500 - тъмно сив и стандартно дистанционно (инфрачервено )
7690 - бял с меджик дистанционно (блутут)
https://www.lcd-compare.com/index.ph...43UQ76906LE=on
https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_02.jpg
Нещо интересно има ли от ЧП 43-50"
тех-лис
е-аг 43"
50 инча
Здравейте, счупихме с играчка телевизора, та сега търся нов.
Трябва ми 55 инча, до около 1500лв. Четох доста, сравнявах в магазина и сякаш се двоумя между Samsung 55Q80B и Hisense 55U8HQ. През деня ще има пряка слънчева светлина, ще се гледа и нощем.
Харесаха ми параметрите на Hisense, но ме дразни, че е с шано ОС и не поддържа HBO Max, но има много възможности за настройка на картината и около 120 димиращи зони, за Самсунга четох добри мнения, а е и с Quantum dot и VA панел.
Hisense e по-евтин с около 200лв. Бихте ли споделили съвет и опит с тези модели?
Цитат:
hristoslav2
Благодаря!
Смятах, че 7600/7500/7000 имат някакви съществени разлики.
Запазих и двата полезни линка.
65c2 са го пуснали на 3099 лв днес в е.аг.
Цитат:
geos
Благодаря!
Вземи тоя , който е с магич. дистанционно - има разлика , вярвай ми.
Да вземе, но ако не му трябва бял? ;) Магическото го пускат на промота за 60лв. често, така че може да си го вземе допълнително.
Здравейте,гледам офертите
в момента за ЧП, и в полезрението(бюджета) ми са няколко 50 инчови модела - (за съжаление в този размер всички са VA ,макар да предпочитам IPS)
LG 50NANO823QB ;SONY KD-50X82J;LG 50UQ91003LA
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/0b532341a8
Кой от тях според вас е по добрия вариант и по близък до IPS?.
Благодаря предварително!
Взимаш 55" и си решаваш "проблема" с IPS панел.
Няма вече близък 50"VA ако се търси ъгъл, най-добре са в Сони, че са по 6 домейна (от горните само Сони-то). В старите Самсунг също бяха добри от към ъгъл (имаше и с по 8 домейна, но за модели 2022 нямам представа какво слагат.
Поне контраст и черно с в пъти по-добре от при IPS/ADS ...
Дъртия ми 40" Самсунг с VA панел бие и някои от сегашните IPS/ADS панели от към ъгъл, а за другото (контраст, черно, 200хц) няма смисъл от сравнения.
Цитат:
geos
Благодаря!
Ако искаш, мога да ти дам моето Magic remote за 50лв, че ще сменям марката и няма да ми трябва.
- - - - - - - - - -
Цитат:
svetlio1
Няма вече близък 50"VA ако се търси ъгъл, най-добре са в Сони, че са по 6 домейна (от горните само Сони-то). В старите Самсунг също бяха добри от към ъгъл (имаше и с по 8 домейна, но за модели 2022 нямам представа какво слагат.
Дъртия ми 40" Самсунг с VA панел бие и някои от сегашните IPS/ADS панели от към ъгъл, а за другото (контраст, черно, 200хц) няма смисъл от сравнения.
Днес гледах Samsung QE-55Q6B и QA-55Q80B, които са VA панели и от големи ъгли почти нямаше загуби на зветове, много впечатляващо сравнено с моето 4 годишно LG 50UK6950 с VA, което има значително по-малкък ъгъл на видимост.
Цитат:
pavkata88
Ако искаш, мога да ти дам моето Magic remote за 50лв, че ще сменям марката и няма да ми трябва.
- - - - - - - - - -
Днес гледах Samsung QE-55Q6B и QA-55Q80B, които са VA панели и от големи ъгли почти нямаше загуби на зветове, много впечатляващо сравнено с моето 4 годишно LG 50UK6950 с VA, което има значително по-малкък ъгъл на видимост.
LG 50UK6950 е с възможно най-ниско качество VA матрица...., нормално е другите да "блеснат" пред нея.
Цитат:
svetlio1
Мерси, и аз обмислях 55 за да си реша проблема с IPS-а , но няма да седи добре на предназнаеното място- ще разгледам Сонитата по-подробно явно...
Здравейте, спрял съм се на тези два модела телевизори, но се колебая кой да бъде. Цената им е с около 100 лв разлика, кой бихте ми препоръчали? Единственото ми притеснение е , че samsung-а не поддържа dolby vision. Моля за помощ! Благодаря предварително!!
SONY XR-55X93J
Samsung QE55Q95T