A аз само не знам защо ти е за 40" ТВ да бъде UHD. Аз с 42" не мога да намеря разлика между видеосигнал с 720р и 1080р. Не че дори и на 55" ще се усети...!
Преглед за печат
Само да допълня нещо Philips-a отпадна. Дилемата ми сякаш е между Sony 50W805C и LG 50UH635V. Въпроса, който продължавам да си задавам е дали да е UltraHD (ниска серия) или FullHD (малко по-висока серия), всички знаем какво е качеството на картината на българските оператори... Тук обаче и има доста разлики в матриците 8 срещу "10" бита, 60/50 срещу 120/100 HZ, MVA срещу VA, не на последно място гаранцията 2 срещу 5 години...
Тук ги сравнявах, но отново не мога да взема решение.
Моля за съвет или друго предложение за тези пари, като цяло се търси качество на картината.
[QUOTE=rusigenev;796876]Само да допълня нещо Philips-a отпадна. Дилемата ми сякаш е между Sony 50W805C и LG 50UH635V. Въпроса, който продължавам да си задавам е дали да е UltraHD (ниска серия) или FullHD (малко по-висока серия), всички знаем какво е качеството на картината на българските оператори... Тук обаче и има доста разлики в матриците 8 срещу "10" бита, 60/50 срещу 120/100 HZ, MVA срещу VA, не на последно място гаранцията 2 срещу 5 години...
Тук ги сравнявах, но отново не мога да взема решение.
Моля за съвет или друго предложение за тези пари, като цяло се търси качество на картината.[/QUOT
Вземи Sony 50W805C и няма да сбъркаш....
Най-добрите телевизори за 2016 година.....няма две еднакви мнения. :)
Best TVs of 2016 - Reviewed.com TVs - Reviewed.com Televisions
https://www.cnet.com/topics/tvs/best-tvs/best-4k-tvs/
6 best 4K TVs 2016 | What Hi-Fi?
Best 4K TV 2016: These are the 13 best UHD TVs you can buy - Samsung UE49KS7000
The 10 best 4K TVs of 2016 | TechRadar
Best TVs 2016 - Top-Rated Smart and 4K Televisions for Every Budget
10 best TVs 2016: our pick of the top Ultra HD 4K TVs to buy today | T3
В интерс на истината тази година имах късмета да видя някои от флагманите на топ брандовете на пазара и за сега съм най-впечатлен от 65ks9500 и 65b6 все още не съм си играл със z9 но се надявам да се случи :D. Видях цялата х9 серия на Сони и цялата ks9000 на самсунг но на тях все нещо не им достигна.
Аз имам 43W808 и въобще не съм очарован.Картината не е лоша, но и не е нещо впечатляващо.Основните ми забележки към телевизора са свързани с бавната му работа.На моменти направо може да ти скъса нервите.Превклюването на канали и викане на гайда е много тромаво. Елементарни опрации са свързани с много безмислени натискания на дистанционото.АКо си човеко, който си пуска един канал и гледа нямаш проблем.Ако си по-активен потребител се зареди с доста търпение. Ще ти е нужно.Аз дори се замислям да го махна въпреки че няма и година от както съм го купил
tenev
Съгласен съм с теб, особено с това за менюто и дистанционното на Сони - в R&D отдела работят някакви дебелоглави и консервативни идиоти.
Всички телевизори с операционна система са по бавни...спрямо тези без такава. Най-бързи като работа, са моделите на LG, но те си работят с тяхна OS специално разработена за телевизорите им. Андроид е разработена за телефони, и приложена в телевизори под натиск от компанията майка. Проблемът е, че Гугъл не позволява да се промени Андроид ОС кардинално за телевизори - наложили са ограничения.
Именно заради това ъдейтите за телевизори се бавят с месеци след тези за телефони - налагат се промени за да се синхронизира работата на контролерите в телевизора.
В един телевизор най-важна е картината...останалото са някакви дребни екстри, които рядко ползваме.
Проблема при телевизорите с андроид идва и от това, че работят да кажем с две операциони ситеми.Едната андроид ,която да управлява приложенията инсталирани на ТВ-то и една която да управлява останалата работа на телевизора.Напасването на работата на двете системи явно е доста сложно.Предполагам че и от това идва мудната работа на телевизора.
А и когато си купуваш телевизор с андроид се предполага, че го купуваш и заради операционната система.
( И точно преди да напиша поста пак успях да го забия :)))
да, май има две OS.....основната OS в телевизорите е на Linux.
Погледни в Wi-Fi сертификата на модел 2017
http://certifications.prod.wi-fi.org...d?cid=WFA68304
как да проверим за реална поддръжка на 10 битова картина в своят телевизор
PHILIPS Android SMART TV 2016 [Android] - 4PDA
[QUOTE=hristoslav2;797069]да, май има две OS.....основната OS в телевизорите е на Linux.
1-Това означава ли , че ако съм записал с телевизора нещо ще мога да го отворя под Linux .Под Win иска формат .
2-Какво е комфортното разстояние за гледане и избор на размер –Казвали са ми-диагонала умножен по 1,5 ,по 1,6 , по 2 . Може би е просто индивидуално ,но все пак има и стандарти.
1- Не. При записа, видеото се криптира с ключ, който се намира в процесора на мейн борда. В инструкциите си пише, че направеният от един телевизор запис на HDD, може да бъде прочетен и възпроизведен само и единствено от него. При повреда в мейн борда и последвала негова подмяна с друг нов, записите направени от предходният, не могат да се възпроизвеждат....
2-
TV Calculator
Plasma/LCD Display TV View Distance Calculator by Peter Sabev 2.0
Hvor stort skal dit TV v
http://www.displaywars.com/http://s3...ion_chart.html
Viewing Distance Calculator - Metric
IPS vs VA: Comparing LCD types found in TVs
Тестово видео с битрейт от 3 mbps в FullHD до 400 mbps в UltraHD.
http://jell.yfish.us/
Здравейте,
Благодаря на форума и съветите които получих. От черния петък купих 50W805C, направих настройките според препоръки във форума и за сега съм много доволен.
Моля и сега за съвет. Предстои ми закупуване на ТВ за спалнята. Разстоянието е около 3 метра. Ограничен съм откъм размер на телевизора, тъй като мястото е точно 90 см. широко. Когато правих гардероба оставих 90 см. тъй като смятах, че 32 инча са достатъчни за ТВ в спалнята. Сега ми се иска да е 40 инча, но след търсене в нета и във форума избора ми е много ограничен до 90 см. широчина на телевизора. Останаха тези двата
- LG 40UH 630V LCD TV LG UHD 40UH630V | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ и
- Samsung 40K5102 LCD TV SAMSUNG UE-40K5102 | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ
Според таблицата на Христослав и LG-то е с VA панел. Самсунга е по-нисък клас и няма толкова екстри като другия.
Моля за съвет заслужава ли си по-скъпото LG като се абстрахирам от това, че UHD и не държа на това. Кой от двата има по-добра картина?
Приемам съвети и за други ТВ, ако съм изпуснал някой с размери до 90 см. ширина. Благодаря!
Вземи по евтиният. За спалнята няма нужда да даваш пари за излишни екстри.
SAMSUNG UE-40K5102