Здравейте, колеги! Решил съм да си купувам нов телевизор и реших, че тук е най-доброто място на което могат да ме насочат в правилния ми избор. Като цяло искам да събера възможно най-много информация, която консултантите в магазините рядко могат да ми дадат толкова отчетливо, защото знанията им често са малко заучени. Както и да е... Та засега май съм се спрял на Samsung H6400 и LG 670V. Предполагам това е често срещана дилема за доста хора, но засега ми е трудно да взема решение и търся помощ. Отворен съм към всякакви други предложение за марки и модели със сходни характеристики и цена. Мисля, че ще пропусна Philips като вариант заради високия му Input Lag - ще играя игри на телевизора през XBOX 360. Като цяло няма да го ползвам само за това, така че ме интересуват и другите екстри. Към другите марки съм отворен за идеи. На хартия всички е ясно, но само човек разцъкал повечето от тях може да сподели наистина +вете и -ите им! Основната разлика в 3D технологията м/у Samsung и LG ми е ясно. Натоварването на очите и главата ми е ясна. Гледал съм филми на миналогодишен модел на Sony с активно 3D в мой приятел и да - не е приятно. Цената на тези очила също е доста неприемлива, но Samsung-а го има на безлихвен кредит в Зора тъй че с разликата в крайната цена ще мога да си купя още очила. :D Въпроса е колко по-добре се вижда активното 3D и дали си заслужава главоболието? Консултанта в единия магазин ми обясни, че качеството и резолюцията значително падат при пасивното, защото не мога да видя всички пиксели. Не мога да видя обаче сравнение. Видях само как предава модел на LG и изглеждаше доста добре. Интересува ме също и Smart менюто и опциите му. LG моделите били спечелили Smart технология за 2014 година - това е добре. Дори и самото меню изглежда доста по интерактивно и разчупено от това на Samsung. Дали обаче работи толкова добре и предлага същите възможности? Изхождайки от smartphone-ите Samsung са доста по-напред според мен. Тук идва и въпроса ми дали и всички останали конкурентни модели на останалите марки има еднакви Smart функции. Като при телефоните ли е вече или не баш? Консултант на Sony ми обясняваше за приложение, което мога да сваля и да упрвлявам Sony-то директно през iPhone-а си. Да пише във fb, skype и всички останало. Ставало само с доближаване на телефона до Smart дистанционното. Мога ли да очаквам същото от другите модели. Разбрах и за разликата в двете матрици. Контрастта на Samsung бил по-висок за сметка на наситеността при LG. Поне така разбрах аз. Самата разлика обаче нямаше как да я видя. Картинките, които вървяха просто бяха различни. Сякаш по-високия (може би) контраст при Samsung ми хвана повече окото, но дали при еднакъв сигнал ще има толкова видима разлика - не знам. Еднаква ли е свръзаността през Wi-Fi? Могат ли през домашната мрежа да пускат филми от хард диска на лаптопа ми например? Как се справят като MediaPlayer-и? Благодаря много предварително на всички отзовали се да ми помогнат да направя своят избор! Весели празници!